Δημοσιεύτηκε στις 10 Νοεμβρίου 2025
Ο Μετεωρολογικός Λειτουργός Ανδρέας Χρυσάνθου στην εκπομπή Μεσημέρι και Κάτι, έδωσε την πρόγνωση του καιρού για τις επόμενες μέρες.
Αρχικά ανέφερε ότι «σήμερα δε θα δούμε κάποια μεταβολή. Αύριο επίσης, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Όμως το σκηνικό αλλάζει κυρίως από την Τετάρτη και μετά. Από την Τετάρτη και τις επόμενες μέρες περιμένουμε τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Υπάρχει συνοπτική κατάσταση. Τέτοια φαινόμενα θα διαρκέσουν τουλάχιστον μέχρι και το Σαββατοκύριακο.
Συμπλήρωσε ότι «Από την Τετάρτη θα δούμε μια σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας. Ενδεχομένως Παρασκευή και Σάββατο να είμαστε σε θερμοκρασίες πιο κάτω από τις κανονικές της εποχής, με σημαντικά φαινόμενα τροπικών βροχών και μεμονωμένων καταιγίδων».
Τόνισε πως «ιδιαίτερα Πέμπτη και Παρασκευή, ενδεχομένως να έχουμε περιπτώσεις που τα φαινόμενα θα είναι έντονα».
Καταλήγοντας σχετικά με το ενδεχόμενο χαλαζόπτωσης σημείωσε ότι «Ναι, υπάρχει πάντα πιθανότητα χαλαζόπτωσης και ιδιαίτερα Πέμπτη-Παρασκευή, φαινόμενα τα οποία θα συνδυαστούν και με την αστάθεια. Υπάρχει αυτή η πιθανότητα και είναι αρκετά μεγάλη, ιδιαίτερα τις ημέρες Τετάρτη-Πέμπτη, ιδιαίτερα και Παρασκευή»
Δείτε αναλυτικά την πρόγνωση του καιρού:
Ασθενής ψηλή πίεση επηρεάζει πρόσκαιρα την περιοχή, ενώ ασθενής χαμηλή πίεση αναμένεται σταδιακά από αύριο. Το απόγευμα, θα παρατηρούνται κατά διαστήματα αυξημένες ψηλές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί και τοπικά νοτιοανατολικοί, ασθενείς, 3 μποφόρ και η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη.
Απόψε, θα παρατηρούνται κατά διαστήματα αυξημένες μέσες και ψηλές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί, ασθενείς, 3 μποφόρ και η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 17 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 19 στα παράλια και στους 12 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.
Αύριο, θα παρατηρούνται κατά διαστήματα τοπικά αυξημένες νεφώσεις, οι οποίες το απόγευμα πιθανόν να δώσουν μεμονωμένη βροχή στα ανατολικά. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ και το απόγευμα τοπικά στα προσήνεμα μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 25 βαθμούς στο εσωτερικό, στα νότια και στα ανατολικά παράλια, γύρω στους 23 στα δυτικά και τα βόρεια παράλια και στους 18 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.
Την Τετάρτη, την Πέμπτη και την Παρασκευή ο καιρός θα είναι κατά διαστήματα συννεφιασμένος με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες.
Η θερμοκρασία μέχρι την Παρασκευή θα σημειώσει σταδιακά αισθητή πτώση, για να κυμανθεί πιο κάτω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.
Σχετικά
Έντονη καιρική μεταβολή απόψε - Ποιες περιοχές θα πληγούν έντονα (video)
Κίτρινη προειδοποίηση 20 ωρών – Έρχονται καταιγίδες και άνεμοι 8 μποφόρ
Νωρίτερα φέτος η αλλαγή ώρας: Πότε θα γυρίσουμε τα ρολόγια μια ώρα πίσω
Πλησιάζει η αλλαγή της ώρας που θα σημάνει την έναρξη της χειμερινής περιόδου. Ποια Κυριακή θα γυρίσουμε τα ρολόγια μας μια ώρα πίσω
Μια ελληνική γειτονιά στις πιο κουλ του κόσμου για το 2026
Τις πιο κουλ γειτονιές του κόσμου για το 2026 ανακοίνωσε το Time Out. Ποια ελληνική γειτονιά κατέκτησε την 3η θέση
Η πόλη που μυρίζει Χριστούγεννα από τον Σεπτέμβριο
Στην Εστέπα της Ισπανίας 18 εργαστήρια ετοιμάζουν περίπου 20.000 τόνους γλυκισμάτων μέχρι τον Δεκέμβριο και αποφέρουν έσοδα 80 εκατ. ευρώ
Άστατος καιρός με βροχές, καταιγίδες και χαλάζι – Ποιες περιοχές επηρεάζονται
Aναλυτικά η πρόγνωση του καιρού
Βαρομετρικό χαμηλό «χτυπάει» αύριο την Κύπρο – Έρχονται τα πρωτοβρόχια
Aναλυτικά η πρόγνωση του καιρού
«Back to Travel» της Cyprus Airways – Πτήσεις με επιστροφή από €80 (μόνο για 2 μέρες)
Στην προσφορά περιλαμβάνονται και οι νέες, όλο τον χρόνο, συνδέσεις της Cyprus Airways με Ρώμη, από τις 11 Δεκεμβρίου, και Μόναχο, από τις 17 Δεκεμβρίου.
Simba Animal Aid: Ένας Σεπτέμβριος γεμάτος δράσεις για τους τετράποδους φίλους μας
Κάθε βοήθεια είναι απαραίτητη
Αλλάζει το σκηνικό του καιρού – Έρχονται βροχές και καταιγίδες
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού
Η παράδοση του Bring Your Child to Work της Pafilia στο Minthis
To Minthis μετατράπηκε σε έναν χώρο εξερεύνησης για μερικούς πολύ ξεχωριστούς επισκέπτες
Γνωστό κτήμα της Λευκωσίας αποκτά νέα εντυπωσιακή αίθουσα για γάμους
Μια νέα εποχή ξεκινά στο Κτήμα Κουσιουμή!