Δημοσιεύτηκε στις 08 Δεκεμβρίου 2025
Το Windcraft Loud, με τη στήριξη της Ολλανδικής Πρεσβείας στην Κύπρο, παρουσιάζει ένα εορταστικό ρεσιτάλ σαξοφώνου και πιάνου με τους ταλαντούχους νεαρούς μουσικούς Κατερίνα Παρπούνα και Μιχάλη Χειλίδη. Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2025, στις 8:30 μ.μ., στην Αίθουσα Μελίνα Μερκούρη στη Λευκωσία.
Λίγο πριν το κλείσιμο της χρονιάς, το Windcraft Loud προσκαλεί το κοινό σε μια βραδιά αφιερωμένη στον ζεστό, λαμπερό ήχο του κλασικού σαξοφώνου, με τη συνοδεία πιάνου. Οι δύο μουσικοί θα παρουσιάσουν εμπνευσμένα έργα του ευρωπαϊκού και αμερικανικού ρεπερτορίου για σαξόφωνο, όπως συνθέσεις των Bozza, Iturralde και Piazzolla.

Η σαξοφωνίστα Κατερίνα Παρπούνα, απόφοιτος του HKU Utrechts Conservatory, ξεχωρίζει για τον ζεστό ήχο, την εκφραστική της ερμηνεία και την καλλιτεχνικής της ωριμότητα. Έχει εμφανιστεί ως σολίστ και μέλος συνόλων μουσικής δωματίου σε Ολλανδία, Γερμανία, Ελλάδα και Κύπρο, ερμηνεύοντας ευρύ φάσμα κλασικών και σύγχρονων έργων, ενώ σήμερα δραστηριοποιείται ως ερμηνεύτρια και παιδαγωγός.
Ο πιανίστας Μιχάλης Χειλίδης, απόφοιτος του University of Nottingham και κάτοχος ανωτέρων διπλωμάτων ABRSM, έχει εμφανιστεί σε σημαντικούς χώρους στο Ηνωμένο Βασίλειο και στην Κύπρο – μεταξύ των οποίων το Royal Albert Hall – και έχει συμπράξει με τη Nottingham Philharmonic Orchestra. Με ευαισθησία, τεχνική αρτιότητα και καλλιτεχνική ευελιξία, διαγράφει σταθερή πορεία ως ερμηνευτής και εκπαιδευτικός.
Οι δύο καλλιτέχνες αποτελούν το ντουέτο Ivory Echoes, ένα σύνολο αφιερωμένο σε ζεστές, ατμοσφαιρικές και συναισθηματικά πλούσιες ερμηνείες έργων για σαξόφωνο και πιάνο.
Με αυτήν τη συναυλία, το Windcraft Loud αποχαιρετά τη χρονιά και προετοιμάζεται για ένα δημιουργικό 2026, έτος που συμπίπτει με τα 10χρονα του οργανισμού και την Κυπριακή Προεδρία του Συμβουλίου της Ευρώπης, προμηνύοντας νέες ευρωπαϊκές συνεργασίες και καλλιτεχνικές ανταλλαγές.
Ημερομηνία: Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2025, 8.30μ.μ.
Τοποθεσία: Αίθουσα Μελίνα Μερκούρη, Αθηνάς 1016, Λευκωσία
Ελεύθερη είσοδος. Ακολουθεί δεξίωση.
Πληροφορίες: 22-377748, www.windcraftloud.com
Με την στήριξη της Πρεσβείας της Ολλανδίας στην Κύπρο.
-
Αίθουσα Μελίνα Μερκούρη
17 Δεκεμβρίου 2025
Σχετικά
Ελληνικός Τελικός Eurovision 2026: Οι ημερομηνίες και οι παρουσιαστές
Τα τρία shows του «Sing for Greece – Εθνικός Τελικός 2026» θα μεταδοθούν απευθείας από την ΕΡΤ1, καθώς και από το ERTFLIX
Ρεσιτάλ του πιανίστα Μανώλη Νεοφύτου στην Πάφο
Η δισκογραφία του περιλαμβάνει δύο προσωπικά άλμπουμ αφιερωμένα στο ελληνικό και διεθνές ρεπερτόριο
Eurovision 2026: Εξαντλήθηκαν τα εισιτήρια σε χρόνο ρεκόρ - Δεν πέρασε ούτε ένα τέταρτο της ώρας
Σε μια ώρα εξαντλήθηκαν τα εισιτήρια
Oι Onirama διαλύθηκαν μετά από 25 χρόνια
Ο Θοδωρής Μαραντίνης αποκάλυψε ότι το group πλέον δεν υφίσταται και θα πορευθεί μόνος του.
Η Conchita Wurst ανακοινώνει την αποχώρησή της από οτιδήποτε σχετίζεται με τη Eurovision
Θεωρείται πλέον δεδομένο ότι δεν θα δούμε την Conchita Wurst στη Βιέννη σε οποιαδήποτε επίσημη δραστηριότητα
Eurovision 2026: Ξεκινά σήμερα η προπώληση των εισιτηρίων
Η σημερινή διάθεση αφορά το πρώτο «κύμα» εισιτηρίων
12+2 μουσικά live που δεν θα χάσουμε μέσα στις επόμενες μέρες
Ονόματα που ανυπομονούμε να δούμε ζωντανά το επόμενο διάστημα στην Κύπρο
Eurovision 2026: Σε ποιο ημιτελικό θα διαγωνιστούν Κύπρος και Ελλάδα
Πραγματοποιήθηκε η κλήρωση για τους δύο ημιτελικούς της διοργάνωσης
Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης, επιστρέφει στο Ηνωμένο Βασίλειο για τρεις συναυλίες.
Μαζί του επί σκηνής, τέσσερις Κύπριοι μουσικοί
Eurovision 2026: Πότε θα γίνει η πρώτη μετάδοση των 28 υποψήφιων τραγουδιών
Η αντίστροφη μέτρηση για την παρουσίαση των 28 τραγουδιών που διεκδικούν την εκπροσώπηση της Ελλάδας στη Eurovision 2026, έχει ξεκινήσει.
Νωρίς την Κυριακή διασκεδάζουμε
Το "Νωρίς την Κυριακή..." συνεχίζει στο hotspot της Λευκωσίας, κάθε Κυριακή από τις 18/1, με τον ταλαντούχο Στέφανο Χατζηγιώρκα και την παρέα του
Ο βραβευμένος πιανίστας Vitaly Pisarenko στην Κύπρο
Ο ουκρανικής καταγωγής πιανίστας έχει εμφανισθεί για ρεσιτάλ σε περίβλεπτες αίθουσες συναυλιών του κόσμου