Δημοσιεύτηκε στις 30 Δεκεμβρίου 2025
Με την παραδοσιακή λαμπρότητα και επισημότητα θα εορταστούν στην Πάφο τα Άγια Θεοφάνια. Στον καθιερωμένο επίσημο εορτασμό που πραγματοποιείται εκ περιτροπής στις παραλιακές πόλεις της ελεύθερης Κύπρου και ο οποίος φέτος θα γίνει στην Πάφο, θα παραστούν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ.Νίκος Χριστοδουλίδης και ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ.Γεώργιος.
Επίκεντρο του εορτασμού θα είναι ο Ιερός Ναός Αγίων Αναργύρων, όπου ο Αρχιεπίσκοπος Γεώργιος θα προστεί της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας και θα τελέσει τον Μέγα Αγιασμό των Θεοφανίων. Ακολούθως, θα σχηματιστεί η καθιερωμένη πομπή η οποία θα καταλήξει στο Λιμανάκι Πάφου, όπου ο Μακαριώτατος θα προστεί της τελετής της κατάδυσης του Τιμίου Σταυρού.Την πομπή θα συνοδεύει η Φιλαρμονική της Αστυνομίας Κύπρου,ενώ η Φιλαρμονική της Εθνικής Φρουράς θα αποδώσει τιμές στον προαύλιο χώρο του Ναού και στο Λιμανάκι.
Η πομπή θα διέλθει από τις οδούς Αγαπήνορος, Ικάρου, Κωνσταντίας, Θεοσκεπάστης και Αλκμήνης και μέσω των Λεωφόρων Ποσειδώνος και Αποστόλου Παύλου θα καταλήξει στην προβλήτα στο Λιμανάκι. Η τροχαία κίνηση θα διακόπτεται σε κάθε δρόμο πριν από την άφιξη της πομπής και θα επαναρχίζει μετά τη διέλευσή της.
Για τη στάθμευση των οχημάτων θα είναι διαθέσιμοι οι εξής χώροι: περίβολος του Ιερού Ναού Αγίων Αναργύρων, γήπεδο του 6ου Δημοτικού Σχολείου, Χώρος Στάθμευσης Αρχαιολογικού Πάρκου και χώρος πίσω από τα κτήρια της Αρχής Λιμένων Κύπρου.
Παρακαλούνται οι οδηγοί οχημάτων όπως εφαρμόζουν πιστά τις έκτακτες και άλλες ρυθμίσεις της τροχαίας κυκλοφορίας προς αποφυγήν αχρείαστης ταλαιπωρίας.
-
Μεσαιωνικό Κάστρο Πάφου
06 Ιανουαρίου 2026
Σχετικά
Weekend Agenda: 40 όμορφες εκδηλώσεις για ένα σαββατοκύριακο γεμάτο επιλογές στην Κύπρο
Θέατρο, μουσική, φεστιβάλ, παιδικές δράσεις, street parties και καλοκαιρινά openings δίνουν ρυθμό σε ένα από τα πιο γεμάτα weekends της σεζόν.
Το 3rd Kourion 3x3 Charity Basketball Tournament & Family Fun Day έρχεται το Σάββατο, 23 Μαΐου
«Παίζουμε για τη Συμπερίληψη»
Η Πάφος γιορτάζει τον Κατακλυσμό 2026: Όλα όσα θα γίνουν-Οι καλλιτέχνες που θα απολαύσουμε
Τετραήμερο πολιτιστικών εκδηλώσεων από τις 29 Μαΐου έως την 1η Ιουνίου με θέατρο σκιών, λαϊκό τραγούδι, χορευτικά συγκροτήματα και μια μεγάλη συναυλία με αγαπημένη τραγουδίστρια
Ευρωπαϊκή Ημέρα Natura 2000: Πού θα στηθεί η φετινή γιορτή για την προστασία της φύσης
Σε Ακάμα και Κρήτου Τέρα, με πολλές δραστηριότητες
Το πιο διάσημο food market επιστρέφει (για ένα ακόμα βράδυ) στη Λευκωσία
Μία ακόμα Παρασκευή με καλό φαγητό στον κήπο
Το Circus Atmosphere συνεχίζει να μαγεύει μικρούς και μεγάλους με εντυπωσιακές παραστάσεις
Το πρόγραμμα της εβδομάδας στη Λάρνακα
27ο Φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού Κύπρου με 6 πρωτοποριακές παραγωγές από Κύπρο και εξωτερικό
Μέσα από διαφορετικές καλλιτεχνικές προσεγγίσεις, τα έργα διερευνούν το σώμα ως φορέα μνήμης, εμπειρίας και μεταμόρφωσης
WAREHÅUS: Ένα μονοήμερο live performance event που γίνεται θα γίνει το προσωρινό “σπίτι" για καλλιτέχνες
Θα μεταμορφώσει έναν βιομηχανικό χώρο στη Λευκωσία σε ένα χώρο τέχνης
Το Δάλι βγαίνει στο πάρκο για δωρεάν γυμναστική όλο το καλοκαίρι
Το Γραμμικό Πάρκο γίνεται σημείο άθλησης για όλους!
Κατακλυσμός στο Πισσούρι με Καραντώνη και Χατζήμιχαηλ
Ραντεβού στην παραλία Πισσουρίου για έναν Κατακλυσμό γεμάτο μουσική, χορό και όμορφες στιγμές δίπλα στη θάλασσα
The Corridor: Η νέα δουλειά του Φώτη Νικολάου στη Λευκωσία
Λίγο πριν την παρουσίασή της στο Φεστιβάλ Αθηνών