Δημοσιεύτηκε στις 28 Αυγούστου 2025
"ΕΚΕΙΝΗ" ένα φεστιβάλ βήμα έκφρασης στις γυναίκες της περιοχής Καϊμακλίου και Παλουριώτισσας ώστε να προβάλουν τις δημιουργίες και τις δραστηριότητες τους. Με αυτό τον τρόπο θα συντείνουμε στην αύξηση της ορατότητας τους και στην ανάδειξης της σημαντικής δουλειάς που κάνουν.
Παράλληλα μέσω του φεστιβάλ επιδιώκουμε να ενδυναμώσουμε την ταυτότητα των γυναικών και την ενίσχυση της κοινωνικής τους δράση και συμμετοχής.
Την ίδια στιγμή θα επιδιώξουμε να δώσουμε βήμα έκφρασης και σε μετανάστριες που διαμένουν στις περιοχές αυτές προβάλλοντας για ακόμη μία φορά τα τεράστια προβλήματα ανισότητας που αντιμετωπίζουν στη βάση του φύλου και της καταγωγής τους.
Το Φεστιβάλ ΕΚΕΙΝΗ "που τραβά την ανηφόρα δημιουργεί, και ξεχωρίζει.." έρχεται την Κυριακή 05 Οκτωβρίου στο Γραμμικό Πάρκο Καϊμακλίου, σε ένα χώρο ανοικτό και ευχάριστο. Το Φεστιβάλ συνδιοργανώνουν τα Τοπικά Κινήματα της ΠΟΓΟ Καϊμακλίου και Παλουριώτισσας, στηρίζεται από τον Εθνικό Μηχανισμό για τα Δικαιώματα της Γυναίκας και το Γυναικείο Κίνημα ΠΟΓΟ.
Περισσότερες λεπτομέρειες στη συνέχεια.
>> Κυριακή 05 Οκτωβρίου, Γραμμικό Πάρκο Καϊμακλίου.
Είσοδος Ελεύθερη
Σχετικά
Μελίνα Ασλανίδου και Γιώργος Παπαδόπουλος Live στο Διεθνές Φεστιβάλ Πατάτας Ξυλοφάγου
Οι χιλιάδες επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να γίνουν μέρος μιας μεγάλης γιορτινής αλυσίδας
«Αναγέννηση του Φοίνικα»: Οι θρύλοι των Πάνω Αρόδων ζωντανεύουν ξανά σε ένα διαδραστικό φεστιβάλ
Το διαδραστικό φεστιβάλ στις Πάνω Αρόδες μάς ταξιδεύει στους θρύλους και στην ιστορία της περιοχής, με μουσική, θέατρο, εργαστήρια και δράσεις για όλη την οικογένεια.
13 παραδοσιακά και μη φεστιβάλ σε πόλεις και χωριά για το σαββατοκύριακο
Από παγωμένες μπίρες και street food μέχρι συναυλίες, παραδοσιακές γεύσεις και μεγάλες γιορτές στα χωριά: όσα αξίζει να ζήσεις από την Παρασκευή 31 Ιουλίου έως την Κυριακή 2 Αυγούστου
Η Αμαργέτη μάς προσκαλεί στο μεγάλο καλοκαιρινό της αντάμωμα
Πλούσιο φαγητό και ζωντανή μουσική στήνουν μια αυθεντική γιορτή στην πλατεία του χωριού
Μάθαμε όλα όσα θα γίνουν στο 9ο Φεστιβάλ Οφτού Κλέφτικου στο Μενεού
Αυθεντικό κυπριακό κλέφτικο και ζωντανή μουσική συνθέτουν μία μεγάλη γιορτή γεύσης και διασκέδασης
Επιστρέφει το Παγκύπριο Πολιτιστικό Φεστιβάλ Θέρους
Η μεγάλη γιορτή της κυπριακής υπαίθρου θα πραγματοποιηθεί για τέταρτη χρονιά στο Δημοτικό Διαμέρισμα Αχερίτου
Επιστρέφει το αγαπημένο Φεστιβάλ Δυμών Φρούτων και Αλλαντικών
Ένα διήμερο γεμάτο αυθεντικές γεύσεις και παράδοση έρχεται τον Σεπτέμβριο στο όμορφο χωριό της Πιτσιλιάς
Queer Wave 2026: Επιστρέφει στο NiMAC το Φεστιβάλ ΛΟΑΤΚΙΑ+ Κινηματογράφου Κύπρου στις 18–27 Σεπτεμβρίου
Στο κέντρο της εντός των τοίχων Λευκωσίας κάνει για 7η συνεχόμενη φορά την εμφάνιση του το Φεστιβάλ ΛΟΑΤΚΙΑ+ Κινηματογράφου Κύπρου.
Η Χούλου γιορτάζει τον Δεκαπενταύγουστο με μουσική, χορό και παραδοσιακές γεύσεις
Το Ετήσιο Καλοκαιρινό Πολιτιστικό Φεστιβάλ επιστρέφει με το μουσικό σχήμα «Η Παρέα της Γειτονιάς» και ελεύθερη είσοδο.
10ο Φεστιβάλ Αγροτικού Πολιτισμού: Όλα όσα θα γίνουν φέτος στον Πρωταρά
Ένα διήμερο με κυπριακές γεύσεις, παραδοσιακά επαγγέλματα, μουσική, συναυλία με τον Χρήστο Θηβαίο και δράσεις για παιδιά με ελεύθερη είσοδο