Δημοσιεύτηκε στις 18 Μαΐου 2025
Με ένα φαντασμαγορικό φινάλε ολοκληρώθηκε ο τελικός της Eurovision 2025 στη Βασιλεία της Ελβετίας, με την Αυστρία να ανακηρύσσεται μεγάλη νικήτρια του φετινού διαγωνισμού, ενώ η Ελλάδα με την Κλαυδία και το τραγούδι «Αστερομάτα», κατέκτησε την 6η θέση, σε μία πολύ σημαντική πρόκριση. Τη δεύτερη θέση κατέκτησε το Ισραήλ, ενώ την τρίτη θέση η Εσθονία. Την 5αδα συμπλήρωσαν η Σουηδία και η Ιταλία.
Η πρώτη δεκάδα του μεγάλου τελικού διαμορφώθηκε ως εξής:
- Αυστρία – 436 βαθμοί
2. Ισραήλ – 357 βαθμοί
3. Εσθονία – 356 βαθμοί
4. Σουηδία – 321 βαθμοί
5. Ιταλία – 256 βαθμοί
6. Ελλάδα – 231 βαθμοί
7. Γαλλία – 230 βαθμοί
8. Αλβανία – 218 βαθμοί
9. Ουκρανία – 218 βαθμοί
10. Ελβετία – 214 βαθμοί
Η εξαιρετική εμφάνιση του εκπροσώπου της Αυστρίας, JJ, με το τραγούδι «Wasted Love» κατάφερε να κερδίσει τις καρδιές των επιτροπών και του κοινού, αποσπώντας την πολυπόθητη πρώτη θέση μετά από χρόνια. Η Αυστρία έλαμψε στη σκηνή με μια εκρηκτική και ταυτόχρονα συναισθηματική παρουσίαση, που συνδύαζε την πρωτοποριακή σκηνική αισθητική με ένα καλοδουλεμένο τραγούδι που μίλησε στην καρδιά των θεατών. Η νίκη της σηματοδοτεί ένα νέο κεφάλαιο για τη χώρα, που ανέκαθεν συμμετείχε δυναμικά στον διαγωνισμό.

Ανεβαίνοντας στη σκηνή του τελικού, ο JJ ερμήνευσε το απαιτητικό κομμάτι του ως κόντρα τενόρος, καθηλώνοντας κοινό και τηλεθεατές με την τεχνική του αρτιότητα αλλά και τη συναισθηματική ένταση που απέπνεε σε κάθε του λέξη. Το «Wasted Love», ένα δραματικό κράμα όπερας, ποπ και τέκνο στοιχείων, αποδόθηκε με μεγάλη επιτυχία, αποσπώντας ένα παρατεταμένο χειροκρότημα από τον κόσμο στην αρένα.
Η σκηνοθεσία ακολούθησε πιστά την ατμόσφαιρα του επίσημου βιντεοκλίπ, με σκηνικά εμπνευσμένα από ένα σκοτεινό δάσος και μια απόκοσμη λίμνη, πλαισιωμένα από μπλε και μοβ φωτισμούς που ενίσχυαν την αίσθηση εγκλωβισμού και λύτρωσης. Ο JJ ξεκίνησε την εμφάνιση μέσα σε έναν κύκλο φωτός, σαν να γεννιέται μέσα από τη μοναξιά του, για να καταρρεύσει στο φινάλε, μια συμβολική στιγμή κάθαρσης που συγκίνησε.
Σχετικά



Ο Bloody Hawk έρχεται στην Κύπρο για ένα μοναδικό live
Ο πιο αληθινός ήχος της σκηνής επιστρέφει δυναμικά!

Βαρθακούρης και Βαρδής έρχονται Λευκωσία για ένα δυνατό live!
Ετοιμαστείτε για μια μοναδική βραδιά γεμάτη μουσική, χορό και διασκέδαση.

O Δημήτρης Μπάσης και η Βίκυ Καρατζόγλου στην Αγία Νάπα
Οι δύο καλλιτέχνες μοιράζονται την σκηνή για αυτό το καλοκαίρι και μας ταξιδεύουν με τις φωνές τους

Άρχισε η προπώληση για τις συναυλίες του Αλκίνοου στην Κύπρο
Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης, ολοκληρώνει το φετινό, συναυλιακό καλοκαίρι του στην Κύπρο, με πέντε συναυλίες

Ο Μιχάλης Χατζηγιάννης έρχεται για ένα ξεχωριστό live στην Αγία Νάπα
Ένα βράδυ γεμάτο μουσική με τον αγαπημένο καλλιτέχνη

Σημαντικές πληροφορίες για τις συναυλίες της Άννας Βίσση 4-5 Ιουλίου στην ΑΕΚ ARENA Λάρνακας
Τι πρέπει να γνωρίζεις

Νταλάρας - Παπακωνσταντίνου: Μετά από 34 χρόνια και πάλι μαζί για δύο βραδιές στην Κύπρο
Από το «Βασίλη ζούμε για να σ’ ακούμε» στο «Πεπρωμένο»

Ο Νίκος Μακρόπουλος στη Λάρνακα στο Στάδιο Πύλας: Μια αξέχαστη βραδιά στις 15 Αυγούστου 2025
Μια συναυλία που δεν πρέπει να χάσετε!

Massimo Giordano στο Minthis Music Festival 2025
Μια Λυρική Νύχτα Κάτω από τον Κυπριακό Ουρανό

Ο Alejjos μας ταξιδεύει σε ρυθμούς παράδοσης και ηλεκτρονικής μουσικής
Μουσική που γεφυρώνει το παρελθόν με το μέλλον