Δημοσιεύτηκε στις 30 Δεκεμβρίου 2025
Κίτρινη προειδοποίηση για καταιγίδες, χαλάζι και σφοδρούς ανέμους εξέδωσε το Τμήμα Μετεωρολογίας.
Η προειδοποίηση θα έχει ισχύ από τις 10 το βράδυ της Τρίτης (30/12 μέχρι τις 10 το βράδυ της επόμενης μέρας (31/12).
Συγκεκριμένα, ο συνδυασμός βροχών, μεμονωμένων καταιγίδων και πολύ ισχυρών και τοπικά μέχρι σφοδρών ανέμων έντασης 6 με 7 μποφόρ, αναμένεται να επηρεάσει το νησί και κυρίως τα παράλια και τα ορεινά. Σε καταιγίδα ενδέχεται να πέσει χαλάζι. η συνολική βροχόπτωση αναμένεται τοπικά να ξεπεράσει τα 55 χιλιοστά στο 24ωρο.
Αναλυτικά η πρόγνωση:
Χαμηλή πίεση αναμένεται να αρχίσει να επηρεάζει την περιοχή από απόψε.
Σήμερα ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως αίθριος, για να καταστεί σταδιακά κυρίως συννεφιασμένος από ψηλές νεφώσεις, ενώ τοπικά αυξημένες νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα, πιθανό να δώσουν μεμονωμένες βροχές, κυρίως στα δυτικά και στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί ασθενείς 3 Μποφόρ για να καταστούν σταδιακά, κυρίως νοτιοδυτκοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι 3 με 4 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 15 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 17 στα παράλια και γύρω στους 6 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.
Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος και αναμένονται βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Σε καταιγίδα δεν αποκλείεται να πέσει χαλάζι, ενώ στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους θα πέσει χιονόνερο και πιθανό χιόνι. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί, αρχικά ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ και στα παράλια μέχρι ισχυροί 4 με 5 Μποφόρ. Αργότερα στα παράλια θα πνέουν παροδικά πολύ ισχυροί 6 Μποφόρ. Η θάλασσα αρχικά θα είναι λίγο ταραγμένη για να καταστεί αργότερα ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 8 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 12 στα παράλια και στους 3 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.
Την Τετάρτη, αναμένονται τοπικές βροχές, μεμονωμένες καταιγίδες, ενώ στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους πιθανό να πέσει χιόνι ή χιονόνερο, την Πέμπτη αναμένονται μεμονωμένες βροχές, ενώ την Παρασκευή ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή μέχρι την Πέμπτη, για να βρίσκεται κοντά στις μέσες κλιματολογικές τιμές, ενώ την Παρασκευή αναμένεται να σημειώσει πτώση.
Προειδοποίηση για συνδυασμό φαινομένων - βροχές, καταιγίδες και ενισχυμένο πεδίο ανέμων pic.twitter.com/3pP9Ooc4x2
— CYMET (@CyMeteorology) December 30, 2025
Σχετικά
Αλλάζει το πλαίσιο προστασίας των επιβατών αεροπλάνων – Αποζημιώσεις, αυθαίρετες χρεώσεις και δωρεάν θέσεις
Μετά από πολυετείς διαπραγματεύσεις, Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και Ευρωπαϊκό Συμβούλιο κατέληξαν σε προσωρινή συμφωνία
Καιρός: Στους 35 βαθμούς ο υδράργυρος στο εσωτερικό – Αλλάζει ξανά το σκηνικό την Παρασκευή
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού
Η τοιχογραφία που έδωσε χρώμα στον Πρωταρά
Νέα τοιχογραφία δίνει χρώμα και καλλιτεχνική ταυτότητα στην τουριστική περιοχή του Δήμου Παραλιμνίου - Δερύνειας.
Διεθνής διάκριση για την παραλία Αγίου Ερμογένη
Ένα από τα σημαντικά σημεία αναφοράς της παράκτιας ζώνης του Δήμου Κουρίου, πήρε και φέτος τη "Γαλάζια Σημαία"
Δωρεάν είσοδος στο διάσημο υδροπάρκο για όλους τους μπαμπάδες!
Οι μπαμπάδες μπαίνουν δωρεάν στο Fasouri Watermania για τη Γιορτή του Πατέρα
Στο «μενού» βροχές, καταιγίδες και χαλάζι - Πότε αναμένεται άνοδος θερμοκρασίας
Αναλυτικά η πρόγνωση
Coastal Urban Futures: Τριήμερη έκθεση και πρόγραμμα παράλληλων δράσεων για το μέλλον της παράκτιας ζώνης της Λάρνακας
Με προβολή ταινιών, ποδηλατική περιήγηση και ακρόαση ηχοτοπίων
Αυτές είναι οι 18 πιο καθαρές, οργανωμένες και προσβάσιμες παραλίες του Πρωταρά
Πρώτος παγκύπρια ο Δήμος Παραλιμνίου - Δερύνειας με 18 Γαλάζιες Σημαίες για το 2026
Η καλοκαιρινή Madame Figaro κυκλοφορεί με cover girl τη Βίκυ Καγιά
Ένα τεύχος γεμάτο μόδα, ομορφιά, προτάσεις για τις καλοκαιρινές διακοπές και ουσιαστικές συναντήσεις.
Νέα σημαντική διάκριση για κυπριακό ξενοδοχείο
Το Louis Ledra Beach, μέλος της Elegant Collection της Louis Hotels, βραβεύεται ξανά για τις καινοτόμες κοινωνικές πρακτικές του
Ένα καλοκαίρι γεμάτο εμπειρίες στο Cap St Georges Hotel & Resort
Υπάρχουν μέρη που απλά πας για διακοπές, και υπάρχουν και μέρη που σε κάνουν να νιώθεις ότι ζεις κάτι πραγματικά ξεχωριστό
Αυτές είναι οι παραλίες της Κύπρου με Γαλάζια Σημαία για το 2026
56 παραλίες και οι 2 μαρίνες βραβεύθηκαν φέτος από σύνολο 123 περιοχών νερών κολύμβησης