Δημοσιεύτηκε στις 27 Ιανουαρίου 2026
Κίτρινη Προειδοποίηση για συνδυασμό βροχών και μεμονωμένων καταιγίδων, με ισχύ από σήμερα το απόγευμα 18:00 μέχρι αύριο το πρωί 08:00.
Χαμηλή πίεση αναμένεται σταδιακά να επηρεάσει την περιοχή, με πρόσκαιρη επιδείνωση του καιρού.
Συνδυασμός βροχών και μεμονωμένων καταιγίδων θα επηρεάσουν κατά διαστήματα το νησί
Σε καταιγίδα ενδέχεται να πέσει και χαλάζι.
Κίτρινη Προειδοποίηση για συνδυασμό βροχών και μεμονωμένων καταιγίδων, με ισχύ από σήμερα το απόγευμα 18:00τ.χ μέχρι αύριο το πρωί 08:00τ.χ.
— CYMET (@CyMeteorology) January 27, 2026
Χαμηλή πίεση αναμένεται σταδιακά να επηρεάσει την περιοχή, με πρόσκαιρη επιδείνωση του καιρού. pic.twitter.com/eiWyPw6aXK
Αυξημένη σκόνη και βροχές τις επόμενες ημέρες
Βροχές, καταιγίδες και μικρή πτώση της θερμοκρασίας αναμένονται από την Τρίτη το απόγευμα, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Μετεωρολογικός Λειτουργός, Ανδρέας Χρυσάνθου ενώ αναφερόμενος στις επόμενες ημέρες, έκανε λόγο για κυρίως συννεφιασμένο καιρό ως και την Κυριακή οπότε και θα επιστρέψουν τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Μίλησε επίσης για αυξημένη σκόνη στην ατμόσφαιρα σήμερα και τις αμέσως επόμενες ημέρες.
«Σήμερα το απόγευμα περιμένουμε μία διαταραχή, η οποία θα μας δώσει τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Δεν αποκλείεται στην καταιγίδα να δούμε χαλάζι, ενώ στα υψηλότερα ορεινά δεν αποκλείεται να πέσει χιόνι ή χιονόνερο», σημείωσε, προσθέτοντας ότι αυτό το σκηνικό διατηρείται και απόψε, αλλά και την Τετάρτη θα αναμένονται κατά διαστήματα τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. «Σε καταιγίδα δεν αποκλείεται να δούμε και κάποιο χαλάζι», είπε.
Αυτή η διαταραχή απομακρύνεται σταδιακά από αύριο και μετά, ανέφερε ο κ. Χρυσάνθου, σημειώνοντας ότι μέχρι και το Σάββατο θα υπάρξουν κατά διαστήματα κάποιες μεμονωμένες βροχές. Δεν αποκλείονται κάποιες μεμονωμένες καταιγίδες με ένα κατά διαστήματα κυρίως συννεφιασμένο καιρό, είπε.
«Θερμοκρασιακά, αύριο θα έχουμε μία μικρή πτώση της τάξεως του 1-2°C, όμως μέχρι την Πέμπτη και την Παρασκευή θα επανέλθουμε στις θερμοκρασίες της εποχής, κοντά στους 17-18°C στις παράλιες περιοχές, κοντά στους 15-16°C στο εσωτερικό και γύρω στους 8-10°C στα ψηλότερα ορεινά», επεσήμανε. «Ενώ το Σάββατο είναι πιθανό να εκδηλωθούν κάποιες μεμονωμένες βροχές, από την Κυριακή εκ νέου θα εκδηλωθεί μία νέα διαταραχή, η οποία θα μας δώσει ένα διήμερο με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες», πρόσθεσε.
«Θερμοκρασιακά, κάποια ακραία μεταβολή δεν αναμένεται, ενδεχομένως όμως να έχουμε κάποια πτώση της θερμοκρασίας από τη Δευτέρα και μετά, οπότε αναμένονται θερμοκρασίες πιο κάτω από τις μέσες τιμές της εποχής, ενώ μέχρι και την Κυριακή οι θερμοκρασίες θα κυμανθούν σε επίπεδα εποχής», διευκρίνισε.
Παράλληλα, ο Ανδρέας Χρυσάνθου ανέφερε στο ΚΥΠΕ ότι σήμερα, αλλά ενδεχομένως και τις επόμενες ημέρες, θα υπάρχουν κατά διαστήματα συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα. Για σήμερα αυτές οι συγκεντρώσεις είναι ιδιαίτερα αυξημένες, σημείωσε, προσθέτοντας ότι «ήδη κατά τόπους είμαστε 3 φορές πάνω από το επιτρεπτό επίπεδο».
Τις επόμενες ημέρες, συνέχισε, «θα έχουμε κατά διαστήματα συγκεντρώσεις σκόνης, οι οποίες θα μας ταλαιπωρούν». Όπως εξήγησε, η σκόνη «είναι απότοκο των διαταραχών που κινούνται πάνω από τις βόρειες περιοχές της Αφρικής, ανυψώνοντας ποσότητες σκόνης και μεταφέροντάς τις προς εμάς στα ανατολικά, ένα σκηνικό το οποίο θα διατηρηθεί και τις επόμενες ημέρες».
Σχετικά
Βαρομετρικό χαμηλό «χτυπάει» αύριο την Κύπρο – Έρχονται τα πρωτοβρόχια
Aναλυτικά η πρόγνωση του καιρού
«Back to Travel» της Cyprus Airways – Πτήσεις με επιστροφή από €80 (μόνο για 2 μέρες)
Στην προσφορά περιλαμβάνονται και οι νέες, όλο τον χρόνο, συνδέσεις της Cyprus Airways με Ρώμη, από τις 11 Δεκεμβρίου, και Μόναχο, από τις 17 Δεκεμβρίου.
Simba Animal Aid: Ένας Σεπτέμβριος γεμάτος δράσεις για τους τετράποδους φίλους μας
Κάθε βοήθεια είναι απαραίτητη
Αλλάζει το σκηνικό του καιρού – Έρχονται βροχές και καταιγίδες
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού
Η παράδοση του Bring Your Child to Work της Pafilia στο Minthis
To Minthis μετατράπηκε σε έναν χώρο εξερεύνησης για μερικούς πολύ ξεχωριστούς επισκέπτες
Γνωστό κτήμα της Λευκωσίας αποκτά νέα εντυπωσιακή αίθουσα για γάμους
Μια νέα εποχή ξεκινά στο Κτήμα Κουσιουμή!
9 μεγάλες εικόνες από την Αφροδίτη της Λευκόλλας που επέστρεψε στον Πρωταρά
Μεγαλειώδης τελετή υποδοχής της Αφροδίτης της Λεύκολλας στον Πρωταρά
Η νέα εβδομάδα ξεκίνησε με πρεμιέρες στο ΣΙΓΜΑ
Τα προγράμματα που κάνουν δυναμική αρχή για τη νέα τηλεοπτική σεζόν.
Lidl και WWF επιτυγχάνουν σημαντικά ορόσημα στη βιώσιμη προμήθεια φοινικέλαιου
Έμπρακτη Δράση για Υπεύθυνη Προμήθεια
Η Ryanair ανακοίνωσε προσφορές για 15 προορισμούς, με τις τιμές να ξεκινούν από μόλις €14.99
Ετοιμάσου για υπέροχα φθινοπωρινά ταξίδια