Δημοσιεύτηκε στις 03 Σεπτεμβρίου 2025
Με την παρουσία πλήθος επισκεπτών και έντονο το εορταστικό κλίμα ολοκληρώθηκε την Κυριακή 31 Αυγούστου στην Κεντρική Πλατεία «Γιώργος Σεφέρης», το 7ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Γεύσεων Αγίας Νάπας, το οποίο για ακόμα μία χρονιά αναδείχθηκε σε μια γιορτή παράδοσης, πολιτισμού και κυπριακής φιλοξενίας.

Το πρόγραμμα της τελευταίας ημέρας ξεκίνησε από νωρίς το απόγευμα, με την προετοιμασία στον προαύλιο χώρο του Αγροτόσπιτου κυπριακών φαγητών και εδεσμάτων, όπως ψωμί, χαλούμι, κολοκάσι, κεφτέδες, καροτόσουπα κλπ. όπου μαζί με τις εκθέσεις κυπριακών παραδοσιακών προϊόντων και χειροτεχνίας έδωσαν στο κοινό τη δυνατότητα για γευσιγνωσία και επαφή με την κυπριακή παράδοση. Η εικαστική έκθεση με τίτλο «Θρησκευτική Παράδοση» του Πανίκου Παναγή Χατζηδάκη και άλλων καλλιτεχνών στο Πολιτιστικό Κέντρο «Γιώργος Σεφέρης» προσέφερε στο κοινό μοναδικές καλλιτεχνικές εμπειρίες.

Η βραδιά κορυφώθηκε με δύο αξιόλογες παραστάσεις, από το Λαογραφικό Όμιλος «Αβκορίτισσα Φωνή», ο οποίος παρουσίασε τη μουσικοχορευτική παράσταση «Οι Ρίζες μας» και ο Πολιτιστικός Όμιλος «Η Παράδοση» Λιοπετρίου την παράσταση «Της Θάλασσας τα Κύματα» εντυπωσιάζοντας το κοινό για την αυθεντική πολιτιστική εμπειρία που τους πρόσφεραν, γεμάτη μουσική, χορό και παραδοσιακά στοιχεία.

