Δημοσιεύτηκε στις 14 Μαΐου 2025
Για πολλούς το camping αποτελεί αγαπημένη επιλογή διακοπών και μία εμπειρία που όλοι πρέπει να ζήσουμε κάποια στιγμή στη ζωή μας. Κάθε χρόνο αποκτά όλο και περισσότερους θαυμαστές που θέλουν να ζήσουν μία πιο απελευθερωμένη εμπειρία διακοπών κοντά στη φύση και μακριά από κοσμοπολίτικους καλοκαιρινούς προορισμούς.
Ωστόσο η ανάρτηση του Μιχάλη Ζαντή στην ομάδα Το Νησί/ On the island μάς προβλημάτισε ιδιαίτερα και ομολογούμε ότι μας αποτρέπει να το σκεφτούμε, πόσω μάλλον να το πράξουμε -ειδικά αν όλα τα πιο κάτω ισχύουν απόλυτα!
Πιο κάτω αυτούσια η ανάρτηση:
Κατασκηνωτικοί Χώροι Τροόδους: Αντί για Απόδραση, Κατάντια
Η εικόνα των κατασκηνωτικών χώρων στο Τρόοδος σήμερα μόνο θλίψη προκαλεί. Ο κύριος κατασκηνωτικός χώρος του Τροόδους, υπό την ευθύνη του Κοινοτικού Συμβουλίου Τροόδους, παραμένει κλειστός και δεν αναμένεται να λειτουργήσει πριν τον Ιούλιο – αν τελικά ανοίξει. Σε μια εποχή που η επαφή με τη φύση είναι πιο αναγκαία από ποτέ, η αδράνεια και η προχειρότητα περισσεύουν.
Ακόμη χειρότερη είναι η κατάσταση στον κατασκηνωτικό χώρο Πλατανιών, που έχει αφεθεί στην τύχη του. Με εμφανή τα σημάδια της ασυδοσίας από "μόνιμους" κατασκηνωτές, με πρόχειρες παρεμβάσεις στον περιβάλλοντα χώρο, ο κατασκηνωτικός έχει χάσει τον δημόσιο χαρακτήρα του και θυμίζει οικισμό.
Και σαν να μην έφταναν αυτά, ο κατασκηνωτικός χώρος "Καμπί του Καλογήρου" κοντά στον Πρόδρομο βρίσκεται εδώ και πέντε χρόνια σε υποτιθέμενη αναβάθμιση. Πέντε χρόνια και παραμένει κλειστός, με κανένα ξεκάθαρο χρονοδιάγραμμα επαναλειτουργίας.
Όχι αναβάθμιση, αλλά αποσύνθεση.
Πού είναι το Τμήμα Δασών; Πού είναι οι τοπικές αρχές; Ποιος εποπτεύει, ποιος ελέγχει και ποιος λογοδοτεί; Όταν οι φυσικοί μας πόροι και οι δημόσιες υποδομές αντιμετωπίζονται με τόση αδιαφορία, το μόνο που μένει είναι η απογοήτευση.Το Τρόοδος αξίζει καλύτερα. Και οι πολίτες που αγαπούν τη φύση το ίδιο.
Σχετικά
Voici La Mode: Νέα εποχή δυναμικής ανάπτυξης με CEO τον Μιχάλη Αντωνιάδη
Η κίνηση αυτή αποτυπώνει με τον πιο ουσιαστικό τρόπο τη φιλοσοφία του Ομίλου: μια ισχυρή οικογενειακή επιχείρηση τρίτης γενιάς που εξελίσσεται διαρκώς
Έφυγε από τη ζωή ο Νίκος Σιακόλας, ιδρυτής του Ομίλου CTC
Σε ηλικία 98 ετών έφυγε από τη ζωή ο Κύπριος μεγαλοεπιχειρηματίας, Νίκος Σιακόλας, ο οποίος το τελευταίο διάστημα αντιμετώπιζε προβλήματα στην υγεία του
Πέθανε η ηθοποιός Τζένη Ζαχαροπούλου
Έχει παίξει σε σειρές που ήταν σταθμοί στην ελληνική τηλεόραση όπως «Γιούγκερμαν», «Πανθέοι», «Η γειτονιά μας», «Οι φρουροί της Αχαϊας»
Τα Lidl Better Living Days ξεκίνησαν με επιτυχία από τον Άγιο Δομέτιο
Η πρώτη στάση του καλοκαιρινού roadtrip ευεξίας της Lidl Κύπρου πρόσεφερε στο κοινό δωρεάν δράσεις για διατροφή, άσκηση, μαγειρική και ευεξία, δίνοντας το σύνθημα για τη συνέχεια στην Πάφο.
Ταξίδια για λίγους: Οι πιο ακριβοί προορισμοί του πλανήτη το 2026
Από την Ανταρκτική μέχρι τις Μαλδίβες, αυτοί οι δημοφιλείς προορισμοί διακοπών θα σας θα σας κοστίσουν μια περιουσία
Συνεχίζονται οι προσφορές της Louis Hotels για αυτό το καλοκαίρι
Από την 1η Ιουλίου μέχρι και την 31η Αυγούστου, στα ξενοδοχεία της Louis Hotels οι προσφορές συνεχίζονται
Το ελληνικό νησί που βρίσκεται στους κορυφαίους ευρωπαϊκούς προορισμούς για αρχές καλοκαιριού
Τι αναφέρει δημοσίευμα της γερμανικής ταξιδιωτικής πλατφόρμας, HolidayCheck
Πέθανε ο ηθοποιός Μιχάλης Μόσιος, ο «Ταμτάκος» του ελληνικού κινηματογράφου
Πέθανε σε ηλικία 79 ετών ο ηθοποιός Μιχάλης Μόσιος, ο οποίος έμεινε γνωστός στο ευρύ κοινό από τον ρόλο του «Ταμτάκου», αφήνοντας το δικό του αποτύπωμα στο ελληνικό θέατρο και τον κινηματογράφο.
Ξηλώνουν το Γραμμικό Πάρκο Πεδιαίου
Τα κατασκευαστικά έργα αναμένεται να ξεκινήσουν τον Ιούλιο του 2027 και να ολοκληρωθούν μέχρι τον Φεβρουάριο του 2029