Δημοσιεύτηκε στις 26 Ιουνίου 2025
Βρίσκω περιττές τις συστάσεις για τον Arnond Bignon και είμαι βέβαιη πως συμφωνείτε, αφού πρόκειται για μια περίπτωση star chef.
Ο Arnaud Bignon είναι ο γενικός διευθυντής της Σπονδή στην Αθήνα, όπου ξεκίνησε ως επικεφαλής σεφ το 2005, κέρδισε δύο αστέρια Michelin το 2008 και κατατάχθηκε στη θέση 69 στον κατάλογο των 50 καλύτερων εστιατορίων του κόσμου από τα 100 το 2011. Μεταξύ των πιο αναγνωρισμένων επιτευγμάτων του, ο Arnaud έγινε ένας από τους νεότερους σεφ που απέκτησαν δύο αστέρια Michelin, σε ηλικία μόλις 32 ετών, ενώ βρισκόταν στο τιμόνι του εστιατορίου Spondi στην Αθήνα.

Στο νησί μας ο ίδιος έχει βρεθεί αρκετές φορές στο παρελθόν ως προσκεκλημένος ενώ όλοι όσοι παρευρεθήκαμε στα Cyprus Eating Awards 2018, είχαμε την τιμή να απολαύσουμε τα πιάτα του, μίας και ήταν ο σεφ που ανέλαβε το γαστρονομικό κομμάτι της βραδιάς. Mάλιστα στη συνέντευξη που είχε δώσει τότε, τον Νοέμβριο του 2018, είπε ότι "μου αρέσει στο μενού να καταγράφω τα υλικά που είναι φτιαγμένο το πιάτο ώστε ο πελάτης να γνωρίζει τι θα φάει'.

Κάπως έτσι λειτούργησε και στην περίπτωση του Anais, του κομψού και διαχρονικού Restaurant & Bar, που λειτουργεί εντός του πολυτελούς City of Dreams Mediterranean στη Λεμεσό, όπου φιλοξενήθηκε για δύο βραδιές, ετοιμάζοντας ένα μοναδικό δείπνο πέντε πιάτων, ειδικά σχεδιασμένο και φτιαγμένο από τον ίδιο, με προεραιτικό μάλιστα συνδυασμό κρασιών από τον γαλλικό αμπελώνα.
Σίγουρα, αυτού του είδους τα events δεν επιτρέπουν να πει χαρακτηρίσει κανείς με βεβαιότητα πόσο ξεχωριστός είναι ένας σεφ, παρόλα αυτά δοκιμάζοντας τα πιάτα του Arnaud Bignon αισθάνθηκα πως, πέρα από φινέτσα, έχουν ουσία, φρεσκάδα, φαντασία, δημιουργικότητα και ισορροπημένες αντιθέσεις.

Το ένιωσα με το που έφτασαν στο τραπέζι μας τα ψωμιά και το αρωματικό βούτυρο. Ξεκινήσαμε με το καλωσόρισμα του σεφ (amuse bouche), το οποίο αποτελείτο από μία τριλογία με amberjack (ψάρι), λευκό ραπανάκι (Mooli), φύκια και τραγανό ρύζι, Σαμπλέ ντομάτας,με σέλερι και βασιλικό κι ένα sponge αρακά, με γραβιέρα και δυόσμο.

Η συνέχεια δόθηκε με ένα πιάτο που ήταν τόσο γευστικό όσο και "κομψό". Μία τάρτα με πρωταγωνιστή το καβούρι, κάρυ, πράσινο μήλο, βότανα και κουνουπίδι. Γεμάτο θάλασσα ήταν και το επόμενο πιάτο ήρθε το Toothfish, το παταγονικό ψάρι, γνωστό και ως Chilean sea bass, με πράσινο Shiso, dashi, αγγούρι και μαύρο σουσαμέλαιο. Το κυρίως που ακολούθησε ήταν ένα Wagyu, ψημένο αριστοτεχνικά και συνοδευμένο με πατάτα, φύκια nori και τουρσί μανιτάρια Shimeji.

