Δημοσιεύτηκε στις 17 Μαΐου 2025
Σύμφωνα με την ανάλυση της MyBettingSites.co.uk και σχετικό ρεπορτάζ του Euronews, πάνω από το 50% των νικητών ήταν γυναίκες ηλικίας 25–27 ετών. Το 45% τραγούδησε ποπ κομμάτι και σχεδόν το 50% επέλεξε την αγγλική γλώσσα. Τα περισσότερα τραγούδια (59,7%) είχαν θεματολογία γύρω από τον έρωτα και τις σχέσεις, ενώ το 18,4% των τίτλων ξεκινούσε με τα γράμματα "D" ή "T".

Για φέτος, η εκπρόσωπος της Δανίας, Sissal, με το τραγούδι "Hallucination", εμφανίζει τα περισσότερα κοινά χαρακτηριστικά με έναν «τυπικό νικητή της Eurovision»: είναι γυναίκα, σόλο τραγουδίστρια, με ποπ τραγούδι για τον έρωτα, στα αγγλικά.
Ακολουθούν τρεις ακόμη συμμετοχές (Ιρλανδία, Μάλτα και μία ακόμη) με τέσσερα κοινά χαρακτηριστικά.
Όσον αφορά τη δημοτικότητα, το σουηδικό τραγούδι "Bara bada bastu" του KAJ είναι το πιο δημοφιλές στο Spotify (38,5 εκατ. streams) και στο YouTube (9,179 εκατ. προβολές). Το ιταλικό τραγούδι "Volevo essere un duro" του Lucio Corsi ακολουθεί με 37,9 εκατ. streams.
Στο Instagram, η πιο δημοφιλής καλλιτέχνιδα είναι η Γαλλίδα Louane με 1,245 εκατ. ακολούθους, ενώ στο TikTok έχει 1,3 εκατ. ακολούθους. Την ακολουθούν η Emmy (Ιρλανδία) και ο Gabry Ponte (Άγιος Μαρίνος) με 1,2 εκατ. στο TikTok.

Η φετινή Eurovision διεξάγεται στην Ελβετία, τη χώρα που φιλοξένησε και τον πρώτο διαγωνισμό το 1956.
Σχετικά
Ο Ηλίας Βρεττός στο Monte Caputo για το «Wish for the Stars»
Mια ξεχωριστή βραδιά γεμάτη μουσική, αγαπημένα τραγούδια και εντυπωσιακές ερμηνείες
Το "Full House" απογειώνει τις Παρασκευές στο Παλαιά Ελιά Live Stage!
Η νύχτα που σου αλλάζει τη διασκέδαση στη Λευκωσία!
Η Ελένη Δήμου επιστρέφει στη Λεμεσό για μία ξεχωριστή live βραδιά
Το ραντεβού δίνεται στο Vinylio Wine Etc, στη Λεμεσό, για μια μουσική έξοδο με καλό κρασί και τραγούδια που παραμένουν διαχρονικά
Οι Hermaphrodite’s Child επιστρέφουν στην Κύπρο για τρεις βραδιές rock 'n' roll!
Ετοιμαστείτε να χορέψετε με τη μουσική θρύλων όπως τους The Beatles, The Rolling Stones, The Beach Boys, Elvis Presley, Chuck Berry και The Kinks
200 Κιθάρες με τον Γιώργο Περρή, σε δυο μοναδικές συναυλίες στην Κύπρο
Συμμετέχει στο τραγούδι η Μαρίζα Αναστασιάδη
Windcraft Back: 10 χρόνια Windcraft Loud, με τη μουσική στο προσκήνιο
Μια σειρά εργαστηρίων και συναυλιών μεταξύ 31 Οκτωβρίου-29 Νοεμβρίου 2026 στη Λευκωσία
Το ZAZZA Music Theater έκανε δυναμικό opening
Φέτος, συστήνεται στο κοινό μέσα από ένα πρόγραμμα που συνδυάζει αγαπημένες φωνές, διαχρονικά τραγούδια και μια ξεχωριστή εμπειρία νυχτερινής διασκέδασης
Ο Γιώργος Θεοφάνους έρχεται στο Olio για μια ξεχωριστή βραδιά
Ο αγαπημένος δημιουργός συναντά το κοινό της Λευκωσίας μαζί με τέσσερις ερμηνευτές.
Ζορμπαλά, Σαΐα και Διονυσίου σε τρεις βραδιές αφιερωμένες στο ελληνικό τραγούδι
Η «Διάσταση» παρουσιάζει τις «9 Μουσικές Εικόνες» σε Λεμεσό, Λευκωσία και Λάρνακα, με μουσική επιμέλεια Νεοκλή Νεοφυτίδη.
Το Quatuor Diotima γιορτάζει 30 χρόνια και επιστρέφει στη Λευκωσία
Το διακεκριμένο γαλλικό κουαρτέτο εγχόρδων συναντά ξανά το κυπριακό κοινό στις 30 Οκτωβρίου στο The Shoe Factory, με έργα Μπραμς, Μπετόβεν και Γιώργου Απέργη.
Ο Χάρι Στάιλς ετοιμάζει ντοκιμαντέρ για την περιοδεία του «Together, Together»
Ο τραγουδιστής πραγματοποιεί τη μεγαλύτερη σειρά συναυλιών που έχει φιλοξενηθεί ποτέ στο Madison Square Garden από έναν καλλιτέχνη, στο πλαίσιο της περιοδείας του «Together, Together»
Ο Papazó έρχεται στη Λευκωσία για ένα live στο DownTown
Ο τραγουδοποιός που ξεκίνησε με διασκευές από το μπαλκόνι του δίνει ραντεβού με το κυπριακό κοινό στις 18 Δεκεμβρίου.