Εστιατόρια , Τα Καλύτερα της Κύπρου

Ένα στέκι καλοφαγάδων που λατρεύουν το φρέσκο ψάρι

Τα εστιατόρια Πυξίδα παραμένουν στα κορυφαία εστιατόρια του νησιού

Δημοσιεύτηκε στις 20 Απριλίου 2022

Πώς να περιγράψεις με λίγες μόνο λέξεις τα βραβευμένα με Cyprus Eating Awards εστιατόρια Πυξίδα; Θα αρκεστούμε να πούμε ότι κάθε γνήσιος λάτρης του ψαριού θα πρέπει να τα επισκεφθεί για να απολαύσει το θαλασσινό μενού τους, επιλέγοντας είτε το εστιατόριο στη Λευκωσία είτε αυτό στη Λεμεσό, με θέα τη θάλασσα στην υπέροχη Μαρίνα Λεμεσού.

Στο μενού τους, εξάλλου, βρίσκεις από δημιουργικούς μεζέδες μέχρι κυρίως πιάτα που δικαιώνουν το ότι συγκαταλέγονται στα καλύτερα εστιατόρια της Κύπρου.

Η Πυξίδα στη Λευκωσία αποτελεί πλέον ένα κλασικό οικογενειακό fish restaurant. Από το 2004, οπότε και ξεκίνησε τη λειτουργία του, σου στρώνει τραπέζι μεσημέρι και βράδυ, σερβίροντάς σου τα καλύτερα ψάρια και θαλασσινά με επαγγελματισμό και άριστη εξυπηρέτηση! 

Το εστιατόριο της Λευκωσίας σε υποδέχεται τον χειμώνα στην άνετη σάλα του, σε ένα όμορφο και ζεστό περιβάλλον, ενώ τα καλοκαίρια ανοίγει τον δροσερό του κήπο και σε προσκαλεί σε ένα ταξίδι στους εύγευστους θαλασσινούς θησαυρούς που χρόνια τώρα σερβίρει στα πιάτα του.

Όσο, δε, για το πλούσιο μενού της Πυξίδας, αυτό αποτελείται από μια μεγάλη ποικιλία φρέσκων ψαρικών και θαλασσινών και απευθύνεται αποκλειστικά σε απαιτητικούς ουρανίσκους και σε καλοφαγάδες.  

Οι πελάτες μπορούν να επιλέξουν να φάνε τον πλούσιο μεζέ, να δοκιμάσουν ένα από τα εύγευστα πιάτα, όπως μακαρονάδες με θαλασσινά, ή να διαλέξουν ψάρια και θαλασσινά, τα οποία βρίσκονται στη βιτρίνα, για να ψηθούν όπως ακριβώς επιθυμούν (στη σχάρα ή στο τηγάνι). 

Αν επιλέξεις τον πλούσιο μεζέ του, να ξέρεις ότι θα δοκιμάσεις μια μεγάλη ποικιλία με σαλάτα, ορεκτικά, διάφορα ψητά, τηγανητά ψάρια ή και μαγειρευτά. 

Ωστόσο, μπορείς να επιλέξεις τα φρέσκα ψάρια της ημέρας. Φαγκρί, μπαρπούνι, τσιπούρα, λαβράκι, μαρίδα, αθερίνα, σαρδέλες, βλάχος, ορφός, πεσκανδρίτσα, γάβρος, καραβίδες, αστακός, σουπιές, καλαμάρι κ.ά., ανάλογα με την ψαριά της ημέρας, ψημένα στη σχάρα ή στο τηγάνι. 

Στον κατάλογο υπάρχουν και άλλα εξίσου ενδιαφέροντα πιάτα (όπως οι σουπιές μαγειρευτές), αρκετές ωμές παρασκευές (όπως κυδώνια γυαλιστερές, λαβράκι σεβίτσε και καρπάτσιο), σαλάτες (χωριάτικη, με φύκια, με κάβουρα και γαρίδες), τα σπιτικά ορεκτικά, κρύα  (ταχίνι, ταραμά, μελιτζανοσαλάτα, τυροκαυτερή) και ζεστά (χαλούμι σχάρας, κροκέτες ψαριού), μέχρι και ψαρόσουπα. Ακόμα, στο μενού θα βρεις και υπέροχες μακαρονάδες, όπως η γαριδομακαρονάδα. 

Όλα αυτά μπορείτε να τα συνοδέψετε με ετικέτες ωραίων κρασιών και κοκτέιλ, απολαμβάνοντας την ηρεμία του περιβάλλοντος.... και το γλυκό που έρχεται στο τέλος! 

Το ίδιο μενού θα απολαύσεις και στην Πυξίδα Λεμεσού, με τη μόνη διαφορά ότι το πιο δυνατό χαρτί του εν λόγω εστιατορίου είναι η συγκλονιστική θέα της θάλασσας, που απλώνεται μπροστά σου, καθώς επίσης και το κομψό περιβάλλον του, όπου η παράδοση συναντά τις μοντέρνες ανέσεις.

 

(22445636) Μενάνδρου 5, Λευκωσία.
(25051200) Μαρίνα Λεμεσού, Λεμεσός.
Websitehttps://pyxidafishtavern.com/
Facebook: Pyxida Fish Tavern

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close