Δημοσιεύτηκε στις 26 Ιανουαρίου 2026
Ο Ρόμπι Γουίλιαμς κατέκτησε το 16ο Νο 1 άλμπουμ της καριέρας του στο Ηνωμένο Βασίλειο, ξεπερνώντας το ρεκόρ που είχαν σημειώσει οι Beatles το 2000 και κατακτώντας την κορυφή των βρετανικών charts, σύμφωνα με δημοσίευμα του Guardian.
Το άλμπουμ «Britpop», ο φόρος τιμής του Γουίλιαμς στη θορυβώδη, κιθαριστική μουσική που σημάδεψε το zeitgeist των μέσων της δεκαετίας του ’90, μπήκε κατευθείαν στο Νο 1 από την πρώτη εβδομάδα κυκλοφορίας του. Πλέον, όλα τα στούντιο άλμπουμ του –με εξαίρεση μόλις ένα– έχουν φτάσει στην κορυφή, μαζί με τρεις συλλογές greatest hits και το soundtrack της βιογραφικής ταινίας «Better Man».
Σύμφωνα με δημοσίευμα του BBC, o Γουίλιαμς επιθυμούσε εδώ και καιρό να σπάσει το ιστορικό ρεκόρ και το απέδειξε με τη στρατηγική κυκλοφορίας του άλμπουμ. Αρχικά είχε προγραμματιστεί να κυκλοφορήσει τον Οκτώβριο, όμως, όταν συνειδητοποίησε ότι θα βρισκόταν αντιμέτωπο με το «The Life of a Showgirl» της Taylor Swift, μετέθεσε την ημερομηνία. Αν και στη συνέχεια είχε οριστεί για τις 6 Φεβρουαρίου, τελικά αποφάσισε να επισπεύσει την κυκλοφορία του, επιλέγοντας τη σχετικά «ήσυχη» εβδομάδα της 16ης Ιανουαρίου.
Ο ίδιος έχει περιγράψει το «Britpop» ως «το άλμπουμ που ήθελα να γράψω και να κυκλοφορήσω όταν έφυγα από τους Take That το 1995». Οι Beatles είχαν θέσει το προηγούμενο ρεκόρ με το άλμπουμ «1», μία από τις τέσσερις κυκλοφορίες τους που έφτασαν στο Νο 1 μετά τη διάλυση του συγκροτήματος. Έκτοτε έχουν πλησιάσει αρκετές φορές στην κορυφή, φτάνοντας συνολικά δέκα φορές στη δεύτερη ή στην τρίτη θέση.
Στην κατάταξη των καλλιτεχνών με τα περισσότερα Νο 1 άλμπουμ στο Ηνωμένο Βασίλειο, οι Rolling Stones και η Taylor Swift έχουν από δεκατέσσερα, ο Έλβις Πρίσλεϊ δεκατρία, ενώ οι Bruce Springsteen και Madonna από δώδεκα.
Ο Πρίσλεϊ παραμένει, πάντως, ο απόλυτος κάτοχος του ρεκόρ στα Νο 1 singles, με 21 επιτυχίες. Ο Ρόμπι Γουίλιαμς μετρά επτά, με πιο πρόσφατη το Candy το 2012.
Σχετικά
Έλλη Κοκκίνου: Συνεχίζει τις εντυπωσιακές εμφανίσεις στο Zazza Λευκωσίας
Η αγαπημένη τραγουδίστρια ανεβαίνει στη σκηνή της κυπριακής πρωτεύουσας, υποσχόμενη εκρηκτικές βραδιές με παλμό και μεγάλες επιτυχίες
Μόλις ανακοινώθηκε μία μεγάλη συναυλία στο χωριό, με τον Μάκη Δημάκη
Στο χωριό Άγιος Θεράποντας αυτό το καλοκαίρι έρχεται κάτι μοναδικό
«Θύμισες»: Ο Παντελής Θαλασσινός και η Ειρήνη Τουμπάκη στην Ερήμη, σε ένα αφιέρωμα στο ελληνικό τραγούδι
Δωρεάν συναυλία στο πλαίσιο του 3ου Φεστιβάλ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ
Oddschecker: Η Ελλάδα «καλπάζει» στις στοιχηματικές προτιμήσεις – Συνεχίζεται η εντυπωσιακή άνοδος της ελληνικής συμμετοχής
Πτωτικές τάσεις παρουσιάζει η κυπριακή συμμετοχή
Ο Κωνσταντίνος Αργυρός έρχεται για την πρώτη μεγάλη συναυλία του καλοκαιριού στον Πρωταρά
Ξεκίνησαν οι κρατήσεις για την εμφάνισή του
200 κιθάρες επί σκηνή με την Γιώτα Νέγκα
Το ρεπερτόριο περιλαμβάνει προσωπικές της επιτυχίες, αλλά και τραγούδια, σταθμούς της διαδρομής της
Αντώνης Ρέμος: Η ξαφνική ανακοίνωση που αλλάζει τα δεδομένα στη νυχτερινή Αθήνα
Ο Αντώνης Ρέμος αποσύρεται από τη νύχτα τον ερχόμενο χειμώνα
Eurovision 2026: Αποκαλύφθηκε η εντυπωσιακή σκηνή που θα φιλοξενήσει τον διαγωνισμό (βίντεο)
Αυτές είναι οι ημερομηνίες των προβών για Κύπρο και Ελλάδα
Η Κέλλυ Κελεκίδου έρχεται Κύπρο για συναυλίες σε πόλεις και χωριά
Με 5 προγραμματισμένες εμφανίσεις στο νησί, η τραγουδίστρια υπόσχεται βραδιές γεμάτες ένταση, διασκέδαση και τις μεγάλες επιτυχίες που όλοι έχουμε αγαπήσει
Eurovision 2026 – Oddschecker: Σε τροχιά ανόδου Ελλάδα και Δανία
Η Δανία και η Ελλάδα αναδεικνύονται στους κύριους κερδισμένους της εβδομάδας στην κούρσα για τη Eurovision 2026, σύμφωνα με τα πλέον πρόσφατα δεδομένα της πλατφόρμας Oddschecker.
«Αχ! Πατρίδα μου γλυκειά»: Ένα μουσικό ταξίδι με τη «Διάσταση», τη Μαρία Κηλαηδόνη και τον Δώρο Δημοσθένους
Μια μοναδική βραδιά αφιερωμένη στο έργο του Λουκιανού Κηλαηδόνη, με ζωντανές ερμηνείες, χιούμορ και συγκίνηση που ενώνουν γενιές