Δημοσιεύτηκε στις 20 Ιανουαρίου 2026
Ο φετινός θεατρικός χειμώνας στην Κύπρο εμπλουτίζεται με τρεις αξιόλογες ελληνικές παραστάσεις που ξεχώρισαν για την ποιότητα, τη δραματουργία και τις ερμηνείες τους. Από τη βαθιά ανθρώπινη και ποιητική γραφή του «Χορού των Εραστών», στη μυθιστορηματική ζωή μιας εμβληματικής γυναίκας στη «Δούκισσα της Πλακεντίας» και μέχρι το καταιγιστικό ψυχολογικό θρίλερ «Ο Αόρατος Επισκέπτης», το κυπριακό κοινό έχει την ευκαιρία να απολαύσει διαφορετικά θεατρικά είδη και αφηγήσεις υψηλού επιπέδου. Τρεις παραστάσεις που μιλούν για τις ανθρώπινες σχέσεις, την ιστορία, την αλήθεια και το ψέμα, και επιβεβαιώνουν τη ζωντάνια και τη δυναμική του σύγχρονου ελληνικού θεάτρου.

Ο Χορός των Εραστών
Ένα ζευγάρι μες στη νύχτα. «Δεν μπορώ να αναπνεύσω» λέει εκείνη. «Δεν μπορεί να αναπνεύσει» επαναλαμβάνει εκείνος. Ορμούν στο αυτοκίνητο και τρέχουν για το νοσοκομείο. Το έργο του Πορτογάλου συγγραφέα και σκηνοθέτη μάς γραπώνει ήδη από τις πρώτες φράσεις. «Ο Χορός των εραστών» μας παρασύρει στην καρδιά της σχέσης δύο ανθρώπων, την ώρα που αναμετρώνται με μια οριακή εμπειρία ζωής και θανάτου. Κι από εκεί, στην πορεία της κοινής ζωής τους, ενός «μαζί για πάντα», κόντρα στον χρόνο και τη φθορά. Κείμενο & Σκηνοθεσία: Tiago Rodrigues
Ερμηνεύουν: Νίκος Καραθάνος, Μαρίσσα Τριανταφυλλίδου.
Περισσότερα ΕΔΩ
>> Πέμπτη 5 & Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου, Θέατρο Ριάλτο, 20.30
Εισιτήρια στο https://rialto.interticket.com/.../o-khoros-ton-eraston...

Η Δούκισσα της Πλακεντίας
Η Μαρία Κίτσου πρωταγωνιστεί στη νέα παράσταση του Γιώργου Νανούρη. Ο Γιώργος Νανούρης ετοιμάζει μια ακόμα παράσταση μονολόγου για μια πολύ ιδιαίτερη γυναίκα, που θα ενσαρκώσει η εξαιρετική Μαρία Κίτσου. Πρόκειται για τη μυθιστορηματική ζωή της Σοφίας ντε Μαρμπουά, που έμεινε γνωστή ως η Δούκισσα της Πλακεντίας. Μιας γυναίκας που το σπίτι της έγινε Μουσείο, ενώ το όνομα της δόθηκε σε Λεωφόρο αλλά και σε Σταθμό του μετρό. Βαθύπλουτη, ανεξάρτητη, δυναμική και αινιγματική, αναφέρεται ως μία από τους μεγάλους ευεργέτες της Ελλάδας, αφού ενίσχυσε οικονομικά τη χώρα μας μετά την Επανάσταση του 1821.
Περισσότερα ΕΔΩ
>> Κυριακή 8 Φεβρουαρίου, Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας, 19:00
>> Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου, Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο Λεμεσού, 20:30
Εισιτήρια: €28 - €25 - €23 - €20
Διατίθενται ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ μέσω Ticketmaster
https://shorturl.at/lSXvw

