Δημοσιεύτηκε στις 19 Ιανουαρίου 2026
Με το… δεξί μπήκε το 2026 για τον τουρισμό στις Μαλδίβες, οι οποίες κατέγραψαν ένα ιδιαίτερα δυναμικό ξεκίνημα τη νέα χρονιά.
Ο δημοφιλής προορισμός στον Ινδικό Ωκεανό υποδέχτηκε 56.832 τουρίστες από την 1η έως και τη 10η Ιανουαρίου 2026, σημειώνοντας αύξηση 12,9% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2025, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του υπουργείου Τουρισμού της χώρας.
Οι Ρώσοι ταξιδιώτες βρέθηκαν στην πρώτη θέση των αφίξεων, ενώ ακολούθησαν επισκέπτες από την Ιταλία, το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γερμανία και την Κίνα, επιβεβαιώνοντας τη διεθνή απήχηση του προορισμού.
Παρότι τα στοιχεία του πρώτου δεκαημέρου δεν αποτελούν ασφαλή δείκτη για την πορεία ολόκληρου του έτους, δείχνουν ότι η ζήτηση παραμένει ισχυρή σε μία από τις σημαντικότερες περιόδους για τον τουριστικό κλάδο.

Περίπου 7.000 επισκέπτες την ημέρα
Κατά τη διάρκεια του πρώτου δεκαημέρου του Ιανουαρίου, οι Μαλδίβες κατέγραψαν κατά μέσο όρο 6.941 αφίξεις την ημέρα.
Η μεγαλύτερη τουριστική κίνηση σημειώθηκε στις 3 Ιανουαρίου, όταν καταγράφηκε ημερήσιο ρεκόρ με 8.082 αφίξεις στο Διεθνές Αεροδρόμιο Βελάνα.
Ισχυρή δυναμική και στο πρώτο 6ήμερο
Μέχρι τις 6 Ιανουαρίου 2026, οι συνολικές αφίξεις ανήλθαν σε 43.481, έναντι 37.928 την αντίστοιχη περίοδο του 2025. Πρόκειται για αύξηση 14,6% σε ετήσια βάση, στοιχείο που επιβεβαιώνει τη θετική δυναμική στην έναρξη της περιόδου αιχμής.
Οι ημερήσιες αφίξεις στις πρώτες έξι ημέρες του έτους διατηρήθηκαν σε σταθερά υψηλά επίπεδα, ξεπερνώντας τους 7.200 επισκέπτες ημερησίως. Η κορύφωση παρατηρήθηκε το Σαββατοκύριακο της Πρωτοχρονιάς, με μια μικρή εξομάλυνση στη συνέχεια, μοτίβο που ευθυγραμμίζεται με την εποχική ταξιδιωτική συμπεριφορά των προηγούμενων ετών.
Οι χώρες με τις περισσότερες αφίξεις στο 10ήμερο
- Ρωσία: 13.157 αφίξεις
- Ιταλία: 9.199 αφίξεις
- Ηνωμένο Βασίλειο: 5.163 αφίξεις
- Γερμανία: 4.202 αφίξεις
- Κίνα: 2.944 αφίξεις
Τι είδους διαμονή προτίμησαν οι επισκέπτες
Οι τουριστικές μονάδες – θέρετρα παρέμειναν η κυρίαρχη επιλογή, συγκεντρώνοντας το 69% των κρατήσεων.
Οι ξενώνες φιλοξένησαν το 25,7% των επισκεπτών, ενώ ακολούθησαν τα ξενοδοχεία με 3,1% και τα σκάφη σαφάρι (ταξίδια περιπέτειας και καταδύσεων) με 2,1%.
Τα στοιχεία δείχνουν ότι η κατανομή των επιλογών διαμονής παραμένει σταθερή σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.
Στόχος τα 2,4 εκατομμύρια αφίξεις το 2026
Το 2025 έκλεισε με περίπου 2,2 εκατομμύρια διεθνείς αφίξεις, αριθμός ελαφρώς χαμηλότερος από τον στόχο των 2,3 εκατομμυρίων. Για το 2026, οι Μαλδίβες θέτουν ακόμη πιο ψηλά τον πήχη, στοχεύοντας σε 2,4 εκατομμύρια τουρίστες, με το ισχυρό ξεκίνημα της χρονιάς να δημιουργεί αισιοδοξία για την επίτευξη του στόχου.
Σχετικά
Βαρομετρικό χαμηλό «χτυπάει» αύριο την Κύπρο – Έρχονται τα πρωτοβρόχια
Aναλυτικά η πρόγνωση του καιρού
«Back to Travel» της Cyprus Airways – Πτήσεις με επιστροφή από €80 (μόνο για 2 μέρες)
Στην προσφορά περιλαμβάνονται και οι νέες, όλο τον χρόνο, συνδέσεις της Cyprus Airways με Ρώμη, από τις 11 Δεκεμβρίου, και Μόναχο, από τις 17 Δεκεμβρίου.
Simba Animal Aid: Ένας Σεπτέμβριος γεμάτος δράσεις για τους τετράποδους φίλους μας
Κάθε βοήθεια είναι απαραίτητη
Αλλάζει το σκηνικό του καιρού – Έρχονται βροχές και καταιγίδες
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού
Η παράδοση του Bring Your Child to Work της Pafilia στο Minthis
To Minthis μετατράπηκε σε έναν χώρο εξερεύνησης για μερικούς πολύ ξεχωριστούς επισκέπτες
Γνωστό κτήμα της Λευκωσίας αποκτά νέα εντυπωσιακή αίθουσα για γάμους
Μια νέα εποχή ξεκινά στο Κτήμα Κουσιουμή!
9 μεγάλες εικόνες από την Αφροδίτη της Λευκόλλας που επέστρεψε στον Πρωταρά
Μεγαλειώδης τελετή υποδοχής της Αφροδίτης της Λεύκολλας στον Πρωταρά
Η νέα εβδομάδα ξεκίνησε με πρεμιέρες στο ΣΙΓΜΑ
Τα προγράμματα που κάνουν δυναμική αρχή για τη νέα τηλεοπτική σεζόν.
Lidl και WWF επιτυγχάνουν σημαντικά ορόσημα στη βιώσιμη προμήθεια φοινικέλαιου
Έμπρακτη Δράση για Υπεύθυνη Προμήθεια
Η Ryanair ανακοίνωσε προσφορές για 15 προορισμούς, με τις τιμές να ξεκινούν από μόλις €14.99
Ετοιμάσου για υπέροχα φθινοπωρινά ταξίδια