Δημοσιεύτηκε στις 03 Απριλίου 2026
Η αντίστροφη μέτρηση ξεκίνησε για το πιο εντυπωσιακό event για λάτρεις των κλασικών οχημάτων στην Κύπρο, που επιστρέφει δυναμικά για 7η χρονιά, ακόμα πιο μεγάλο και εντυπωσιακό.
Μετά την περσινή επιτυχία, που συγκέντρωσε περισσότερα από 400 κλασικά αυτοκίνητα και 100 μοτοσικλέτες, το φετινό φεστιβάλ υπόσχεται ακόμα περισσότερες συμμετοχές και ένα μοναδικό θέαμα που θα εντυπωσιάσει μικρούς και μεγάλους.
Το ραντεβού δίνεται την Κυριακή 10 Μαΐου, στην Πλατεία Ευρώπης στις Φοινικούδες της Λάρνακας (στο συντριβάνι), όπου τα κλασικά οχήματα θα εκτεθούν από τις 09:00 μέχρι τις 17:00, δίνοντας την ευκαιρία στο κοινό να τα απολαύσει για περισσότερες ώρες, μετά και από σχετικό αίτημα του κόσμου.
Και φέτος, η εκδήλωση διατηρεί τον φιλανθρωπικό της χαρακτήρα, με όλα τα έσοδα από τους χορηγούς να διατίθενται εξίσου σε δύο σημαντικά ιδρύματα: το Ίδρυμα Αγίου Γεωργίου-Χριστάκη Χασάπη, που στηρίζει παιδιά με βαριές νοητικές και σωματικές αναπηρίες, και το ίδρυμα «Δικαίωμα Ελπίδας» για άτομα με αναπηρίες.
Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη, ενώ όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν με το όχημά τους θα πρέπει να διαθέτουν αυτοκίνητο ή μοτοσικλέτα ηλικίας άνω των 30 ετών. Δεν απαιτείται δήλωση συμμετοχής, αρκεί να βρίσκονται στον χώρο στις 09:00.
Επιπλέον, δίνεται η δυνατότητα στους συμμετέχοντες να φέρουν τα οχήματά τους από την προηγούμενη ημέρα (16:00–21:00), με τον χώρο να φυλάσσεται μέχρι το επόμενο πρωί.
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με συμμετοχές ή χορηγίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν στο 94 545454 (Αντρέας Νίκου).
Ένα event που δεν αφορά μόνο τους λάτρεις του κλασικού αυτοκινήτου, αλλά όλους όσοι θέλουν να ζήσουν μια ξεχωριστή εμπειρία γεμάτη ιστορία, στυλ και προσφορά.
-
Πλατεία Ευρώπης
10 Μαΐου 2026
Σχετικά
Φερ’ τη φουκού σου και έλα να ψήσουμε παρέα για καλό σκοπό!
Mια όμορφη μέρα γεμάτη παρέα, φαγητό και προσφορά!
Μια όμορφη βραδιά γεμάτη παράδοση, στην Ποταμιά
Με αφορμή το Πανηγύρι του Τιμίου Σταυρού
Στα ωραία Λεύκαρα τον Σεπτέμβριο θα στηθεί μια γιορτή με λευκαρίτικο ταβά, μουσική και χορό
Μια όμορφη διήμερη γιορτή που φέρνει κοντά την πίστη, την παράδοση και την πολιτιστική κληρονομιά των Λευκάρων, με μουσική, χορό και αυθεντικές τοπικές γεύσεις
Let’s Do It! Nicosia 2026: Μία πόλη, δύο κοινότητες, ένα κοινό περιβάλλον
World Cleanup Day το Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2026
Τα κλασικά αυτοκίνητα βγαίνουν στους δρόμους για το 4ο Φθινοπωρινό Ράλι Κλασικού Αυτοκινήτου
Μια ξεχωριστή φθινοπωρινή διαδρομή, από το Σωματείο Παλαιού Αυτοκινήτου ΛΕΣΠΑ – ΦΙΠΑ, σε συνεργασία με το Κοινοτικό Συμβούλιο Λυθροδόντα
Το υπέροχο Christmas Market 2026 θα στηθεί και φέτος στη Λευκωσία
Η μεγαλύτερη και πιο μεγάλη σε διάρκεια γιορτινή αγορά της πόλης, ετοιμάζεται και φέτος στην πλατεία!
Week Agenda: 14 εκδηλώσεις που αξίζει να βάλεις στην ατζέντα σου αυτή την εβδομάδα
Συναυλίες με αγαπημένους καλλιτέχνες, θερινό σινεμά, κινηματογραφικά αφιερώματα και ξεχωριστές μουσικές παραστάσεις σε όλη την Κύπρο
Weekend Agenda: 31 πράγματα που αξίζει να κάνεις αυτό το πρώτο σαββατοκύριακο του Σεπτεμβρίου
Συναυλίες με μεγάλα ονόματα, παραδοσιακά φεστιβάλ, πάρτι, θέατρο, όπερα και οικογενειακές διοργανώσεις γεμίζουν την Κύπρο με επιλογές.
4 events στον Πρωταρά που αξίζει να βάλεις στο ημερολόγιό σου
Τρεις διαφορετικές διοργανώσεις που επιβεβαιώνουν πως η περιοχή έχει λόγους να την επισκεφθείς και μετά το τέλος του καλοκαιριού, προσφέροντας δράσεις για κάθε ηλικία και ενδιαφέρον
Θέατρο Σκιών στη Βάβλα: Εργαστήρι Θεάτρου Σκιών & Παράσταση «Ο Καραγκιόζης Τραγουδιστής»
Ένα ξεχωριστό απόγευμα με τον καραγκιοζοπαίχτη Γιάννη Πάφιο.
Rainbow Mermaids: Ένα φαντασμαγορικό drag show έρχεται για πρώτη φορά στην Κύπρο
Οι Rainbow Mermaids παρουσιάζουν το «True Colours» σε Λεμεσό και Λευκωσία, συνδυάζοντας ζωντανό podcast, μουσική, χιούμορ, λάμψη και ελεύθερη έκφραση.
Πότε θα γίνει φέτος το προσκύνημα του Τιμίου Σταυρού στο Όμοδος
Το χωριό ετοιμάζεται να βάλει τα γιορτινά του