O Αόρατος Επισκέπτης
Η παράσταση που ενθουσίασε κριτικούς και κοινό , μετά από δυο χρόνια πετυχημένων παραστάσεων στην Αθήνα έρχεται για πρώτη φορά στην Κύπρο. Η επιτυχημένη ισπανική ταινία με τις τεράστιες εισπράξεις παγκοσμίως, για πρώτη φορά στα χρονικά γίνεται θεατρικό έργο και ενθουσιάζει με τις συνεχείς ανατροπές που κρατούν το κοινό με το στόμα ανοιχτό. Ένας επιτυχημένος νεαρός επιχειρηματίας βρίσκεται κατηγορούμενος για το φόνο της ερωμένης του. Είναι παγιδευμένος σε μία δίνη από ανομολόγητους φόβους, παρορμητικές αποφάσεις, υποψίες και σκιές, μυστικά και ψέματα. Μία δαιμόνια δικηγόρος καλείται να φωτίσει τις σκοτεινές πτυχές του μυστηρίου. Έχει όμως μόνο δύο ώρες στη διάθεσή της, μαζί του, για να ανακαλύψει τι πραγματικά έχει συμβεί. Ο χρόνος μετράει αντίστροφα και κάθε λεπτό που περνάει μας φέρνει πιο κοντά στην αποκάλυψη της αλήθειας. Ή μήπως όχι; Η αλήθεια και το ψέμα, μπλέκονται σε έναν σφιχτοδεμένο ιστό που όσο πιο πολύ ξεδιπλώνεται τόσο πιο περίπλοκος γίνεται. Πρωταγωνιστούν: Κάτια Δανδουλάκη, Χρήστος Πλαΐνης, Θανάσης Πατριαρχέας, Μελίνα Λεφαντζή, Ντίνος Σπυρόπουλος, Χλόη Μάντζαρη.
Περισσότερα ΕΔΩ
>> Σάββατο 28 Φεβρουαρίου & Κυριακή 1η Μαρτίου 18.00 (απογευματινή) – 21.00 (βραδινή), Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο, Λεμεσός.
>> Τρίτη 3 Μαρτίου 21.00 / Τετάρτη 4 Μαρτίου 18.00 (απογευματινή) & 21.00 (βραδινή) / Πέμπτη 5 Μαρτίου 21.00, Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας.
Σχετικά
Το παραμύθι της Κοκκινοσκουφίτσας ζωντανεύει από τον ΘΟΚ
Μια ιστορία-βουτιά στο δάσος του ονείρου της Κοκκινοσκουφίτσας, που μιλά για το θάρρος να προχωράς, να αμφισβητείς τους φόβους σου και να ανακαλύπτεις τη δική σου αλήθεια.
Η «Φαλακρή Τραγουδίστρια» του Ιονέσκο ανεβαίνει στη Λευκωσία
Η θεατρική ομάδα «Δώδεκα και κάτι» παρουσιάζει στο ARTOS HOUSE την εμβληματική σάτιρα του Θεάτρου του Παραλόγου, στο πλαίσιο του 39ου Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου του ΘΟΚ.
Η Κοκκινοσκουφίτσα έρχεται στον ΘΟΚ
Μια σύγχρονη διασκευή της Άνδρης Θεοδότου και με την ποιητική σκηνοθετική ματιά του Φώτη Νικολάου, να αγγίξει τις ευαίσθητες χορδές μικρών και μεγάλων θεατών.
Ξανά στο Όριεντ Εξπρές: Η μεγάλη θεατρική επιτυχία επιστρέφει στον ΘΟΚ
H θεατρική σεζόν ανοίγει με νέο κύκλο παραστάσεων μετά από απαίτηση του κοινού
Για πρώτη φορά στην Κύπρο η «Μαντάμ Μαριάννα» σε μια ολοκαίνουργια θεατρική παραγωγή
Η Αστυνομική κωμωδία του Ανδρέα Αριστοτέλους, που αγαπήθηκε στην Αθήνα, ανεβαίνει για πρώτη φορά στην Κύπρο, σε σκηνοθεσία Γιάννη Κλειδέρη και παραγωγή Πάνου Στρούθου
Αυτά είναι όλα όσα θα δούμε στη σκηνή του ΘΟΚ τη νέα σεζόν
Μια νέα θεατρική σεζόν με κλασικά έργα, σύγχρονο θέατρο και νέες κυπριακές φωνές ετοιμάζεται να ανοίξει αυλαία από τον Οκτώβριο.
Angelo Tsarouchas: Ο διάσημος Ελληνοκαναδός κωμικός έρχεται στην Κύπρο
Ο καταξιωμένος stand-up comedian παρουσιάζει τη νέα του παράσταση «Diaspora» σε Λεμεσό και Λευκωσία τον Οκτώβριο
H πρωτότυπη παράσταση «Προσπαθούμε» επιστρέφει για δεύτερη χρόνια
Μια σύγχρονη κωμωδία που επιθυμεί να ρίξει φως σε ένα θέμα τόσο καθημερινό και συνάμα τόσο μυστικό
«Η Δημοπρασία» του Σταύρου Τσιώλη ανεβαίνει στην Αξιοθέα
Ο Αργύρης Μπακιρτζής πρωταγωνιστεί στο συγκινητικό μονόπρακτο, αποτίοντας φόρο τιμής στον σπουδαίο σκηνοθέτη και στην πολύχρονη φιλία τους
«Το Χρονικό της Κύπρου» επιστρέφει σε μία παράσταση αφιερωμένη στον Μιχάλη Πιερή
Η ιστορική και πολυβραβευμένη παραγωγή του Θεατρικού Εργαστηρίου του Πανεπιστημίου Κύπρου παρουσιάζεται ξανά, πέντε χρόνια μετά τον θάνατο του ιδρυτή και σκηνοθέτη του Θ.Ε.ΠΑ.Κ.
Γρηγόρης Μπιθικώτσης: Η ζωή του γίνεται παράσταση στην Αθήνα
Ποιοι γνωστοί τραγουδιστές και ηθοποιοί θα συμμετάσχουν