Δημοσιεύτηκε στις 18 Νοεμβρίου 2025
Μια ξεχωριστή συναυλία με το διεθνώς αναγνωρισμένο γερμανικό τζαζ τρίο Tango Transit θα αποτελέσει το μουσικό αποκορύφωμα των φετινών Εβδομάδων Γερμανικής Γλώσσας, την Τετάρτη 19 Νοεμβρίου στην Καστελιώτισσα.
Το σχήμα που αποτελούν οι καταξιωμένοι μουσικοί Μάρτιν Βάγκνερ (ακορντεόν), Χανς Χεν (μπάσο) και Αντρέας Νοϊμπάουερ (ντραμς) θα εξερευνήσει τη βαθιά παράδοση των παραδοσιακών και παιδικών τραγουδιών από τον γερμανόφωνο κόσμο, μελωδίες γνωστές και αγαπητές σε Γερμανία, Αυστρία και Ελβετία που θα τις ξαναζωντανέψουν με τρόπους απρόσμενους και πρωτότυπους.
Οικείες μελωδίες μεταμορφώνονται σε δυναμικά ηχοτοπία με επιρροές από τζαζ, ροκ, φανκ και world music: παιχνιδιάρικα, δεξιοτεχνικά και γεμάτα πάθος.
Κορυφαία στιγμή της βραδιάς θα αποτελέσει η σύμπραξη επί σκηνής με τους Κύπριους μουσικούς Έρμη Μιχαήλ (κιθάρα) και Βασίλη Φιλίππου (φωνή, νέι): μαζί θα παρουσιάσουν μοναδικές τζαζ εκδοχές κυπριακών λαϊκών τραγουδιών. Αυτή η μουσική γέφυρα ενώνει την παράδοση με τη σύγχρονη δημιουργία και τους τοπικούς ήχους με το άνοιγμα προς τον κόσμο, προσφέροντας μια πραγματικά μοναδική συναυλιακή εμπειρία.
Με περισσότερες από 500 συναυλίες σε όλη την Ευρώπη και πέρα από αυτήν, το τρίο έχει χτίσει φήμη για τις ηλεκτρισμένες ζωντανές εμφανίσεις και το καινοτόμο ύφος του. Οι κριτικοί περιγράφουν την τέχνη τους ως «εξαιρετικά καλή μουσική στην καλύτερη δυνατή εκδοχή: συγκλονιστική δεξιοτεχνία, ρυθμική ακρίβεια και ερμηνευτική αρτιότητα που μαγεύει το κοινό». Οι συναυλίες τους χαρακτηρίζονται τόσο για τη συναρπαστική ενέργεια όσο και για την έντονη συναισθηματική τους δύναμη, με ύφος ταυτόχρονα επιβλητικό, λεπτό και ποιητικό.
Οι Tango Transit έχουν καταφέρει να κάνουν τη φολκ μουσική προσιτή σε ευρύτερο κοινό, μετατρέποντας τα παραδοσιακά τραγούδια σε κάτι σύγχρονο, ζωντανό και ακαταμάχητα ελκυστικό.
>> Τετάρτη 19 Νοεμβρίου, Μεσαιωνική Αίθουσα Καστελιώτισσα, Λευκωσία, 20.30. Είσοδος ελεύθερη- θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας
-
Αρχαίο Μνημείο Καστελιώτισσας
19 Νοεμβρίου 2025
Σχετικά
Eurovision 2026: Άνοδος στα στοιχήματα για την Κύπρο - Μία «ανάσα» πριν την κορυφή ο Akylas
Το τραγούδι που θεωρείται φαβορί για τη νίκη του φετινού διαγωνισμού
Ο Μίλτος Πασχαλίδης επιστρέφει στο DownTown Live
Η γνώριμη φωνή του έρχεται να ταξιδέψει το πλήθος για ακόμη μια φορά
Taylor Swift: Κορυφαία καλλιτέχνιδα για το 2025 - Για έκτη φορά στο Νο1
Στη φετινή δεκάδα της IFPI ακολουθούν οι Stray Kids στη δεύτερη θέση, ενώ την πεντάδα συμπληρώνει ο Bad Bunny
«Στου Απρίλη το Φως»: Η «Διάσταση» τιμά τον Δημήτρη Λάγιο και το έργο του
Η βραδιά αποτελεί έναν καλλιτεχνικό φόρο τιμής σε έναν συνθέτη που συνεχίζει να εμπνέει και να συγκινεί, 35 χρόνια μετά το θάνατό του, με τη συμμετοχή του Παντελή Θαλασσινού και άλλων
Η Αντιγόνη μάγεψε στο Sing For Greece – Δες ολόκληρη την εμφάνιση που συζητήθηκε όσο καμία
Η φετινή εκπρόσωπος της Κύπρου απέδειξε γιατί θεωρείται ήδη ένα από τα πιο δυνατά χαρτιά της χρονιάς
Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου: Τρία αριστουργήματα, εμπνευσμένα από την ομορφιά της φύσης και ένα νορβηγικό λαϊκό θρύλο
Ένα απολαυστικό μουσικό ταξίδι για όλους
Lana Del Rey: Κυκλοφόρησε το νέο της τραγούδι – Το έγραψε μαζί με τον σύζυγό της
«Αυτό είναι το τραγούδι που περίμενα»
Πέθανε ο Μπίλι Στάινμπεργκ, δημιουργός των «Like a Virgin» και «Eternal Flame»
«Οι στίχοι του ξεκινούσαν ως βαθιά προσωπικές σκέψεις και μεταμορφώνονταν σε ύμνους στους οποίους εκατομμύρια άνθρωποι έβρισκαν τον εαυτό τους»
Eurovision 2026: Αυτό είναι το τραγούδι της Φινλανδίας που βρίσκεται πάνω από τον Akyla στα προγνωστικά
Το «Liekinheitin» των Linda Lampenius και Pete Parkkonen που «κλέβει» την πρωτιά
Eurovision 2026: Βλέπει «κορυφή» ο Akylas - Στην 2η θέση των προγνωστικών η Ελλάδα
Πολύ μικρή η διαφορά μεταξύ τριών χωρών για την κορυφή
Ο Λεωνίδας Μπαλάφας επιστρέφει στο Savino Live
Ο αγαπημένος τραγουδοποιός επιστρέφει με την ιδιαίτερη μουσική του ταυτότητα