Δημοσιεύτηκε στις 29 Σεπτεμβρίου 2025
Το ILAND, η μουσική περφόρμανς του Κύπριου καλλιτέχνη ody icon, σε συνεργασία με τον Alejjo και τη video artist Diyala Muir, μετά την 1η επιτυχημένη παρουσίασή της τον περασμένο Ιούλιο, επιστρέφει για μια ακόμη παράσταση στο Θέατρο Ριάλτο, την Κυριακή 5 Οκτωβρίου.
Η παράσταση που δημιουργήθηκε στο πλαίσιο του Προγράμματος Συνεργαζόμενος Καλλιτέχνης 2025 του Θεάτρου Ριάλτο, αυτή τη φορά θα παρουσιαστεί με ταυτόχρονη διερμηνεία στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα για κωφά και βαρήκοα άτομα.
Κάθε άνθρωπος είναι ένα νησί. Μια σχισμή στον χρόνο, μια παύση που γεννά νέα αρχή· μια μοναδική τοπογραφία στο αρχιπέλαγος της ανθρώπινης εμπειρίας.

Εμπνευσμένη από τη γεωγραφία και την ιστορία της Κύπρου, αλλά και το έργο του Ζιλ Ντελέζ, η παράσταση βλέπει το νησί όχι ως απομόνωση, αλλά ως δυνατότητα σύνδεσης. Είμαστε νησιά στο ίδιο αρχιπέλαγος, με τις δικές μας ρωγμές, σιωπές, ελπίδες και γλώσσες. Και μέσα σε αυτή την απόσταση, γεννιέται η ανάγκη για γέφυρες — όχι από έλλειψη, αλλά από αγάπη.
Το ILAND είναι μια διαδρομή προς την κοινότητα. Μια πράξη αντίστασης στην αποξένωση. Ένας ύμνος στη δυνατότητα της συνύπαρξης.
Η περφόρμανς αφιερώνεται στον Παλαιστινιακό λαό και σε όσους/ες παλεύουν για ελευθερία και αξιοπρέπεια.
Σύλληψη - Ιδέα – Καλλιτεχνική επιμέλεια: ody icon
Μουσική Παραγωγή: Alejjos
Κινούμενη Εικόνα – Βίντεο: Diyala Muir
Δραματουργία - Kείμενο: ody icon
Σχεδιασμός Φωτισμού: Βασίλης Πετεινάρης
Σχεδιασμός κοστουμιών: Froso Christou
Επί σκηνής: ody icon, Alejjos
Κυριακή 5 Οκτωβρίου, ώρα 20:30 Ι Διάρκεια: 50'
Εισιτήρια: € 15 / 12, E-ticket: www.rialto.com.cy
Πληροφορίες / Ταμείο: 77 77 77 45
(Δευ - Παρ 10:00-15:00 και 90’ πριν την έναρξη των παραστάσεων)
Σχετικά
Το παραμύθι της Κοκκινοσκουφίτσας ζωντανεύει από τον ΘΟΚ
Μια ιστορία-βουτιά στο δάσος του ονείρου της Κοκκινοσκουφίτσας, που μιλά για το θάρρος να προχωράς, να αμφισβητείς τους φόβους σου και να ανακαλύπτεις τη δική σου αλήθεια.
Η «Φαλακρή Τραγουδίστρια» του Ιονέσκο ανεβαίνει στη Λευκωσία
Η θεατρική ομάδα «Δώδεκα και κάτι» παρουσιάζει στο ARTOS HOUSE την εμβληματική σάτιρα του Θεάτρου του Παραλόγου, στο πλαίσιο του 39ου Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου του ΘΟΚ.
Η Κοκκινοσκουφίτσα έρχεται στον ΘΟΚ
Μια σύγχρονη διασκευή της Άνδρης Θεοδότου και με την ποιητική σκηνοθετική ματιά του Φώτη Νικολάου, να αγγίξει τις ευαίσθητες χορδές μικρών και μεγάλων θεατών.
Ξανά στο Όριεντ Εξπρές: Η μεγάλη θεατρική επιτυχία επιστρέφει στον ΘΟΚ
H θεατρική σεζόν ανοίγει με νέο κύκλο παραστάσεων μετά από απαίτηση του κοινού
Για πρώτη φορά στην Κύπρο η «Μαντάμ Μαριάννα» σε μια ολοκαίνουργια θεατρική παραγωγή
Η Αστυνομική κωμωδία του Ανδρέα Αριστοτέλους, που αγαπήθηκε στην Αθήνα, ανεβαίνει για πρώτη φορά στην Κύπρο, σε σκηνοθεσία Γιάννη Κλειδέρη και παραγωγή Πάνου Στρούθου
Αυτά είναι όλα όσα θα δούμε στη σκηνή του ΘΟΚ τη νέα σεζόν
Μια νέα θεατρική σεζόν με κλασικά έργα, σύγχρονο θέατρο και νέες κυπριακές φωνές ετοιμάζεται να ανοίξει αυλαία από τον Οκτώβριο.
Angelo Tsarouchas: Ο διάσημος Ελληνοκαναδός κωμικός έρχεται στην Κύπρο
Ο καταξιωμένος stand-up comedian παρουσιάζει τη νέα του παράσταση «Diaspora» σε Λεμεσό και Λευκωσία τον Οκτώβριο
H πρωτότυπη παράσταση «Προσπαθούμε» επιστρέφει για δεύτερη χρόνια
Μια σύγχρονη κωμωδία που επιθυμεί να ρίξει φως σε ένα θέμα τόσο καθημερινό και συνάμα τόσο μυστικό
«Η Δημοπρασία» του Σταύρου Τσιώλη ανεβαίνει στην Αξιοθέα
Ο Αργύρης Μπακιρτζής πρωταγωνιστεί στο συγκινητικό μονόπρακτο, αποτίοντας φόρο τιμής στον σπουδαίο σκηνοθέτη και στην πολύχρονη φιλία τους
«Το Χρονικό της Κύπρου» επιστρέφει σε μία παράσταση αφιερωμένη στον Μιχάλη Πιερή
Η ιστορική και πολυβραβευμένη παραγωγή του Θεατρικού Εργαστηρίου του Πανεπιστημίου Κύπρου παρουσιάζεται ξανά, πέντε χρόνια μετά τον θάνατο του ιδρυτή και σκηνοθέτη του Θ.Ε.ΠΑ.Κ.
Γρηγόρης Μπιθικώτσης: Η ζωή του γίνεται παράσταση στην Αθήνα
Ποιοι γνωστοί τραγουδιστές και ηθοποιοί θα συμμετάσχουν