Δημοσιεύτηκε στις 15 Μαΐου 2025
Ο ταλαντούχος τραγουδοποιός και ερμηνευτής Δημήτρης Μεσημέρης μας παρουσιάζει το καινούργιο του album με τίτλο «ΤΙΚ ΤΑΚ». Έπειτα από το πρώτο του album με τίτλο «Έχω του κόσμου ποιήματα», ο Δημήτρης Μεσημέρης μας παρουσιάζει 8 καινούργια τραγούδια που συνδυάζουν αρκετά και διαφορετικά μεταξύ τους ενορχηστρωτικά στοιχεία που προβάλλουν τις επιρροές του καλλιτέχνη.

Βασική θεματολογία του νέου album “ΤΙΚ ΤΑΚ» είναι ο χρόνος. Ο χρόνος που περνά γρήγορα όπως περνούν και οι στιγμές της ζωής μας. Κάθε τραγούδι και ένας σταθμός στη ζωή του ανθρώπου, από τη γέννηση του στον έρωτα, στα κοινωνικά προβλήματα, στις χαρές, στα ανεκπλήρωτα όνειρα, στον αποχωρισμό. Ο χρόνος που περνάει όπως το “τικ τακ” των δευτερολέπτων και μας οδηγεί σε νοσταλγικές στιγμές που μας βάζει να συλλογιστούμε τι αφήσαμε και τι κρατήσαμε!
Τους στίχους έχουν γράψει οι Μιχάλης Πασιαρδής, Βασίλης Χαρίσης, Χρήστος Μιχάλαρος και Ανδρέας Παράσχος και τις μουσικές οι Γιώργος Καλογήρου, Γιώργος Δημητρίου και Δημήτρης Μεσημέρης. Τις ενορχηστρώσεις υπογράφουν οι Λευτέρης Μουμτζής, Γιώργος Δημητρίου και Δημήτρης Μεσημέρης. Η ηχογράφηση και η μίξη έγιναν από τον Ανδρέα Τραχωνίτη στο Studio eleven63 ενώ το mastering από τον Miguel Pinheiro Marques στο Arda Recorders.
Λίγα λόγια για τον Δημήτρη Μεσημέρη
Γεννήθηκε τον Μάιο του 1994 στη Λευκωσία και προέρχεται από μουσική οικογένεια. Τραγουδάει, παίζει κιθάρα και δημιουργεί. Οι επιρροές του συνδυάζουν στοιχεία από το έντεχνο τραγούδι, την ροκ, τη λαϊκή παράδοση καθώς και από το ρεμπέτικο τραγούδι. Σπούδασε μουσική, τραγούδι και σύνθεση στο Cambridge της Αγγλίας.
Το 2014 κυκλοφόρησε το πρώτο του CD single με τίτλο «Εικόνα δίχως χρώμα». Το 2020 κυκλοφόρησε το πρώτο του ολοκληρωμένο άλμπουμ με τίτλο «Έχω του κόσμου ποιήματα». Το 2020 επίσης, κυκλοφόρησε τον πρώτο του live δίσκο με τίτλο «Ζωντανή Ηχογράφηση» που περιέχει επιλογές από δικά του κομμάτια, αλλά και αγαπημένα τραγούδια της ελληνικής δισκογραφίας.
Το 2021 έγραψε και τραγούδησε δύο τραγούδια, τον “Επιβάτη” και το “Χάρτινο Κουτί” για σκοπούς τηλεοπτικών προγραμμάτων σε Ελλάδα και Κύπρο.
Είναι ιδρυτικό μέλος του μουσικού σχήματος “Μακρύδρομος” και μέλος του ροκ συγκροτήματος “Prospectus”. Στην πορεία του έχει συνεργαστεί και έχει συμπράξει επί σκηνής με σημαντικούς ερμηνευτές, δημιουργούς και καλλιτέχνες της ελληνικής δισκογραφίας. Συμμετείχε σε αφιερώματα σημαντικών δημιουργών όπως Γιάννη Ρίτσου, Μάνου Ελευθερίου, Μιχάλη Πασιαρδή, Βασίλη Τσιτσάνη, Μίκη Θεοδωράκη, Μάριου Τόκα, Σταύρου Κουγιουμτζή, Μάνου Λοΐζου, Θάνου Μικρούτσικου, Χρήστου Λεοντή, Γιώργου Κοτσώνη συνεργαζόμενος με καταξιωμένους καλλιτέχνες της ελληνικής μουσικής σκηνής κ.α.
