Δημοσιεύτηκε στις 21 Ιανουαρίου 2026
Ασθενής ψηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή, ενώ ασθενής χαμηλή πίεση αναμένεται από αύριο. Στην ατμόσφαιρα θα αιωρείται κατά διαστήματα αραιή σκόνη.
Σήμερα, ο καιρός θα είναι συννεφιασμένος, κυρίως από μέσες και ψηλές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί, αρχικά ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ, για να ενισχυθούν σύντομα και να καταστούν μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 Μποφόρ και το απόγευμα παροδικά στα παράλια μέχρι πολύ ισχυροί, 5 με 6 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι γενικά ταραγμένη, ενώ στα νοτιοδυτικά, τα δυτικά και τα βόρεια θα είναι μέχρι κυματώδης. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 12 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 15 στα παράλια και γύρω στους 4 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.
Απόψε, ο καιρός θα παραμείνει κυρίως συννεφιασμένος από μέσες και ψηλές νεφώσεις, οι οποίες αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές. Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους δεν αποκλείεται να πέσει χιονόνερο ή και χιόνι. Οι άνεμοι θα συνεχίσουν να είναι ενισχυμένοι και θα πνέουν βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί, μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 Μποφόρ, παροδικά στα παράλια μέχρι πολύ ισχυροί, 5 με 6 Μποφόρ και αργότερα στα νοτιοδυτικά, στα δυτικά και τα βόρεια παράλια, μέχρι σφοδροί, 6 με 7 Μποφόρ. Η θάλασσα στα νότια και τα ανατολικά θα είναι ταραγμένη μέχρι κυματώδης, ενώ στα δυτικά και τα βόρεια θα είναι κυματώδης. Η θερμοκρασία θα κατέλθει γύρω στους 8 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 14 στα δυτικά παράλια, γύρω στους 12 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 2 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά, όπου τοπικά θα σχηματιστεί παγετός.
Την Πέμπτη ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος με τοπικές βροχές οι οποίες πιθανό να συνοδεύονται από βροντές. Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους ενδέχεται να πέσει χιόνι ή χιονόνερο. Την Παρασκευή ο καιρός θα συνεχίσει να είναι κυρίως συννεφιασμένος, ενώ αναμένονται μεμονωμένες βροχές, χωρίς να αποκλείεται και η μεμονωμένη καταιγίδα. Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους ενδέχεται να πέσει χιόνι ή χιονόνερο.
Το Σάββατο ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Στα ψηλότερα ορεινά αναμένεται να πέσει χιόνι ή χιονόνερο.
Η θερμοκρασία μέχρι την Παρασκευή θα σημειώσει σταδιακά μικρή άνοδο, για να κυμανθεί έτσι κοντά στα κανονικά για την εποχή επίπεδα, ενώ το Σάββατο δεν αναμένεται αξιόλογη μεταβολή. Το ύψος του χιονιού στη Χιονίστρα, κατά την ώρα έκδοσης του δελτίου, ήταν 22 εκατοστά.
Σχετικά
«Χρυσή» συμφωνία 500 εκατομμυρίων: Το Netflix αποκτά όλο το σύμπαν του «The Walking Dead»
Το Netflix διατηρεί τα αποκλειστικά δικαιώματα προβολής του «The Walking Dead» στις ΗΠΑ από το 2011
Food Connect: Η νέα ψηφιακή λύση που φέρνει τις επιχειρήσεις πιο κοντά στη μείωση της σπατάλης τροφίμων.
Με το Food Connect, τρόφιμα που διαφορετικά θα παρέμεναν αναξιοποίητα μπορούν να αποκτήσουν νέα αξία, στηρίζοντας παράλληλα ανθρώπους και κοινότητες.
Kawacom’s και Enavsma Foundation συνεχίζουν να επενδύουν στη νέα γενιά
Νέα υποτροφία για μεταπτυχιακές σπουδές - Παράταση αιτήσεων έως τις 9 Αυγούστου 2026.
«Κολλημένος» στα 40αρια ο υδράργυρος– Μπαίνει σε ισχύ κίτρινη προειδοποίηση
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού
Αυτό είναι το ελληνικό νησί στη λίστα με τους κορυφαίους κινηματογραφικούς προορισμούς στη Μεσόγειο
Η λίστα επιλέγει νησιά της Μεσογείου που πρωταγωνίστησαν σε εμβληματικές κινηματογραφικές παραγωγές, με τα φυσικά τους τοπία να αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της κινηματογραφικής αφήγησης και να μετατρέπονται σε διαχρονικά ταξιδιωτικά σύμβολα.
Ποδόσφαιρο και καλή καρδιά: Τρέιλερ για την 4η σεζόν του «Ted Lasso»
Μετά το Μουντιάλ, τι; Η Apple προγραμματίζει τη νέα σεζόν της πολυβραβευμένης σειράς τον Αύγουστο μην και υπάρξουν ποδοσφαιρικά στερητικά σύνδρομα.
Η Lidl Κύπρου αναδεικνύεται «Νo. 1 στη σχέση ποιότητας-τιμής» για 3η φορά
Η νέα διάκριση Best Buy Award 2026-2027 επιβεβαιώνει τη διαχρονική δέσμευση της εταιρείας να προσφέρει την υψηλότερη ποιότητα στην πιο προσιτή τιμή της αγοράς.
Ride or Die: Είδαμε την ολοκαίνουργια σειρά της Amazon Prime Video και καταλάβαμε γιατί κάνει πάταγο
Η Octavia Spencer και η Hannah Waddingham απογειώνουν μια ξέφρενη περιπέτεια κατασκοπείας που, πίσω από τις σφαίρες και τις καταδιώξεις, κρύβει μια υπέροχη ιστορία γυναικείας φιλίας
Συμβούλιο CYTA: Απολογισμός θητείας Φεβρουάριος 2024 – Ιούλιος 2026
Μια περίοδος μετασχηματισμού για τη Cyta και την ψηφιακή Κύπρο
Τράπεζα Κύπρου: Καλύτερη ψηφιακή τράπεζα της Κύπρου στα Euromoney Awards for Excellence 2026
Η περίοδος αξιολόγησης κάλυψε το διάστημα από 1η Ιανουαρίου 2025 έως 31 Δεκεμβρίου 2025.
Πανσέληνος Ιουλίου: 10 εντυπωσιακές φωτογραφίες από το "Φεγγάρι του Ελαφιού"
Υπέροχες εικόνες που αποτυπώνουν το φεγγάρι, όπως το είδαμε στο νησί μας το βράδυ της Τετάρτης, 29 Ιουλίου
Στους 40 βαθμούς ο υδράργυρος – Πότε τίθεται σε ισχύ κίτρινη προειδοποίηση
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού