Δημοσιεύτηκε στις 18 Μαΐου 2025
Η πολυαναμενόμενη εμφάνιση της Σελίν Ντιόν στον μεγάλο τελικό της Eurovision 2025 στη Βασιλεία δεν πραγματοποιήθηκε, παρά τις έντονες φήμες και τις προσδοκίες των θαυμαστών της.
Η Καναδή σταρ, που το 1988 κατέκτησε τον διαγωνισμό εκπροσωπώντας την Ελβετία με το «Ne Partez Pas Sans Moi», είχε αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο μιας έκπληξης, ιδίως μετά τη συμμετοχή της μέσω βιντεοσκοπημένου μηνύματος στον πρώτο ημιτελικό.
Η απουσία της επιβεβαιώθηκε κατά τη διάρκεια του τελικού, με τους διοργανωτές να τηρούν σιγή ιχθύος ως την τελευταία στιγμή. Αντ’ αυτής, το κοινό παρακολούθησε ένα αφιέρωμα από πρώην εκπροσώπους της Ελβετίας, οι οποίοι απέδωσαν το εμβληματικό της τραγούδι, τιμώντας τη μακροχρόνια συμβολή της στον θεσμό.
Αν και δεν υπήρξε επίσημη εξήγηση για την απουσία της, οι πρώτες πληροφορίες συνέδεσαν τη μη εμφάνισή της με την κατάσταση της υγείας της. Η Σελίν Ντιόν έχει γνωστοποιήσει από το 2022 ότι διαγνώστηκε με το Σύνδρομο Άκαμπτου Ανθρώπου (Stiff Person Syndrome), μια σπάνια νευρολογική πάθηση που επηρεάζει σοβαρά τη φωνή και την κινητικότητα. Ωστόσο, παραμένει άγνωστο αν αυτή ήταν πράγματι η αιτία που την εμπόδισε από το να παραστεί στη διοργάνωση.
Η ίδια, στο μήνυμά της που προβλήθηκε νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα, είχε δηλώσει: «Θα ήθελα τίποτα περισσότερο από το να βρίσκομαι μαζί σας στη Βασιλεία», εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη της προς την Ελβετία για την ευκαιρία που της έδωσε στην αρχή της διεθνούς καριέρας της.
Η πιθανότητα της επιστροφής της στη σκηνή είχε συζητηθεί για μήνες. Η ελβετική δημόσια ραδιοτηλεόραση SRG SSR είχε ξεκινήσει επαφές από τον περασμένο Σεπτέμβριο, ενώ λίγες ώρες πριν τον τελικό, ο επικεφαλής της διοργάνωσης Μάρτιν Γκριν δήλωνε με νόημα στους δημοσιογράφους: «Ο Άγιος Βασίλης υπάρχει. Θα πρέπει απλώς να περιμένετε και να δείτε». Τελικά, το κοινό περίμενε μάταια.
Σχετικά

Στο εμβληματικό εξωκλήσι των Αγίων Αναργύρων, στο Κάβο Γκρέκο, θα συμβεί κάτι πολύ ξεχωριστό
Μουσική σε ένα σκηνικό όπου η φύση, η πίστη και η τέχνη συνυπάρχουν αρμονικά

Ετοιμάσου για μία μουσική διαδρομή στα πιο εμβληματικά σημεία της πόλης
Πάμε να γιορτάσουμε μαζί αυτή τη μουσική γιορτή — με φίλους, οικογένεια ή απλώς ως λάτρεις της μουσικής και του καλοκαιριού.


Η προπώληση των εισιτηρίων για το Φεστιβάλ της ΕΔΟΝ, μόλις ξεκίνησε
Το φεστιβάλ παρουσιάζει φέτος 12 μεγάλες συναυλίες

Έρχεται την Κυριακή το 2ο Pernera Street Music Festival
Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν τη μουσική σε εννέα διαφορετικές σκηνές που θα στηθούν στη μέση του δρόμου

Το Theama ανακοίνωσε την επόμενη μεγάλη συναυλία του!
Αυτοί είναι οι καλλιτέχνες που θα ανέβουν στη σκηνή του

Minthis Music Festival 2025: Νέα πνοή στην κλασική μουσική με τους Niklas Liepe και Raphaela Gromes
Το φεστιβάλ, που θα μετατρέψει το Minthis Resort στην Πάφο σε έναν ζωντανό χώρο μουσικής και τέχνης.

Έρχεται για άλλη μία καλοκαιρινή συναυλία ο Έλληνας ράπερ Wang, στη Λευκωσία
Μία βραδιά με τον πολυπλατινένιο καλλιτέχνη

νύχτα ΣτΑσου…: Κώστας Μακεδόνας & Χριστιάνα Γαλιάτσου στον Κάτω Δρυ
Μία βραδιά γεμάτη μουσική, φαγητό και κρασί!

Windcraft Music Fest: Πνευστά, τζαζ, παράδοση και ηλεκτρονικοί ήχοι σε μια ξεχωριστή μουσική γιορτή
Όλες οι συναυλίες που θα "παίξουν" στο φετινό φεστιβάλ

Το 2ο Pernera Street Music Festival θα γεμίσει τον Πρωταρά με μουσικούς!
Απόλαυσε μουσική σε 9 διαφορετικές σκηνές που θα στηθούν στη μέση του δρόμου

Η Άλκηστις Πρωτοψάλτη συναντά τη Βίκυ Μοσχολιού, σε 3 συναυλίες στην Κύπρο
Η Αλκηστις Πρωτοψάλτη υπογράφει ένα μοναδικό αφιέρωμα και ερμηνεύει τραγούδια της Βίκυς Μοσχολιού, 20 χρόνια μετά το θάνατο της.