Δημοσιεύτηκε στις 06 Απριλίου 2026
Το Πάσχα είναι συνώνυμο με το χωριό. Με την Κακοπετριά όπως την έχουμε αγαπήσει και ζήσει όλα αυτά τα χρόνια. Με τη γαλήνη της φύσης, τα γραφικά στενά, τις μυρωδιές της άνοιξης και την αυθεντική παράδοση που δίνει ξεχωριστό χαρακτήρα στις μέρες αυτές.
Κάθε χρόνο, μικροί και μεγάλοι επιστρέφουμε ξανά για να ζήσουμε στιγμές που έγιναν παράδοση. Να συναντηθούμε, να θυμηθούμε και να δημιουργήσουμε νέες αναμνήσεις μέσα σε ένα περιβάλλον γεμάτο ζεστασιά και οικειότητα.
Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων δίνει τον ρυθμό σε αυτές τις ξεχωριστές ημέρες:
Τη Μεγάλη Πέμπτη, στις 12:00, πραγματοποιείται ο στολισμός του Επιταφίου στην Εκκλησία Αγίου Παντελεήμονα, μια συγκινητική στιγμή που φέρνει κοντά την κοινότητα.
Την Κυριακή του Πάσχα, στις 16:00, το Δημοτικό Σχολείο Κακοπετριάς γεμίζει ζωή με παραδοσιακά παιχνίδια, διαγωνισμούς, φουσκωτά για τα παιδιά και κεράσματα, δημιουργώντας ένα γιορτινό σκηνικό γεμάτο γέλια και χαρά.
Τη Δευτέρα του Πάσχα, στις 18:30, η διασκέδαση συνεχίζεται με τόμπολα με μεγάλο έπαθλο, ενώ στον χώρο θα προσφέρονται σουβλάκια και ποτά, δίνοντας την ευκαιρία για μια όμορφη βραδιά παρέας και ξεγνοιασιάς.
Οι εκδηλώσεις αυτές αποτελούν μια όμορφη ευκαιρία για όλους να βρεθούν μαζί, να τιμήσουν τα έθιμα και να ζήσουν το Πάσχα με τον πιο αυθεντικό τρόπο. Γιατί το Πάσχα στην Κακοπετριά δεν είναι απλώς μια γιορτή… είναι μια επιστροφή στις ρίζες και στις παραδόσεις μας.
Σχετικά
Ο Λάμπρος Φισφής έρχεται στην Κύπρο και είναι «Πολύ καλύτερα τώρα»
Τρεις βραδιές stand-up comedy σε Αθηένου, Λεμεσό και Λευκωσία, από τις 2 έως τις 4 Δεκεμβρίου.
Residue: Όσα αγαπήσαμε και κουβαλάμε μαζί μας γίνονται χορός
Η Μυριάνθη Παναγιώτου συναντά τη σαντουρίστρια Κυπριάνα Κωνσταντινίδου και πέντε περφόρμερ σε μια παράσταση για τη μνήμη, τη φροντίδα και τους ανθρώπινους δεσμούς.
Η Λεμεσός θα γεμίσει μοτοσικλέτες
Εκδήλωση για την πρόληψη και αντιμετώπιση της βίας κατά των γυναικών.
Πόσο αξίζει ο χορός μας; Μια παράσταση στη Λευκωσία διεκδικεί την απάντηση
Η Κωνσταντίνα Σκαλιώντα παρουσιάζει το «All of (Y)our Time», ένα έργο για την αξία της καλλιτεχνικής εργασίας και το δικαίωμα των σωμάτων να είναι ορατά.
Weekend Agenda: 50 συναρπαστικές ιδέες για να περάσεις όμορφα αυτό το σαββατοκύριακο στην Κύπρο
Φεστιβάλ, συναυλίες, θέατρο, street food και οικογενειακές εξορμήσεις γεμίζουν την ατζέντα του τριημέρου 16–18 Οκτωβρίου.
Η Αγία Νάπα θα γεμίσει (ξανά) αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες
Φιλοξενεί το 6ο Φεστιβάλ Μηχανοκίνητου Αυτοκινήτου και Μοτοσικλέτας
22ο Boyz Stuff Show: Η μεγαλύτερη γιορτή της αυτοκίνησης επιστρέφει στη Λευκωσία
Ένας ολόκληρος κόσμος αυτοκίνησης και δράσης!
«Blue Indigo»: Ιστορίες νευροδιαφορετικότητας γίνονται χορός
Η Ομάδα Χορού Ασώματες Δυνάμεις παρουσιάζει ένα έργο της Ανδρομάχης Δημητριάδου Lindahl για την αποδοχή, τη συμπερίληψη και την ανθρώπινη ανάγκη για σύνδεση.
Η «Τραγωδία της Δημοκρατίας» στο επίκεντρο διεθνούς συμποσίου στη Λευκωσία
Δεκαπέντε ακαδημαϊκοί και άνθρωποι του θεάτρου από εννέα χώρες συναντιούνται στη Λεβέντειο Πινακοθήκη, στις 7–8 Νοεμβρίου, για το 18ο Διεθνές Συμπόσιο Αρχαίου Ελληνικού Δράματος, με ελεύθερη είσοδο.
Το μεγαλύτερο δωρεάν fun park της Λευκωσίας έρχεται και υπόσχεται ατελείωτη διασκέδαση!
Το FUN PARK είναι ανοιχτό για ΟΛΕΣ τις οικογένειες, με εντελώς ΔΩΡΕΑΝ είσοδο και δραστηριότητες!
Τα «Σπιτάκια με Οθόνες» εμφανίζονται στο Πάμε Καϊμακλί
Προσκαλούν τους επισκέπτες να πλησιάσουν, να βάλουν το κεφάλι τους μέσα και να ανακαλύψουν ταινίες
Επιστρέφει δυναμικά η 5η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Λεμεσού
H Έκθεση ανοίγει τις πύλες της στο κοινό ήδη από την Παρασκευή 20 Νοεμβρίου.