Δημοσιεύτηκε στις 05 Δεκεμβρίου 2025
Η Λεμεσός φιλοξένησε στις 3 Δεκεμβρίου 2025 μια μοναδική φιλανθρωπική εκδήλωση, το «Be The Light – Kindness Edition», η οποία πραγματοποιήθηκε στον χώρο της ETKO και συγκέντρωσε περισσότερους από 250 συμμετέχοντες. Η διοργάνωση έγινε από το LETSHELP Charitable Foundation σε συνεργασία με την Τατιάνα Μολοντσόβα, Founder του Beauty Evolution και των TM Beauty Brands.

Η εκδήλωση εξελίχθηκε σε μια ισχυρή έκφραση ενότητας, συμπόνιας και υποστήριξης για παιδιά με αναπτυξιακές δυσκολίες σε όλη την Κύπρο.

Ιστορικό Βήμα για τα Παιδιά με Αυτισμό στην Κύπρο
Κατά τη διάρκεια της βραδιάς ανακοινώθηκε η έναρξη της χρηματοδότησης για τη δημιουργία ενός νέου ειδικού αναπτυξιακού και υποστηρικτικού κέντρου για παιδιά με αυτισμό — μια μακροχρόνια πρωτοβουλία του Συνδέσμου για τον Αυτισμό Κύπρου, με τη στήριξη του LETSHELP.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με δύο σημαντικές δωρεές:
- €20.000 από το LETSHELP
- €10.000 από την United Rescue Cyprus
Ομιλητές και Μηνύματα Ενότητας
Κεντρικές προσωπικότητες της εκδήλωσης μίλησαν για τη σημασία της ένταξης και της ανθρώπινης αλληλεγγύης:
Τατιάνα Μολοντσόβα: «Αυτή η βραδιά είναι γιορτή καλοσύνης και θάρρους. Όταν δίνουμε στα παιδιά αυτοπεποίθηση να λάμψουν, χτίζουμε ένα μέλλον αποδοχής και αγάπης.»
Κωνσταντίνα Πίττα, Πρόεδρος LETSHELP: «Όταν η κοινότητα ενώνεται, η ουσιαστική αλλαγή γίνεται πραγματικότητα.»
Σωτήρης Πίττας, Αντιπρόεδρος LETSHELP: «Στηρίζοντας αυτή την προσπάθεια, στηρίζουμε τις οικογένειες που αξίζουν ίσες ευκαιρίες.»
Maxim Pasik, Αντιπρόεδρος LETSHELP και Πρόεδρος United Rescue Cyprus: «Πραγματοποιώντας μια ευχή παιδιού, φωτίζουμε ζωές εκεί όπου υπάρχει ανάγκη.»
Τασούλα Γεωργιάδου, Πρόεδρος Συνδέσμου για τον Αυτισμό Κύπρου: «Το φως που δημιουργήθηκε εδώ γίνεται ελπίδα για κάθε παιδί στο φάσμα και κάθε οικογένεια.»
Κύριος Κυριάκος Ξυδιάς, Δήμαρχος Αμαθούντας: «Η βραδιά αποδεικνύει πώς η κοινωνία μας μπορεί να στηρίξει τις πιο ευάλωτες ομάδες.»
Τατιάνα Γεροσένκο, Tokarev Foundation: Παρουσίασε τη δράση του οργανισμού, που επενδύει σε καινοτομία για την ενίσχυση του ανθρώπινου δυναμικού.
Δωρητές & Υποστηρικτές
Η επιτυχία της εκδήλωσης οφείλεται στη γενναιοδωρία δεκάδων οργανισμών και ανθρώπων.
Diamond Donor: Tokarev Foundation
Platinum Donors: Maxim Pasik, Tatiana Molodtsova, Soteris Pittas & Co
Catering Donors: Mandarin Bistro-Bar, Armadillo Bar
Gold Donors: Andrey & Julia Dashins Foundation, Timofey Telyatnik, Punin Wines, Payable, BBF
Silver Donors: Crona Group, Muskita Hotels, Realtika, The Steam
Bronze Donor: Hello Hellen
Media Supporters: DIAS Group, SIGMA TV, Russian Radio Cyprus, Radio Monte Carlo, Cyprus Butterfly, Brolywood, Cyprus Moms
Community & Event Supporters: ETKO, Ambuline, Ecombare, La Lampa Decor, Celebrity Gala, SoldOut Tickets, Shalkova_Photograff
Gift & Charity Market Supporters: Πλήθος εταιρειών και brands που ενίσχυσαν το event και το φιλανθρωπικό παζαράκι.
Καλλιτεχνικό πρόγραμμα: Elena Gopchuk, Lyra, Nani Sabrini, Trinity Chore, Azniv, The Stage, DJ Mario Luca, SinerJoy.
Στιγμές που Συγκίνησαν
Δύο fashion shows αποτέλεσαν το επίκεντρο της συγκίνησης:
- Inclusive Children’s Fashion Show — Παιδιά με αναπτυξιακές ιδιαιτερότητες περπάτησαν στη σκηνή, αναδεικνύοντας θάρρος και αυτοπεποίθηση.
- “Angels” Fashion Show της Nani Sabrini — Συμμετέχουσες του Mini Miss Cyprus 2025 εμφανίστηκαν ως αγγελικές μορφές φωτός και ελπίδας.
Μια ιδιαίτερα μαγική στιγμή ήταν η αποκάλυψη του Δέντρου των Ευχών, με περίπου 100 χειρόγραφες ευχές παιδιών ένταξης. Οι καλεσμένοι επέλεξαν ευχές για να τις πραγματοποιήσουν, δημιουργώντας ένα κύμα ανθρωπιάς και συγκίνησης.

