Δημοσιεύτηκε στις 22 Σεπτεμβρίου 2025
Η εκπομπή "24 ΩΡΕΣ ΜΑΖΙ" με τον δημοσιογράφο Κωνσταντίνο Κωνσταντίνου, φέρνει στο προσκήνιο αληθινές ιστορίες ανθρώπων οι οποίοι ξεχώρισαν ξεπερνώντας προκλήσεις και δυσκολίες.
Συγκινητικές μαρτυρίες, άγνωστα γεγονότα και αρχειακό υλικό, φωτίζουν ιστορίες που εμπνέουν, συγκινούν και μεταφέρουν αξίες όπως η δύναμη, η επιμονή και η ελπίδα.

Την Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου στις 18:50 στο ΣΙΓΜΑ ένα επεισόδιο που θα συγκινήσει και θα αγγίξει βαθιά τον τηλεθεατή. Πρόκειται για την ιστορία του Μόδεστου Σωτηρίου, ενός ανθρώπου που έζησε μια ζωή σαν παραμύθι γεμάτο κακουχίες, θυσίες, αλλά και απέραντη δύναμη ψυχής.

Γεννημένος στη Δερύνεια, παιδί της πιο φτωχής οικογένειας, ο Μόδεστος σε ηλικία μόλις 13 ετών αναγκάστηκε να φύγει από το σπίτι του για να συμβάλει στα προς το ζην. Στο Βαρώσι, ύστερα από δυσκολίες και εκμετάλλευση, βρήκε στήριγμα σε έναν Τουρκοκύπριο ταπετσάρη, τον Κεμάλ, ο οποίος του στάθηκε σαν πατέρας. Ο Κεμάλ τον πήρε κοντά του, του έδωσε δουλειά και του δίδαξε την τέχνη της ταπετσαρίας – ένα δώρο ζωής που άλλαξε το μέλλον του.

Σε ηλικία 18 ετών, ο Μόδεστος άνοιξε το δικό του εργαστήρι. Με σκληρή δουλειά και επιμονή, έγινε γνωστός σε όλη την Κύπρο, δημιουργώντας μια ευτυχισμένη οικογένεια. Όμως, το 1974, η τουρκική εισβολή σάρωσε τα πάντα. Πρόσφυγας πια, χωρίς περιουσία, βρέθηκε αντιμέτωπος ξανά με τη φτώχεια και την πείνα. Μαζί με τον 14χρονο γιο του, Νίκο και τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας, ξεκίνησαν από την αρχή, παλεύοντας να σταθούν ξανά στα πόδια τους. Με τη βοήθεια ενός ανθρώπου-κλειδί που τους έδωσε δουλειές, ξαναβρήκαν το δρόμο τους. Η φήμη τους επέστρεψε, οι δουλειές ήρθαν και η ζωή τους πήρε και πάλι ανοδική πορεία. Σήμερα, τη σκυτάλη παίρνει από τον πατέρα του, ο εγγονός του Μόδεστου – που φέρει και το όνομά του – κουβαλώντας την ιστορία και το βάρος μιας παράδοσης που τείνει να χαθεί.
Μια διαδρομή ζωής που αποδεικνύει πως ακόμη και στις πιο σκοτεινές στιγμές, η πίστη, η εργατικότητα και η αγάπη μπορούν να γράψουν το πιο όμορφο παραμύθι.
24 ΩΡΕΣ ΜΑΖΙ με τον Κωνσταντίνο Κωνσταντίνου, ένα τηλεοπτικό γεγονός με ψυχή.
Κάθε Κυριακή στις 18:50 στο ΣΙΓΜΑ.
Σχετικά
Αλλάζει το πλαίσιο προστασίας των επιβατών αεροπλάνων – Αποζημιώσεις, αυθαίρετες χρεώσεις και δωρεάν θέσεις
Μετά από πολυετείς διαπραγματεύσεις, Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και Ευρωπαϊκό Συμβούλιο κατέληξαν σε προσωρινή συμφωνία
Καιρός: Στους 35 βαθμούς ο υδράργυρος στο εσωτερικό – Αλλάζει ξανά το σκηνικό την Παρασκευή
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού
Η τοιχογραφία που έδωσε χρώμα στον Πρωταρά
Νέα τοιχογραφία δίνει χρώμα και καλλιτεχνική ταυτότητα στην τουριστική περιοχή του Δήμου Παραλιμνίου - Δερύνειας.
Διεθνής διάκριση για την παραλία Αγίου Ερμογένη
Ένα από τα σημαντικά σημεία αναφοράς της παράκτιας ζώνης του Δήμου Κουρίου, πήρε και φέτος τη "Γαλάζια Σημαία"
Δωρεάν είσοδος στο διάσημο υδροπάρκο για όλους τους μπαμπάδες!
Οι μπαμπάδες μπαίνουν δωρεάν στο Fasouri Watermania για τη Γιορτή του Πατέρα
Στο «μενού» βροχές, καταιγίδες και χαλάζι - Πότε αναμένεται άνοδος θερμοκρασίας
Αναλυτικά η πρόγνωση
Coastal Urban Futures: Τριήμερη έκθεση και πρόγραμμα παράλληλων δράσεων για το μέλλον της παράκτιας ζώνης της Λάρνακας
Με προβολή ταινιών, ποδηλατική περιήγηση και ακρόαση ηχοτοπίων
Αυτές είναι οι 18 πιο καθαρές, οργανωμένες και προσβάσιμες παραλίες του Πρωταρά
Πρώτος παγκύπρια ο Δήμος Παραλιμνίου - Δερύνειας με 18 Γαλάζιες Σημαίες για το 2026
Η καλοκαιρινή Madame Figaro κυκλοφορεί με cover girl τη Βίκυ Καγιά
Ένα τεύχος γεμάτο μόδα, ομορφιά, προτάσεις για τις καλοκαιρινές διακοπές και ουσιαστικές συναντήσεις.
Νέα σημαντική διάκριση για κυπριακό ξενοδοχείο
Το Louis Ledra Beach, μέλος της Elegant Collection της Louis Hotels, βραβεύεται ξανά για τις καινοτόμες κοινωνικές πρακτικές του
Ένα καλοκαίρι γεμάτο εμπειρίες στο Cap St Georges Hotel & Resort
Υπάρχουν μέρη που απλά πας για διακοπές, και υπάρχουν και μέρη που σε κάνουν να νιώθεις ότι ζεις κάτι πραγματικά ξεχωριστό
Αυτές είναι οι παραλίες της Κύπρου με Γαλάζια Σημαία για το 2026
56 παραλίες και οι 2 μαρίνες βραβεύθηκαν φέτος από σύνολο 123 περιοχών νερών κολύμβησης