Δημοσιεύτηκε στις 08 Οκτωβρίου 2025
Στη Μασαφέρ Γιάτα της Δυτικής Όχθης, μια ομάδα Παλαιστινίων και Ισραηλινών καταγράφουν την πραγματικότητα των Παλαιστίνιων κατοίκων από το 2019 έως το 2023, καθώς ο ισραηλινός κατοχικός στρατός μεθοδικά καταστρέφει τα χωριά και τις ζωές τους.
Στρέφοντας την κάμερα στις εποικιστικές πολιτικές που το Ισραήλ διαχρονικά εφαρμόζει στην Παλαιστίνη, η ταινία βρέθηκε με δραματικό τρόπο στο προσκήνιο λόγω της συνεχιζόμενης γενοκτονίας στη Γάζα, ενώ μέλη της ομάδας παραγωγής δέχτηκαν επιθέσεις από Ισραηλινούς στρατιώτες και εποίκους.
Ως μαρτυρία της συνθήκης που οι Παλαιστίνιοι υφίστανται στη γη τους από ένα καθεστώς που ανεμπόδιστα υιοθετεί πολιτικές απαρτχάιντ με κορύφωση τη σημερινή θηριωδία, το ντοκιμαντέρ "No Other Land" βραβεύτηκε μεταξύ άλλων με το Όσκαρ Καλύτερου Ντοκιμαντέρ, Βραβείο Καλύτερου Ντοκιμαντέρ και Βραβείο Κοινού στην Μπερλινάλε και Βραβείο Καλύτερου Ντοκιμαντέρ στα Ευρωπαϊκά Βραβεία.
Προβολή: Δευτέρα 13/10/2025 – Κινηματογράφος ΡΙΟ 3, Λεμεσός, Ώρα: 20.15.
Σχετικά
Mother Mary
Η Anne Hathaway πρωταγωνιστεί σε μια σκοτεινή εξερεύνηση της δόξας και της ταυτότητας
A Magnificent Life
Ο Sylvain Chomet ζωντανεύει στη μεγάλη οθόνη τη ζωή του θρυλικού συγγραφέα και σκηνοθέτη Marcel Pagnol
Το Μυστικό του Δάσους
Ένα ατμοσφαιρικό αστυνομικό θρίλερ των Μάκη Τσούφη και Στέλιου Ορφανίδη
Primavera
Η ιστορία του Vivaldi και των μαθητριών του στο ορφανοτροφείο που ανέδειξε τις κορυφαίες μουσικούς της εποχής
Σμαράγδα – I Got Thick Skin and I Can’t Jump
Μια συγκινητική ιστορία αυτογνωσίας από τον Αιμίλιο Αβραάμ με πρωταγωνίστρια την Νιόβη Χαραλάμπους
All That’s Left of You
Ένα συγκλονιστικό δράμα -γυρισμένο και στην Κύπρο- για τη μνήμη, την απώλεια και την επιβίωση
"Sinners" στο Πάνθεον Λευκωσίας
Με τον Michael B. Jordan να δίνει ρεσιτάλ (διπλής) ερμηνείας και να κερδίζει το Όσκαρ Α' Ανδρικού Ρόλου
Τελευταία κλήση
Το φιλμ εμπνέεται από την υπόθεση του Σορίν Ματέι που σόκαρε την Ελλάδα πριν 28 χρόνια