Σχετικά
Ακυρώνεται η συναυλία του Βασίλη Παπακωνσταντίνου στην Κύπρο
Η επίμονη πνευμονία που ταλαιπωρεί τον δημοφιλή ερμηνευτή οδηγεί στην αναστολή του υπόλοιπου καλοκαιρινού του προγράμματος – Πώς θα γίνει η επιστροφή των χρημάτων για τα εισιτήρια της συναυλίας της 4ης Σεπτεμβρίου
H συναυλία που θα "κλείσει" το 5ο Astromeritis Food Festival
Τα καθαρά έσοδα του φεστιβάλ θα διατεθούν για φιλανθρωπικό και κοινωφελή σκοπό
Η Μάγδα Βαρούχα και ο Χρήστος Αδαμόπουλος επιστρέφουν Κύπρο με το "Ακομπλεξ-Άριστα"
Μια συναυλία που ξεκίνησε ως μια αυθόρμητη μουσική συνάντηση και εξελίχθηκε σε ένα από τα live που συζητήθηκαν περισσότερο, έρχεται για δύο υπέροχες βραδιές σε Λεμεσό και Πάφο
AΝΤΩΝΗΣ ΡΕΜΟΣ 30: Μια νύχτα, μια ιστορία, ένας σκοπός
Ο Αντώνης Ρέμος γιορτάζει 30 χρόνια μιας σπουδαίας πορείας με μια μεγάλη επετειακή συναυλία στην Κύπρο, με δωρεάν είσοδο
Για το Φεστιβάλ «Αμαθούσια» θα πάμε και φέτος στον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Αγοράς Αμαθούντας
Η φετινή διοργάνωση είναι αφιερωμένη στην κλασική μουσική και υπόσχεται μια βραδιά υψηλής καλλιτεχνικής αισθητικής με τη συμμετοχή διεθνώς καταξιωμένων καλλιτεχνών
Ο Νίκος Απέργης επιστρέφει στη Λεμεσό για ένα μεγάλο live
Ο δημοφιλής ερμηνευτής ανεβαίνει στη σκηνή του Theama Venue με τις μεγαλύτερες επιτυχίες του
Ο Βασίλης Λέκκας και η Βιολέτα Ίκαρη τραγουδούν κάτω από την πανσέληνο στο Φαράγγι της Κακκαρίστρας
Το «Φεγγάρι στο Κοχύλι» επιστρέφει με αγαπημένες μπαλάντες και ελεύθερη είσοδο
Ο Χρήστος Δάντης τραγουδά στη μεγάλη γιορτή της Χλώρακας
Μια ξεχωριστή μουσική βραδιά στην πλατεία του χωριού, στο πλαίσιο του Chlorakas Festival
Μόλις ανακοινώθηκε ο καλλιτέχνης που θα μας διασκεδάσει στο Astromeritis Food Festival!
Το Συσκευαστήριο Αστρομερίτη θα γίνει και φέτος το place to be
Η Έμιλυ Χαραλάμπους τραγουδά δίπλα στη θάλασσα στο Kalifi
Μια καλοκαιρινή βραδιά με αγαπημένες μελωδίες και τον Βασίλη Ευσταθίου στα πλήκτρα
«Στο Φως του Φεγγαριού»: Μουσική και ποίηση κάτω από την πανσέληνο
Η Μαρία Ανδρέου και το Cyprus Guitar Trio παρουσιάζουν μια ατμοσφαιρική μουσικοποιητική παράσταση σε τρεις κοινότητες της Κύπρου
ONE × Κωνσταντίνος Χριστοφόρου × DJ Κοτσώνης σε ένα δυνατό live στο χωριό
Το GREEK LOVER ετοιμάζει ένα από τα πιο δυνατά live στο χωριό και εμείς δεν το χάνουμε με τίποτα