Ο Δήμαρχος Αγίας Νάπας, κ. Χρίστος Ζαννέττου, εξέφρασε την ευαρέσκειά του για την επιτυχή έκβαση των τριήμερων εκδηλώσεων του φεστιβάλ και απηύθυνε εγκάρδιες ευχαριστίες προς όλους τους συμμετέχοντες, τα μουσικοχορευτικά και πολιτιστικά σχήματα που ταξίδεψαν τους επισκέπτες στα άδυτα της πολιτιστικής μας παράδοσης, καθώς και προς το προσωπικό του Δήμου για την ακούραστη δουλειά και την άψογη διοργάνωση.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες εξέφρασε επίσης στους χιλιάδες επισκέπτες που τίμησαν με την παρουσία τους το φεστιβάλ, μοιράστηκαν τις αυθεντικές γεύσεις και συνέβαλαν στην προβολή της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.
Ο Δήμος Αγίας Νάπας καλεί όλους να συνεχίσουν να συμμετέχουν ενεργά στις εκδηλώσεις του, στηρίζοντας τον πολιτισμό, την παράδοση και τις τοπικές δημιουργίες, και υπόσχεται ότι οι μελλοντικές διοργανώσεις θα είναι εξίσου γεμάτες μουσική, χορό, γεύσεις και αυθεντικές εμπειρίες.
Σχετικά
Ανακοινώθηκε το παραδοσιακό φεστιβάλ που θα μας πάει και φέτος στο Τρόοδος
Στις 6 Σεπτεμβρίου επιστρέφει ο θεσμός που αναδεικνύει την τοπική δημιουργία, τις γεύσεις και τις παραδόσεις μας
Θα πάμε και φέτος στο γραφικό Βουνί για τη Γιορτή του Παλουζέ
Η δημοφιλής Γιορτή του Παλουζέ, μια εκδήλωση αφιερωμένη στην κυπριακή παράδοση και τη γαστρονομική κληρονομιά του τόπου, επιστρέφει τον Σεπτέμβριο
Ο Χορός του Αμυγδάλου επιστρέφει στο Λιμνάτη
Ετήσιος Χορός Αμυγδαλιάς στο Λιμνάτι με τον Εύρο Αντωνίου και τη Νατάλι Ηροδότου
Το 7ο Γαστρονομικό Φεστιβάλ Αγίου Ιωάννη Πιτσιλιάς τιμά τον σεφ Ανδρέα Μαυρομμάτη
Μια ολοήμερη γιορτή παραδοσιακών γεύσεων, μουσικής και χορού στήνεται στην κεντρική πλατεία του χωριού, με δωρεάν είσοδο
Το Kathikas Festival επιστρέφει με περισσότερα από 50 περίπτερα και διασκέδαση για όλη την οικογένεια
Μια μεγάλη γιορτή με street food, ζωντανή μουσική, παιχνίδια και δημιουργικές δραστηριότητες στήνεται στην πλατεία της Κάθηκα
2ο Φεστιβάλ Μουσικής Δήμου Παραλιμνίου–Δερύνειας: Έξι συναυλίες από τον Αύγουστο μέχρι τον Οκτώβριο
Από τον Αλκίνοο Ιωαννίδη μέχρι ένα μεγάλο αφιέρωμα στη Βίκυ Μοσχολιού, με τις περισσότερες εκδηλώσεις να έχουν ελεύθερη είσοδο.
Το 7ο Φεστιβάλ Γλυκού του Κουταλιού επιστρέφει φέτος στην Κακοπετριά
Μάθαμε πότε θα πραγματοποιηθεί η μεγάλη γιορτή των παραδοσιακών γεύσεων
Το Παγκύπριο Φεστιβάλ Κολοκασιού Σωτηρας επιστρέφει με τον Νίκο Μακρόπουλο
Η μεγάλη γιορτή της Σωτήρας ανανεώνεται και μας προσκαλεί σε δωρεάν γευσιγνωσίες, δημιουργικές συνταγές, παιδικές δραστηριότητες και ένα δυνατό λαϊκό πρόγραμμα.
Η Ορμήδεια γιορτάζει το Φεστιβάλ Ροδιού, μία διοργάνωση γεμάτη γεύσεις και μουσική
Ο Φίλιππος Κτενάς, η Ρένα Ανδρέου και οι Πασπαρτού πρωταγωνιστούν στο 21ο Παγκύπριο Φεστιβάλ Ροδιού, που επιστρέφει με ελεύθερη είσοδο.
Απολαμβάνουμε δωρεάν σταφύλι στο Φεστιβάλ Σταφυλιού στον Κάθηκα με τον Στέλιο Διονυσίου
Μια καλοκαιρινή γιορτή αφιερωμένη στο σταφύλι, την παράδοση και τη διασκέδαση, στον όμορφο Κάθηκα!
Το Φεστιβάλ Φορέων Πολιτιστικής Κληρονομιάς επιστρέφει για 14η χρονιά στο Αρεδιού
Η μεγάλη γιορτή παράδοσης θα πραγματοποιηθεί στις 9 Οκτωβρίου στο Αρεδιού – Άρχισαν οι αιτήσεις συμμετοχής για επαγγελματίες.
Animafest Cyprus 2026: Αυτές είναι οι ταινίες που ξεχώρισαν και βραβεύτηκαν
Η 25η διοργάνωση του Διεθνούς Φεστιβάλ Animation Κύπρου ολοκληρώθηκε στο Κοιλάνι, αναδεικνύοντας τις κορυφαίες δημιουργίες του διεθνούς, του εθνικού και του νεανικού διαγωνιστικού προγράμματος.