Guide , Τα Καλύτερα της Κύπρου

Ο Ιγνάτιος φωτογράφησε μία από τις πιο σαγηνευτικές παραλίες της Πάφου

Μια περιοχή μεάγρια και απίστευτη ομορφιά

Δημοσιεύτηκε στις 10 Ιανουαρίου 2022

Έχεις επισκεφθεί την παραλία Τοξεύτρα στην Πάφο, την παραλία που ουσιαστικά αποτελεί και το φυσικό σύνορο για το φαράγγι του Άβακα αλλά και για το Δήμο Πέγειας καθώς και ένα σπουδαίο βιότοπο.

Αν δεν το έχεις κάνει ακόμα, μπορείς να μεταφερθείς για λίγο εκεί μέσα από τις εικόνες που ανήρτησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Ιγνάτιος Ιγνατίου... εικόνες που -πίστεψέ μας- είναι αρκετές όχι μόνο για να αντιληφθείς για ακόμα μία φορά το πόσο όμορφη είναι η Κύπρος μας.

Η παραλία της Τοξεύτρας αποτελεί το νότιο κόλπο της ακτογραμμής της Λάρας στην Κύπρο, και εντοπίζεται περίπου 25 χιλιόμετρα βόρεια της Πάφου και 13 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Πέγειας. 

Η Τοξεύτρα  απλώνεται σε ακτογραμμή 10χλμ. ενώ μαζί με την παραλία της Λάρας δημιουργούν μια άγρια και απίστευτη ομορφιά, με τα αφρισμένα κύματα που σκάνε στους βράχους, αφήνοντας το τοπίο απρόσιτο και ταυτόχρονα για ορισμένους ησυχαστήριο. Την τοποθεσία αυτή τη φυλά η Ρωσίδα αόμματος Αγία Ματρώνα. Το εκκλησάκι της κτίστηκε το 2015 ύστερα από την ίαση και ευλογία που προσέφερε η Αγία σε ανθρώπους νέους που υπέφεραν από σοβαρές αρρώστιες. 

Στα δυτικά της ξεκινά το ξακουστό φαράγγι Άβακα και ολόκληρη η περιοχή συμπεριλαμβάνει τρία κρατικά δάση (δάσος Ακάμα, δάσος Πυκνής και δάσος Μελέτης).

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close