Για να καθαρίσουμε κάπως τον ουρανίσκο μας από τις υπέροχες γεύσεις, σερβιρίστηκε το Pre Dessert. Ένα passion fruit σερβιρισμένο σε κόκκους καφέ.
Το γλυκό φινάλε του 5-course δείπνου δόθηκε με ένα πιάτο-έργο τέχνης. Ένας συνδυασμός φράουλας, με σορμπέ βερβένας, μαρέγκα και κρέμα πράσινου τσαγιού, που άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις! Πώς αλλιώς θα γινόταν όταν σου μαγειρεύει ο διάστερος Arnaud σε ένα τόσο μαγικό περιβάλλον, όπως είναι η βεράντα του Anais, υπό τους ήχους της ανεβαστικής μουσικής της Dj;
Το δείπνο μας συνοδεύτηκε από ένα υπέροχο Sauvignon Blanc, από τη λίστα του μαγαζιού, που δεν στοχεύει απλώς να δώσει λύσεις στο πάντρεμα κρασιού-φαγητού, αλλά το επιτυγχάνει κιόλας.
Σχετικά
Ένα νέο στέκι για sushi καταφθάνει από τη Λεμεσό και "προσγειώνεται" στην καρδιά της πρωτεύουσας
Οι λάτρεις του sushi στη Λευκωσία έχουν μια νέα άφιξη να περιμένουν
Ένα από τα πιο iconic rooftops της Λευκωσίας έκλεισε για τη σεζόν
Το Balza ολοκλήρωσε τη φετινή του σεζόν στις 3 Οκτωβρίου, αφήνοντας για ακόμη μία χρονιά το δικό του αποτύπωμα στα βράδια της πρωτεύουσας
Κυπριακές και ελληνικές γεύσεις με σύγχρονη ματιά, σε ένα υπέροχο bar-restaurant
Το Museum έχει κοσμοπολίτικο touch, νόστιμα ποτά και πολύ ωραίο vibe
Coffee Berry Kύπρου: «Ισότητα σε κάθε γουλιά»
Κοινή πρωτοβουλία με το Γραφείο Επιτρόπου Ισότητας των Φύλων για ευαισθητοποίηση του κοινού σε θέματα έμφυλων διακρίσεων
Το Λατσί έχει το δικό του δυνατό "χαρτί" στο ψάρι
Η ψαροταβέρνα-σταθερή αξία που διεκδικεί μια θέση ανάμεσα στις καλύτερες του νησιού
15 πεντανόστιμες στάσεις για μερακλήδικο σουβλάκι και σεφταλιά στην Κύπρο
Σουβλάκι, σεφταλιά ή μιξ; Βάζουμε στην ατζέντα 15 μαγαζιά για την επόμενη φορά που θα μας πιάσει η λιγούρα
Τέλος εποχής: Έφυγε από τη ζωή ο Ανδρέας Φεττάς, μια εμβληματική μορφή της εστίασης στην Πάφο
Άφησε το δικό της αποτύπωμα στη γαστρονομική ιστορία της πόλης.
Κλείνει (και πωλείται) αγαπημένο καφέ σε ένα από τα πιο γνωστά χωριά της Κύπρου
Την τελευταία μέρα λειτουργίας του, θα σερβίρει δωρεάν καφέ σε όλους
20 λαχταριστοί λόγοι για να βγεις για φαγητό στη Λεμεσό
Μια λίστα με εστιατόρια που ξεχώρισαν και είναι ανάμεσα στα υποψήφια των 22ων Cyprus Eating Awards.
Around the table από τη Mastercard: Η Κύπρος δίνει ξανά ραντεβού με γεύσεις από όλο τον κόσμο
Στη φετινή διοργάνωση συμμετέχουν περισσότερα από 30 επιλεγμένα εστιατόρια σε Λευκωσία, Λεμεσό, Λάρνακα, Πάφο και ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου
Από τις 4 Οκτωβρίου, το Ταβερνείο «Το Ιστορικόν» ανοίγει και τις Κυριακές
Το αγαπημένο ταβερνείο επιστρέφει στα κυριακάτικα μεσημέρια, ενώ διεκδικεί και φέτος τον τίτλο της Καλύτερης Ταβέρνας στα Cyprus Eating Awards 2026
5+1 εστιατόρια στο βουνό με πλούσιο μπουφέ την 1η Οκτωβρίου
Πού θα βρεις νόστιμη σούβλα το μεσημέρι της επόμενης Πέμπτης, 1 Οκτωβρίου