Δημοσιεύτηκε στις 28 Νοεμβρίου 2025
Με τη στήριξη της Cyta, ως Χορηγού Τεχνολογίας, το Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας διαθέτει πλέον οθόνες υπέρτιτλων που προβάλλουν ταυτόχρονα υπέρτιτλους σε δύο γλώσσες (π.χ. ελληνικά και αγγλικά), διευκολύνοντας τόσο τους ξενόγλωσσους θεατές όσο και τα άτομα με απώλεια ακοής να απολαμβάνουν ισότιμα τη θεατρική εμπειρία. Οι υπέρτιτλοι παρέχουν άμεση μετάφραση και προσαρμογή του λόγου της παράστασης, επιτρέποντας σε κάθε θεατή να συμμετέχει ενεργά χωρίς εμπόδια.
Την Κυριακή 30 Δεκεμβρίου 2025, στο Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας (16:30) οι θεατές θα έχουν την ευχέρεια να παρακολουθήσουν την παράσταση «Τρελαντώνης» της Πηνελόπης Δέλτα σε σκηνοθεσία Παναγιώτη Λάρκου, αξιοποιώντας αυτή την υποδομή. Κι επιπλέον στις κινηματογραφικές προβολές του Νational Theatre Live, «The Importance of Being Earnest» του Oscar Wilde, σε σκηνοθεσία Max Webster στις 8 Ιανουαρίου 2026 και «Dr. Strangelove» του Stanley Kubrick, συνδιασκευασμένο από τους Armando Iannucci και Sean Foley, σε σκηνοθεσία του τελευταίου, στις 5 Φεβρουαρίου 2026.
Η Cyta στηρίζει τη συμμετοχή όλων στον πολιτισμό, αξιοποιώντας την τεχνολογία ως μέσο σύνδεσης, επικοινωνίας και κατανόησης. Με τις νέες οθόνες υπερτίτλων, κάθε θεατής μπορεί να παρακολουθήσει την παράσταση και να ζήσει τη μαγεία του θεάτρου χωρίς περιορισμούς.
Με τη συνεργασία αυτή, η Nicosia For Art, διαχειρίστρια εταιρεία του θεάτρου, και η Cyta φέρνουν τη θεατρική τέχνη πιο κοντά σε όλους, αξιοποιώντας την τεχνολογία ως εργαλείο συμπερίληψης και ισότιμης πρόσβασης.
Σχετικά
Μπουρδελόματα ξανά στο Flea Theatre
H Θεατρική Ομάδα Garage επαναφέρει την ξεκαρδιστική κωμωδία «Μπουρδελόματα», σε σκηνοθεσία του Μάριου Ζησίμου
Ο ΘΟΚ αναζητά άντρες και γυναίκες ηθοποιούς για τη νέα του παραγωγή
Ακροάσεις για την παραγωγή της Νέας Σκηνής «Φροστ/Νίξον» του Πήτερ Μόργκαν σε σκηνοθεσία Ανδρέα Αραούζου
Θα στηθεί και φέτος ΑΝΤΙ-ΣΚΗΝΟ στη Γιαλιά
Το υπαίθριο φεστιβάλ θεάτρου και παραστατικών τεχνών, ΑΝΤΙ-ΣΚΗΝΟ, επιστρέφει στη Γιαλιά για ένα ξεχωριστό διήμερο
Ένα ξεχωριστό τριήμερο Art Retreat στον Μονιάτη
Οι Χρίστος Ακορδαλίτης, Πέννυ Φοινίρη και η Ιωάννα Κρητιώτη σε προσκαλούν για μια βιωματική εμπειρία μέσα στη φύση που απευθύνεται σε ερασιτέχνες και λάτρεις των τεχνών
Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος: Αυτές είναι οι 5 παραγωγές του φετινού προγράμματος
Πέντε παραγωγές από την Κύπρο, την Ισπανία, τη Λετονία και την Ελλάδα
Ένα ξεχωριστό θερινό σχολείο μετατρέπει τη Λευκωσία σε θεατρική σκηνή
Νέα εμπειρία για παιδιά στη Λευκωσία
"Η Πλατεία": Έκανε πρεμιέρα η παράσταση που δίνει ραντεβού στην πλατεία
Μια καινούργια και απολαυστική κωμωδία, γεμάτη γέλιο, σκέψη και τρυφερότητα
«Ο ταλαντούχος Κύριος Ρίπλεϊ»: Οι παραστάσεις της νέα παραγωγής του Θεάτρου Ένα συνεχίζονται
Στο επίκεντρο βρίσκεται ο Τομ Ρίπλεϊ, ένας νεαρός άντρας με χαρισματική ευφυΐα και αινιγματική προσωπικότητα
Η Πάφος ετοιμάζεται (από τώρα) για το Pafos Aphrodite Festival
Ανακοινώθηκαν οι ημερομηνίες για τις δύο παραστάσεις της δημοφιλούς ρομαντικής, κωμικής όπερας “L’Elisir d’Amore” (Το Ελιξίριο του Έρωτα) του Gaetano Donizetti.
Ξεκίνησε η προπώληση για την καλοκαιρινή παραγωγή του ΘΟΚ Ίων του Ευριπίδη
Πρόκειται για ένα από το πιο αινιγματικά έργα του αρχαίου δράματος.
Ακροάσεις για το θεατρικό έργο «Τα παιδιά του Ιάσωνος» της Απολλωνίας Λεβέντη και εκπαιδευτικές δράσεις
Η Opera Theatre Evolution ανακοινώνει ακροάσεις και εκπαιδευτικές δράσεις για τη θεατρική περίοδο 2026