Το Κοινό Καλείται να Συμμετάσχει — Πραγματοποιήστε μια Ευχή Παιδιού
Όσοι επιθυμούν να συμβάλουν μπορούν να επικοινωνήσουν μέσω Instagram:
@letshelp.eu, @tatianamoldtsova_ ή να καλέσουν στο 25246866.
Προβολή ευχών: https://treeoflight.mssg.me/
Επόμενη Στάση του Φωτός
Στις 24 Δεκεμβρίου, στις 13:00, στο Mandarin café-bistro, το LETSHELP και το Beauty Evolution θα παραδώσουν τα δώρα σε μια συγκινητική γιορτή — λίγες ώρες πριν τα Χριστούγεννα.
---
Be the Light — Σήμερα, Αύριο, Πάντα
Σχετικά
«Χρυσή» συμφωνία 500 εκατομμυρίων: Το Netflix αποκτά όλο το σύμπαν του «The Walking Dead»
Το Netflix διατηρεί τα αποκλειστικά δικαιώματα προβολής του «The Walking Dead» στις ΗΠΑ από το 2011
Food Connect: Η νέα ψηφιακή λύση που φέρνει τις επιχειρήσεις πιο κοντά στη μείωση της σπατάλης τροφίμων.
Με το Food Connect, τρόφιμα που διαφορετικά θα παρέμεναν αναξιοποίητα μπορούν να αποκτήσουν νέα αξία, στηρίζοντας παράλληλα ανθρώπους και κοινότητες.
Kawacom’s και Enavsma Foundation συνεχίζουν να επενδύουν στη νέα γενιά
Νέα υποτροφία για μεταπτυχιακές σπουδές - Παράταση αιτήσεων έως τις 9 Αυγούστου 2026.
«Κολλημένος» στα 40αρια ο υδράργυρος– Μπαίνει σε ισχύ κίτρινη προειδοποίηση
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού
Αυτό είναι το ελληνικό νησί στη λίστα με τους κορυφαίους κινηματογραφικούς προορισμούς στη Μεσόγειο
Η λίστα επιλέγει νησιά της Μεσογείου που πρωταγωνίστησαν σε εμβληματικές κινηματογραφικές παραγωγές, με τα φυσικά τους τοπία να αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της κινηματογραφικής αφήγησης και να μετατρέπονται σε διαχρονικά ταξιδιωτικά σύμβολα.
Ποδόσφαιρο και καλή καρδιά: Τρέιλερ για την 4η σεζόν του «Ted Lasso»
Μετά το Μουντιάλ, τι; Η Apple προγραμματίζει τη νέα σεζόν της πολυβραβευμένης σειράς τον Αύγουστο μην και υπάρξουν ποδοσφαιρικά στερητικά σύνδρομα.
Η Lidl Κύπρου αναδεικνύεται «Νo. 1 στη σχέση ποιότητας-τιμής» για 3η φορά
Η νέα διάκριση Best Buy Award 2026-2027 επιβεβαιώνει τη διαχρονική δέσμευση της εταιρείας να προσφέρει την υψηλότερη ποιότητα στην πιο προσιτή τιμή της αγοράς.
Ride or Die: Είδαμε την ολοκαίνουργια σειρά της Amazon Prime Video και καταλάβαμε γιατί κάνει πάταγο
Η Octavia Spencer και η Hannah Waddingham απογειώνουν μια ξέφρενη περιπέτεια κατασκοπείας που, πίσω από τις σφαίρες και τις καταδιώξεις, κρύβει μια υπέροχη ιστορία γυναικείας φιλίας
Συμβούλιο CYTA: Απολογισμός θητείας Φεβρουάριος 2024 – Ιούλιος 2026
Μια περίοδος μετασχηματισμού για τη Cyta και την ψηφιακή Κύπρο
Τράπεζα Κύπρου: Καλύτερη ψηφιακή τράπεζα της Κύπρου στα Euromoney Awards for Excellence 2026
Η περίοδος αξιολόγησης κάλυψε το διάστημα από 1η Ιανουαρίου 2025 έως 31 Δεκεμβρίου 2025.
Πανσέληνος Ιουλίου: 10 εντυπωσιακές φωτογραφίες από το "Φεγγάρι του Ελαφιού"
Υπέροχες εικόνες που αποτυπώνουν το φεγγάρι, όπως το είδαμε στο νησί μας το βράδυ της Τετάρτης, 29 Ιουλίου
Στους 40 βαθμούς ο υδράργυρος – Πότε τίθεται σε ισχύ κίτρινη προειδοποίηση
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού