Δημοσιεύτηκε στις 06 Οκτωβρίου 2025
Μετά από δύο λίστες με 60 πιθανούς υποψηφίους, περνάμε σε μία ακόμα, με εντυπωσιακούς καλλιτέχνες, που θα διεκδικήσουν το εισιτήριο για τη Βιέννη. Κάποια ονόματα δημοσιοποιούνται, άλλα περιμένουμε να φανούν. Τις επόμενες εβδομάδες θα μάθουμε ποιοι θα είναι εκείνοι που διεκδικήσουν την εκπροσώπηση της Ελλάδας — και σίγουρα θα υπάρχουν εκπλήξεις.
Από το καλοκαίρι σας είχαμε αποκαλύψει ότι η γνωστή και πετυχημένη τραγουδίστρια, Ρία Ελληνίδου, έχει ως στόχο της τον εθνικό τελικό και την Eurovision. Ήδη η δισκογραφική της εταιρεία και η ομάδα της έχουν στραφεί προς αυτή την κατεύθυνση και ψάχνουν το τραγούδι με το οποίο η Ρία Ελληνίδου, θα μπορούσε όχι απλά να συμμετάσχει στον εθνικό τελικό, αλλά και να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην Eurovision 2026. Όλα φυσικά εξαρτώνται από το αν θα βρεθεί το κατάλληλο τραγούδι.
Η Evangelia, δεν έχει κρύψει ποτέ την επιθυμία της να βρέθει στη σκηνή του Διαγωνισμού. Πέρσι, έφτασε ένα βήμα πριν την εκπροσώπηση της χώρας μας, στη Βασιλεία, ενώ φέτος είναι υποψήφια και με την Κύπρο. Η ίδια άφησε ανοιχτή τη συμμετοχή της στον ελληνικό τελικό, εφόσον και βρεθεί το κατάλληλο τραγούδι.
Πέρσι, η συμμετοχή του ZAF, φαινόταν σίγουρη στον εθνικό τελικό, όμως, δεν βρέθηκε το κατάλληλο τραγούδι που θα ικανοποιεί τόσο τον ίδιο όσο και τη δισκογραφική του εταιρεία, για να εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στον διαγωνισμό. Ο ίδιος έχει όνειρο να βρεθεί στην Eurovision και βρίσκεται στην αναζήτηση του τραγουδιού, που θα τον φέρει ένα βήμα κοντά στο όνειρο του.
Δύο ηθοποιοί, που ασχολούνται ενεργά και με το τραγούδι, φαίνεται να μπαίνουν στο ”τρυπάκι” του εθνικού τελικού. Ο λόγος για τους Τραϊάνα Ανανία και Θεοχάρη Ιωαννίδη. Και οι δύο καλλιτέχνες ετοιμάζουν ξεχωριστά τις προτάσεις τους, για μια ενδεχόμενη συμμετοχή τους στον εθνικό τελικό. Άλλωστε για τον Θεοχάρη Ιωαννίδη, δεν θα είναι η πρώτη φορά που θα μπει στη διαδικασία μιας πιθανής συμμετοχής στον διαγωνισμό.
Μπορεί η VASSY να μην διαγωνίσθηκε τελικά στην Intervision 2025, εκπροσωπώντας την χώρα διαμονής της τις ΗΠΑ, αλλά θα μπει στην διαδικασία να εκπροσωπήσει και φέτος την χώρα μας στην Eurovision. Το ίδιο ισχύει και για την Antigoni, η οποία τα τελευταία χρόνια παλεύει ενεργά, να βρεθεί στον διαγωνισμό.
Φυσικά, από τη διαδικασία δεν μπορεί να μην λείπει και μία λαϊκή φωνή. Ο λόγος για την Βίλλυ Ραζή μια τραγουδίστρια με πολλές πετυχυμένες εμφανίσεις και πολλά χιτς.
Καλλιτέχνες που αγαπήσαμε από ελληνικά τάλεντ σόους και θέλουμε να δούμε χρόνια στην διαγωνισμό, ετοιμάζονται για τον εθνικό τελικό. Ο λόγος για τους Νίκο Γκάνο, Εύα Τσάχρα, Αλεξάνδρα Σιεττί και Ιάν Στρατή με την μπάντα του ayfel.
Ο TikToker Ανδρέας Κουντουράκης ή όπως είναι γνωστός, Andreas Habibi, ετοιμάζεται για τον εθνικό τελικό μαζί με την Aura, η οποία δοκίμασε και πέρσι την τύχη της.
