Δημοσιεύτηκε στις 28 Νοεμβρίου 2025
Κίτρινη προειδοποίηση για έντονα καιρικά φαινόμενα αναμένεται να εκδώσει το Τμήμα Μετεωρολογίας λόγω της έλευσης του βαρομετρικού χαμηλού με το όνομα ADEL.
Σύμφωνα με τον Μετεωρολογικό Λειτουργό, Ανδρέα Χρυσάνθου, η προειδοποίηση θα τεθεί σε ισχύ από τις 23:00 το βράδυ του Σαββάτου μέχρι τις 17:00 το απόγευμα της επόμενης ημέρας.
Υπενθυμίζεται ότι ασθενής ψηλή πίεση επηρεάζει πρόσκαιρα την περιοχή, ενώ στην ατμόσφαιρα ενδέχεται να αιωρείται κατά διαστήματα αραιή σκόνη μέχρι και αύριο.
Το βαρομετρικό χαμηλό με την ονομασία ADEL και κέντρο στη νότια Ιταλία, κινείται βορειοανατολικά και αρχίζει να επηρεάζει το νησί από αύριο βράδυ.Το απόγευμα, θα παρατηρούνται κατά διαστήματα αυξημένες μέσες και ψηλές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ και παροδικά στα βόρεια, τα ανατολικά και τα νότια παράλια παροδικά μέχρι ισχυροί, 4 με 5 Μποφόρ. Η θάλασσα στα δυτικά και τα νότια θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη, ωστόσο στα βόρεια και τα ανατολικά θα είναι λίγο ταραγμένη και παροδικά μέχρι ταραγμένη.Το βράδυ θα συνεχίσουν να παρατηρούνται οι αυξημένες μέσες και ψηλές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ. Η θάλασσα στα δυτικά και τα νότια θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη, ενώ στα βόρεια και τα ανατολικά θα είναι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα κατέλθει γύρω στους 11 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 14 στα παράλια και γύρω στους 8 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.
Αύριο, τις πρωινές ώρες θα παρατηρούνται αυξημένες ψηλές νεφώσεις, ωστόσο προοδευτικά ο καιρός θα καταστεί μερικώς συννεφιασμένος και στο δυτικό μισό του νησιού αναμένονται μεμονωμένες βροχές, χωρίς να αποκλείεται και η εκδήλωση μεμονωμένης καταιγίδας στα βορειοδυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί και σύντομα νοτιοανατολικοί ως νοτιοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ, ωστόσο μέχρι αργά το απόγευμα οι άνεμοι θα στραφούν νοτιοδυτικοί, και στα προσήνεμα παράλια θα ενισχυθούν σε μέτριους μέχρι ισχυρούς, 4 με 5 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι γενικά λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 26 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 25 στα παράλια και γύρω στους 15 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.
Την Κυριακή αναμένονται τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Σε καταιγίδα αναμένεται να πέσει χαλάζι, ενώ οι άνεμοι είναι δυνατό να μεταβάλλονται και να ενισχύονται.Τη Δευτέρα, θα παρατηρούνται κατά διαστήματα τοπικά αυξημένες νεφώσεις, οι οποίες αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές και πιθανό και μεμονωμένη καταιγίδα μετά το μεσημέρι.
Την Τρίτη ο καιρός στις πλείστες περιοχές θα είναι κυρίως αίθριος με παροδικά αυξημένες νεφώσεις, που στα ορεινά δεν αποκλείεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές.Η θερμοκρασία την Κυριακή θα σημειώσει πτώση, ενώ μέχρι την Τρίτη δεν αναμένεται να σημειώσει αξιόλογη μεταβολή, για να κυμανθεί έτσι κοντά στις μέσες κλιματολογικές τιμές της εποχής.
Σχετικά
Aya Resort: Βουτιές, χαλάρωση και luxury vibes στον ολοκαίνουριο, lifestyle προορισμό του νησιού
Ένα adults-only 5 αστέρων καταφύγιο όπου η premium φιλοξενία συναντά την ενέργεια του ΑΥΑ Summer Club, την πιο εντυπωσιακή καλοκαιρινή εμπειρία του νησιού
Το νέο Toyota RAV4 παρουσιάστηκε επίσημα στην Κύπρο
Η έκτη γενιά του εμβληματικού SUV της Toyota έκανε πρεμιέρα σε μια εντυπωσιακή βραδιά στο Pavilion, στη Λευκωσία
Ελληνικό νησί κορυφαίος βιώσιμος προορισμός στην Ευρώπη: «Η επιτομή της αυθεντικής Ελλάδας»
Η διάκριση αυτή αποκτά ακόμη μεγαλύτερη σημασία καθώς προέρχεται από μία διεθνώς αναγνωρισμένη πλατφόρμα
9 κομψά κτήματα και αίθουσες γάμου, για ονειρεμένες δεξιώσεις
Ο απόλυτος οδηγός για υπέρλαμπρα events, γαμήλιες δεξιώσεις, βαπτίσεις, εταιρικές εκδηλώσεις και άλλα
Αυτό είναι το νέο, εντυπωσιακό σημείο του Πρωταρά
Ένα νέο floor mural στην καρδιά του Πρωταρά, θα αποτελέσει το νέο καλλιτεχνικό σημείο αναφοράς και φωτογραφικό τοπόσημο
Οι καλύτερες παραλίες της Ευρώπης αποκαλύφθηκαν και ανάμεσά τους βρίσκονται τρεις ελληνικές
Στη φετινή κατάταξη βρέθηκαν συνολικά 11 ευρωπαϊκές παραλίες, από χώρες όπως η Ελλάδα, η Ισπανία, η Πορτογαλία, η Ιταλία, η Γαλλία, αλλά και η Ιρλανδία
Πτώση θερμοκρασίας και βροχές στα ορεινά - Ανοικτό το ενδεχόμενο καταιγίδων
Αναλυτικά η πρόγνωση της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας
Καλοκαίρι στον προορισμό που τα έχει όλα: Πολυτελή διαμονή, κορυφαίες εγκαταστάσεις και ολοκληρωμένες εμπειρίες
Το Parklane, a Luxury Collection Resort & Spa, υποδέχεται την καλοκαιρινή περίοδο με πλήρη λειτουργία και ολοκληρωμένη εμπειρία lifestyle
Τρέιλερ για την 4η σεζόν του «Ted Lasso»
Με το Μουντιάλ προ των πυλών, η Apple προγραμματίζει τη νέα σεζόν της πολυβραβευμένης σειράς τον Αύγουστο μην και υπάρξουν ποδοσφαιρικά στερητικά σύνδρομα
Ήρθε κι Έδεσε: Δεν λέμε αντίο, κάνουμε πάσα στο μουντιάλ και λέμε «στο επανιδείν το Φθινόπωρο»!
Το αγαπημένο, ανατρεπτικό δίδυμο, ολοκληρώνει αύριο Πέμπτη 30 Απριλίου τη φετινή σεζόν
Ετοιμαζόμαστε για βουτιές στην «πισίνα του Λέλλου»
Ανοίγει για το καλοκαίρι το Δημοτικό Κολυμβητήριο Λευκωσίας