Δημοσιεύτηκε στις 18 Σεπτεμβρίου 2025
Η Κύπρος ετοιμάζεται να φιλοξενήσει για πρώτη φορά το Διεθνές Φεστιβάλ Θαλάσσιου Τουρισμού (International Sea Tourism Festival - ISTF), μία από τις σημαντικότερες διεθνείς διοργανώσεις του χώρου. Το φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί στη Μαρίνα Αγίας Νάπας από τις 25 έως τις 28 Οκτωβρίου 2025, σε συνεργασία με το Υφυπουργείο Ναυτιλίας και την BoatsAdvisor Hub & Events, και τελεί υπό την αιγίδα του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Το ISTF 2025 φιλοδοξεί να αναδείξει την Κύπρο -και ειδικότερα την ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου- ως κορυφαίο προορισμό θαλάσσιου τουρισμού στην Ανατολική Μεσόγειο. Στόχος του είναι να φέρει κοντά επαγγελματίες του κλάδου, επιχειρηματίες, εκθέτες και λάτρεις της θάλασσας, δημιουργώντας ένα ισχυρό δίκτυο γνώσης, συνεργασίας και εμπορικών ευκαιριών στο πλαίσιο της Γαλάζιας Ανάπτυξης.

Το ISTF 2025 αποτελεί μια εξαιρετική πλατφόρμα προβολής για εκθέτες που επιθυμούν να παρουσιάσουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους σε ένα στοχευμένο και ενεργό κοινό. Οι εκθέτες θα έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν σκάφη και ναυτικό εξοπλισμό, καινοτόμες υπηρεσίες και τεχνολογίες αλλά και τουριστικά πακέτα και βιώσιμες λύσεις στον τομέα του θαλάσσιου τουρισμού. Με τη συμμετοχή τους, θα αποκτήσουν πρόσβαση σε χιλιάδες επισκέπτες, επαγγελματίες και decision makers, ενισχύοντας τη διεθνή παρουσία τους και διευρύνοντας τις εμπορικές τους συνεργασίες.
Στα highlights του ISTF 2025 περιλαμβάνονται τα Sea Trials κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ (δυναμικές δοκιμές σκαφών στη θάλασσα, προσφέροντας άμεση εμπειρία σε επισκέπτες και αγοραστές), μια αφιερωμένη μέρα στους «Γαλάζιους Ορίζοντες», ένα Συνέδριο Θαλάσσιου Τουρισμού & Ανάπτυξης, ενώ ταυτόχρονα θα υπάρχουν και οι ευκαιρίες συνεργασίας με φορείς, κυβερνητικές αρχές και επιχειρήσεις από την Κύπρο και το εξωτερικό.
Το ISTF 2025 υπόσχεται να συμβάλει στην ενίσχυση της διεθνούς προβολής της Κύπρου, προσελκύοντας νέες επενδύσεις και αναδεικνύοντας το νησί ως κόμβο θαλάσσιου τουρισμού και ναυτιλίας στην Ανατολική Μεσόγειο.
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη συμμετοχή και τις δυνατότητες έκθεσης, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του φεστιβάλ εδώ.
-
Μαρίνα Αγίας Νάπας
25 Οκτωβρίου - 28 Οκτωβρίου 2025
Σχετικά
Ένα εργαστήρι "Για τις γιαγιάδες μας" (Vol.2) από την ομάδα Γιασεμίν
Βιωματικό Εργαστήρι Kυανοτυπίας και Αφήγησης
Week Agenda: Τα 10 καλύτερα πράγματα που θα γίνουν στην Κύπρο αυτή την εβδομάδα
Από τον Ζαμπέτα και τον Νταλάρα μέχρι φλαμένκο, θερινό σινεμά και ξεχωριστές θεατρικές παραστάσεις, οι επόμενες μέρες φέρνουν μερικές από τις πιο ενδιαφέρουσες πολιτιστικές εξόδους του Μαΐου
Weekend Agenda: 40 όμορφες εκδηλώσεις για ένα σαββατοκύριακο γεμάτο επιλογές στην Κύπρο
Θέατρο, μουσική, φεστιβάλ, παιδικές δράσεις, street parties και καλοκαιρινά openings δίνουν ρυθμό σε ένα από τα πιο γεμάτα weekends της σεζόν.
Το 3rd Kourion 3x3 Charity Basketball Tournament & Family Fun Day έρχεται το Σάββατο, 23 Μαΐου
«Παίζουμε για τη Συμπερίληψη»
Η Πάφος γιορτάζει τον Κατακλυσμό 2026: Όλα όσα θα γίνουν-Οι καλλιτέχνες που θα απολαύσουμε
Τετραήμερο πολιτιστικών εκδηλώσεων από τις 29 Μαΐου έως την 1η Ιουνίου με θέατρο σκιών, λαϊκό τραγούδι, χορευτικά συγκροτήματα και μια μεγάλη συναυλία με αγαπημένη τραγουδίστρια
Ευρωπαϊκή Ημέρα Natura 2000: Πού θα στηθεί η φετινή γιορτή για την προστασία της φύσης
Σε Ακάμα και Κρήτου Τέρα, με πολλές δραστηριότητες
Το πιο διάσημο food market επιστρέφει (για ένα ακόμα βράδυ) στη Λευκωσία
Μία ακόμα Παρασκευή με καλό φαγητό στον κήπο
Το Circus Atmosphere συνεχίζει να μαγεύει μικρούς και μεγάλους με εντυπωσιακές παραστάσεις
Το πρόγραμμα της εβδομάδας στη Λάρνακα
27ο Φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού Κύπρου με 6 πρωτοποριακές παραγωγές από Κύπρο και εξωτερικό
Μέσα από διαφορετικές καλλιτεχνικές προσεγγίσεις, τα έργα διερευνούν το σώμα ως φορέα μνήμης, εμπειρίας και μεταμόρφωσης
WAREHÅUS: Ένα μονοήμερο live performance event που γίνεται θα γίνει το προσωρινό “σπίτι" για καλλιτέχνες
Θα μεταμορφώσει έναν βιομηχανικό χώρο στη Λευκωσία σε ένα χώρο τέχνης
Το Δάλι βγαίνει στο πάρκο για δωρεάν γυμναστική όλο το καλοκαίρι
Το Γραμμικό Πάρκο γίνεται σημείο άθλησης για όλους!