Δημοσιεύτηκε στις 17 Νοεμβρίου 2025
Το πάγιο αίτημα για απευθείας αεροπορική σύνδεση της Κύπρου με τις Βρυξέλλες γίνεται πραγματικότητα από τον Δεκέμβριο και για ένα χρόνο περίπου, καθώς ενόψει της κυπριακής προεδρίας στην ΕΕ ξεκινούν οι απευθείας πτήσεις από τη Λάρνακα προς τη βελγική πρωτεύουσα και έδρα των θεσμών της ΕΕ.
Συγκεκριμένα από την 1η Δεκεμβρίου η Aegean Airlines θα συνδέει απευθείας και χωρίς οποιαδήποτε σταθμό τη Λάρνακα με το Ζάβεντεμ (Zaventem), το κύριο αεροδρόμιο των Βρυξελλών.
Αρχικά η εταιρεία και συγκεκριμένα για όλο τον Δεκέμβριο θα εκτελεί τρεις πτήσεις την εβδομάδα από Λάρνακα προς τις Βρυξέλλες οι οποίες θα αυξηθούν σε πέντε εβδομαδιαίως από τον Γενάρη και για περίοδο έξι μηνών, όσο θα διαρκέσει δηλαδή η εξάμηνη Κυπριακή Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ η οποία αρχίζει από την 1η Ιανουαρίου.
Η Κυπριακή Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ αποτελεί εξάλλου και την αιτία για επανεκκίνηση του συγκεκριμένου δρομολογίου το οποίο διαχρονικά κρίνεται επιχειρησιακά και οικονομικά ασύμφορο. Η αναμενόμενη ταξιδιωτική κίνηση ενόψει της Κυπριακής Προεδρίας δεν ήταν όμως ικανή από μόνη της για κάλυψη του κενού που υφίσταται σήμερα γι’ αυτό και χρειάστηκε και η προκήρυξη σχετικού διαγωνισμού για κάλυψη μέρους του κόστους της αεροπορικής εταιρείας στο πλαίσιο σχετικών ευρωπαϊκών κανονισμών ζητώντας προσφορές από ενδιαφερόμενους.
Η Πολιτική Αεροπορία χρειάστηκε, όπως πληροφορείται το Economy Today, να προκηρύξει δις τον συγκεκριμένο διαγωνισμό προκειμένου να υπάρξει ενδιαφέρον και για να αυξήσει στο δεύτερο την προβλεπόμενη δαπάνη για συμφωνία στα 4,7 εκατ. ευρώ από 3,7 εκατ. ευρώ στον πρώτο διαγωνισμό. Τελικά στο δεύτερο διαγωνισμό υπήρξε ενδιαφέρον από την Aegean Airlines η οποία έδωσε προσφορά 4,3 εκατ. ευρώ για την εκτέλεση του δρομολογίου με συγκεκριμένο αριθμό πτήσεων για ένα χρόνο περίπου, βάσει του σχετικού διαγωνισμού.
Σύμφωνα με πληροφορίες του Economy Today, οι πρώτες κρατήσεις έχουν γίνει ήδη από άτομα που εργάζονται για την προετοιμασία της προεδρίας και άλλους ενδιαφερόμενους.
Όπως αναφέρθηκε για ένα μήνα από τον Δεκέμβριο μέχρι και το τέλος του χρόνου η εταιρεία θα εκτελεί τρεις πτήσεις την εβδομάδα από τη Λάρνακα στο Ζάβεντεμ, για την περίοδο από 1η Ιανουαρίου 2026 μέχρι 30 Ιουνίου πέντε πτήσεις την εβδομάδα, για τον Ιούλιο του 2026 τρεις πτήσεις εβδομαδιαίως και για την περίοδο Αυγούστου – Νοεμβρίου δύο πτήσεις.
Σχετικά
Δωρεάν είσοδος στο διάσημο υδροπάρκο για όλους τους μπαμπάδες!
Οι μπαμπάδες μπαίνουν δωρεάν στο Fasouri Watermania για τη Γιορτή του Πατέρα
Στο «μενού» βροχές, καταιγίδες και χαλάζι - Πότε αναμένεται άνοδος θερμοκρασίας
Αναλυτικά η πρόγνωση
Coastal Urban Futures: Τριήμερη έκθεση και πρόγραμμα παράλληλων δράσεων για το μέλλον της παράκτιας ζώνης της Λάρνακας
Με προβολή ταινιών, ποδηλατική περιήγηση και ακρόαση ηχοτοπίων
Η καλοκαιρινή Madame Figaro κυκλοφορεί με cover girl τη Βίκυ Καγιά
Ένα τεύχος γεμάτο μόδα, ομορφιά, προτάσεις για τις καλοκαιρινές διακοπές και ουσιαστικές συναντήσεις.
Νέα σημαντική διάκριση για κυπριακό ξενοδοχείο
Το Louis Ledra Beach, μέλος της Elegant Collection της Louis Hotels, βραβεύεται ξανά για τις καινοτόμες κοινωνικές πρακτικές του
Ένα καλοκαίρι γεμάτο εμπειρίες στο Cap St Georges Hotel & Resort
Υπάρχουν μέρη που απλά πας για διακοπές, και υπάρχουν και μέρη που σε κάνουν να νιώθεις ότι ζεις κάτι πραγματικά ξεχωριστό
Αυτές είναι οι παραλίες της Κύπρου με Γαλάζια Σημαία για το 2026
56 παραλίες και οι 2 μαρίνες βραβεύθηκαν φέτος από σύνολο 123 περιοχών νερών κολύμβησης
Καιρός: Έρχονται βροχές και καταιγίδες το απόγευμα – Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού
Απόψε ξεκινά το Μουντιάλ 2026: Πρεμιέρα με Μεξικό–Νότια Αφρική στο Sigma
Το Μουντιάλ 2026 κάνει πρεμιέρα και το Sigma σε βάζει στο παιχνίδι
Αλλάζει το σκηνικό του καιρού: Βροχές και καταιγίδες σε ορεινά και εσωτερικό
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού
Ένας κορυφαίος προορισμός πολυτελούς φιλοξενίας, ακριβώς πάνω στη (φημισμένη) παραλία
Το βραβευμένο πεντάστερο resort συνδυάζει κομψότητα, σύγχρονες ανέσεις και αυθεντική κυπριακή φιλοξενία
Αυτές είναι οι 10 υπέροχες παραλίες της Κύπρου που αξίζει να ανακαλύψεις φέτος
Sun. Fun. Suncare. Repeat.: Αντηλιακό Frezyderm στην τσάντα και φύγαμε για τις ωραιότερες παραλίες της Κύπρου