Δημοσιεύτηκε στις 18 Αυγούστου 2025
Σε αυτό το έργο, διερευνώ τη σύνθετη σχέση ανάμεσα στον τόπο, τη μνήμη και την ταυτότητα. Αντλώντας από τοπία τόσο πραγματικά όσο και φανταστικά, αντλώ ίχνη μέσα από τον τρόπο με τον οποίο τα φυσικά ή αστικά περιβάλλοντα διαμορφώνουν την ανθρώπινη εμπειρία και αντανακλούν την αόρατη αρχιτεκτονική της μνήμης. Το έργο μου, αποσκοπεί στην απόδοση ενός μη πραγματικού τόπου, μέσω της ατμόσφαιρας και του συναισθήματος που αυτός φέρει. Η φύση αλλά και οι ενδιάμεσοι τόποι μετατρέπονται σε πύλες προς το παρελθόν και το παρόν, στιγμές σε αναστολή που θολώνουν τα όρια ανάμεσα στο πραγματικό και το σουρεαλιστικό. Μέσα από αυτή τη σειρά, επιδιώκω να προκαλέσω όχι απλώς εικόνες φυσικών τόπων, αλλά ψυχολογικά τοπία που μιλούν για το ανήκειν, την απουσία και τον περίπλοκο διάλογο ανάμεσα στον άνθρωπο και τον κόσμο που το περιβάλλει.

Βιογραφικό
Η Έρη Παπαδοπούλου γεννήθηκε το 2001 και μεγάλωσε στη Λάρνακα, Κύπρο. Αποφοίτησε από τη Σχολή Καλών Τεχνών του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου στη Λεμεσό και είναι κάτοχος μεταπτυχιακού στις Επιστήμες Αγωγής – Τέχνη στην Εκπαίδευση, του Πανεπιστημίου Λευκωσίας. Το έργο της γεφυρώνει παραδοσιακές και σύγχρονες προσεγγίσεις, ενσωματώνοντας τόσο αφηρημένα όσο και ρεαλιστικά στοιχεία. Έχει συμμετάσχει σε εκθέσεις στην Ελλάδα, στο Λονδίνο, στην Κύπρο, Γαλλία, Βόρεια Μακεδονία και στην Ανδόρα. Τιμήθηκε με βραβεία όπως το βραβείο Jouenne από το Ίδρυμα Michel Jouenne, στην Μασσαλία, καθώς επίση εκπροσώπησε την Κύπρο στο 9ο Art Camp στο Ορντίνο της Ανδόρας, το 2025. Η τέχνη της διερευνά το τοπίο ως μεταφορά για τον πολιτισμό, τη μνήμη και την ταυτότητα, αποτυπώνοντας μια βαθιά συναισθηματική σύνδεση με το περιβάλλον της.

>> 29 Αυγούστου – 13 Σεπτεμβρίου 2025
Τα εγκαίνια θα τελέσει ο έντιμος Δήμαρχος Λάρνακας, κύριος Ανδρέας Βύρας την Παρασκευή, 29 Αυγούστου στις 20:00, στη Γκαλερί Κυπριακή Γωνιά, Λάρνακα.
Στοιχεία επικοινωνίας:
Γκαλερί Κυπριακή Γωνιά, Σταδίου 45, Λάρνακα, 6020
Τηλ: 24621109 Κινητό: 99564131 Email: kypriaki.gonia@cytanet.com.cy
www.gallerykypriakigonia.com.cy
Ώρες λειτουργίας:
Δευτέρα - Παρασκευή: 10.00 π.μ. - 1.00 μ.μ. & 4.30 μ.μ. - 7.00 μ.μ.
Σάββατο:10.00 π.μ. - 1.00 μ.μ.
Εγκαίνια έκθεσης:Παρασκευή, 29 Αυγούστου στις 20:00
Διάρκεια έκθεσης:29 Αυγούστου – 13 Σεπτεμβρίου 2025
Όλα τα έργα κατά τη διάρκεια της έκθεσης θα βρίσκονται στην ιστοσελίδα της γκαλερί: www.gallerykypriakigonia.com.cy
-
Κυπριακή Γωνιά
29 Αυγούστου - 13 Σεπτεμβρίου 2025
Σχετικά
Η Alpha C.K. Art Gallery παρουσιάζει έκθεση του ιστορικού Κύπριου ζωγράφου Στέλιου Βότση
Ο Στέλιος Βότσης (1929–2012) αποτελεί εμβληματική μορφή του κυπριακού μοντερνισμού και έναν από τους σημαντικότερους πρωτοπόρους της σύγχρονης κυπριακής τέχνης
Η έκθεση Past, Passing or To Come στο πλαίσιο της Κυπριακής Προεδρίας του 2026
Η Κύπρος συναντά την Ιρλανδία στο θησαυροφυλάκιο μιας τράπεζας.
Layers of Love: Ατομική έκθεση του Αλέξανδρου Γιωρκάτζη
Τα διαφορετικά επίπεδα συνείδησης αποκαλύπτονται μέσα από μια πλούσια ποικιλία καλλιτεχνικών γλωσσών
Βάσος Καραγιώργης: Μια ματιά στις εκδόσεις του
Mια έκθεση - γνωριμία με το συγγραφικό του έργο
From Vision to Legacy :Έκθεση Φωτογραφίας στο CVAR με αφορμή τα 125χρονα της Αγγλικής Σχολής Λευκωσίας
Τα εγκαίνια της έκθεσης θα τελεστούν στις 10 Φεβρουαρίου, στο Κέντρο Εικαστικών Τεχνών και Έρευνας, στις 18:30.
«Η λιθογραφία και η εξέλιξη της»: Έκθεση στο Μουσείο Χαρακτικής Χαμπή στα Πλατανίστεια
Παρουσιάζονται σπουδαία έργα καλλιτεχνών από πολλές χώρες
Τα διεθνώς γνωστά EX-LIBRIS, εκτίθενται στο Μουσείο Χαρακτικής Χαμπή στα Πλατανίστεια Λεμεσού
Την έκθεση επιμελήθηκε η Hélène Reeb
"Studiolo": Νέα ατομική έκθεση από τον Πάρη Σεργίου στον Διάτοπο
Σε επιμέλεια της Δάφνης Νικήτα
Η έκθεση του Αλέξανδρου Γιωρκάτζη, με τίτλο «Layers of Love»
Στον πυρήνα της, η έκθεση αυτή γιορτάζει τη χαρά της καλλιτεχνικής δημιουργίας
Πρωτοποριακό πρόγραμμα εφαρμόζεται για πρώτη φορά στην Κύπρο για τη διάσωση ψηφιδωτών
Ο λόγος για το πρόγραμμα «Αποτύπωση, Ανάδειξη και Αντιγραφή Ψηφιδωτών από Εκκλησιαστικούς και άλλους Χώρους Υψηλής Πολιτιστικής Αξίας»
Έκθεση με έργα του Ανδρέα Καραγιάν στη Γκαλερί Γκλόρια
Το έργο του χαρακτηρίζεται από έντονη αισθησιακή και καβαφική διάσταση
«Nicosia International Airport»: Η έκθεση φωτογραφίας του Άντρου Ευσταθίου, στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες
Η έκθεση παρουσιάζει μια φωτογραφική σειρά του Άντρου Ευσταθίου που καταγράφει τον εγκαταλελειμμένο χώρο του πρώην αεροδρομίου της Λευκωσίας