Η αγαπημένη μας Χάρις Σάββα, βρίσκεται σε πυρετώδεις προετοιμασίες, για τον εθνικό τελικό. Η τραγουδίστρια από την Κύπρο έχει έτοιμο το τραγούδι για τον εθνικό τελικό, χωρίς ωστόσο η συμμετοχή της να φαίνεται δεδομένη.
Φυσικά, η λίστα αυτή δεν σταματά εδώ, καθώς καθημερινά περισσότεροι καλλιτέχνες επιβεβαιώνουν το ενδιαφέρον τους για συμμετοχή στον εθνικό τελικό. Το Eurovisionfun θα επανέλθει σύντομα με τέταρτο μέρος.
Συνοψίζοντας τα ονόματα των καλλιτεχνών που αναφέρονται παραπάνω:
- Ρία Ελληνίδου
- Evangelia
- ZAF
- Θεοχάρης Ιωαννίδης
- Antigoni
- Vassy
- Νίκος Γκάνος
- Neraida
- Τραϊάνα Ανανία
- Βίλλυ Ραζή
- Τζένη Γεωργιάδη
- Orsalios
- Leona
- Ειρήνη Περικλέους
- Εύα Τσάχρα
- Νίκος Τρίκκης
- Aura (Alexandra Preher) & Andreas Habibi
- Ίαν Στρατής (ayfel)
- Χάρις Σάββα
- Theo Lucas
- Αλεξάνδρα Σιετή
- Χάρις Τσαλπάρα
- Σωτήρης Κωνσταντή
Οι υποβολές έχουν καθοριστεί, ως τις 2 Νοεμβρίου 2025, ώρα 23:59, όσοι καλλιτέχνες και δημιουργοί επιθυμούν να συμμετάσχουν μπορούν να καταθέσουν τις προτάσεις τους.
Σχετικά
Ανοίγουν (αύριο) οι δηλώσεις για τη μεγάλη παρέλαση του Λεμεσιανού Καρναβαλιού 2026
Τι πρέπει να κάνουν όσα άτομα θέλουν να συμμετάσχουν με άρμα ή ομάδα πεζών στη Μεγάλη Παρέλαση
Καταιγίδες και πιθανή χαλαζόπτωση στο καιρικό μενού της εβδομάδας (ΒΙΝΤΕΟ)
Όσα ανέφερε ο Μετεωρολογικός Λειτουργός Ανδρέας Χρυσάνθου
Ο Σύνδεσμος Μωρά Θαύματα και η Κατρίνα Τσάνταλη χάρισαν μαγικές στιγμές στα παιδιά μέσα από μια σειρά δράσεων
Με αφορμή τα 10 χρόνια προσφοράς, ο Σύνδεσμος ενημερώνει και ευαισθητοποιεί για την προωρότητα
Αλλάζει το σκηνικό του καιρού: Έρχονται βροχές τις επόμενες μέρες
Αναλυτικότερα η πρόγνωση του καιρού
Εδώ θα στηθεί η Παραμυθούπολη της Λεμεσού
Μάθε όλες τις λεπτομέρειες για το πού και πότε θα λειτουργήσει το Limassol Christmas Land
Η Lidl Κύπρου προσφέρει έκπτωση -15% σε όλα τα φρέσκα χοιρινά κρεατικά
Η εταιρεία συνεχίζει να ενισχύει την προσβασιμότητα στο ποιοτικό φρέσκο κρέας, προσφέροντας οικονομικές λύσεις για κάθε κυπριακό νοικοκυριό.
Διαγωνισμός Καλύτερης Χριστουγεννιάτικης Βιτρίνας, και φέτος στη Λεμεσό
Όλα όσα πρέπει να ξέρεις
Το ασφαλέστερο μέρος στον κόσμο για ταξίδι το 2026 είναι μια ευρωπαϊκή χώρα
Η χώρα ανέβηκε από την περσινή της θέση στην κατάταξη, ξεπερνώντας την Ισλανδία και την Αυστραλία και βρέθηκε στην πρώτη θέση
Αυτοί ήταν (επίσημα) οι πιο δημοφιλείς προορισμοί στον κόσμο για ταξίδια το 2025
Οι προορισμοί με τις περισσότερες αναζητήσεις και κρατήσεις αποκαλύφθηκαν σε μια νέα έκθεση από την eDreams ODIGEO
Η Aegean αυτά τα Χριστούγεννα σε ταξιδεύει στην Ευρώπη, με 30% έκπτωση
21 ευρωπαϊκές χώρες σας περιμένουν με έως -30%!