16-18 May 2025
Επόμενες Εκθέσεις , Τέχνη

Η Eins Gallery παρουσιάζει την ατομική έκθεση του Λεόντιου Τουμπουρή

Mια νέα σειρά επιτοίχιων γλυπτών, που αξίζει να δεις

Δημοσιεύτηκε στις 07 Μαΐου 2025

Η Eins Gallery παρουσιάζει την ατομική έκθεση του Λεόντιου Τουμπουρή με τίτλο Porous Defense Practices για το Vima Art Fair.

Επεκτείνοντας τη συνεχή του έρευνα που αφορά τις διασυνδέσεις μεταξύ ύλης, σωματικότητας και γης, ο Τουμπουρής εκθέτει μια νέα σειρά επιτοίχιων γλυπτών. Τα έργα αυτά εστιάζουν στην ενσώματη γνώση, την αυτοβιογραφία και το τοπίο, αναφορές οι οποίες εμφανίζονται σε πολλαπλές εκφάνσεις της αναπαράστασης, σε αντικείμενα, εικόνες και χειρονομίες.

Υλικά όπως μέταλλο βαμμένο με ηλεκτροστατική βαφή, μελάνι σε ανοξείδωτο χάλυβα χαραγμένο με λέιζερ, χυτό αλουμίνιο, υαλωμένα κεραμικά και πέτρες, συναρμολογούνται από τον Τουμπουρή για να συνθέσουν μια σειρά μελετών που αφορά την αυτοεθνογραφία μέσω της μνήμης και της σχετικότητας, σε μια προσπάθεια εσφαλμένης προετοιμασίας για αυτά που δεν προέκυψαν ακόμα.

Παράλληλα, ο Τουμπουρής συμμετέχει στην ομαδική έκθεση The posterity of the sun σε επιμέλεια του Ludovic Delalande στα πλαίσια του Vima Art Fair. Για αυτή την έκθεση, ο Τουμπουρής παρουσιάζει το έργο On dormancy, μια εγκατάσταση κεραμικών έργων που ανταποκρίνεται στην τοποθεσία και το Skipping time, μια ανάγνωση κειμένου που γράφτηκε από τον Τουμπουρή, και πραγματοποιείται καθημερινά σε συγκεκριμένες ώρες από τον Edward Madanat.

Πρόγραμμα αναγνώσεων:
Παρασκευή 16 Μαΐου: 16:00, 17:00, 18:00, 19:00
Σάββατο 17 Μαΐου: 16:00, 17:00, 18:00, 19:00
Κυριακή 18 Μαΐου: 13:00, 14:00, 15:00, 16:00, 17:00, 18:00

Τοποθεσία: Κύριος χώρος της έκθεσης The posterity of the sun
Διάρκεια: 17 λεπτά

Ο Λεόντιος Τουμπουρής (γ. 1982, Λευκωσία) είναι εικαστικός και παιδαγωγός με έδρα τη Λευκωσία. Αποφοίτησε από το Τμήμα Ζωγραφικής της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών της Αθήνας το 2009 και από το Τμήμα MLitt Sculpture του Glasgow School of Art το 2016.

Αντλώντας από οργανικές δομές, παραδόσεις της αναπαράστασης, την αυτοβιογραφία, και πρακτικές του λόγου, ο Τουμπουρής εφευρίσκει μεθόδους παρατήρησης για να παράξει έργο που αναφέρεται στους συσχετισμούς μεταξύ ύλης, σώματος και γης. Οι αφηγηματολογικές θεωρήσεις εκδηλώνονται ως υλικές υποδηλώσεις, επανεμφανίσεις, γλωσσικές αποκρίσεις και διαπραγμάτευση διαφόρων τύπων ανάπτυξης και βαθύ χρόνου. Το έργο του διαμορφώνεται σε ομάδες και σειρές που συμπεριλαμβανουν γλυπτική, εγκαταστάσεις που ανταποκρίνονται στο χώρο, κείμενα, ήχο, κινούμενη εικόνα, σχέδιο και επιτελεστικές χειρονομίες.

Πρόσφατες ατομικές εκθέσεις: ARCO Madrid, eins gallery, IFEMA, Μαδρίτη, Ισπανία (2024, duo), With mountains, and stars, and particles, eins gallery, Λεμεσός (2023), Briefly eternal, Art-o-rama, Μασσαλία, Γαλλία (2022), Reconfiguring motions, Korai, Λευκωσία (2022), Palimpsest of voices, Glasgow International, Ηνωμένο Βασίλειο (2021, με το Δημοτικό Σχολείο Oakgrove).

Ομαδικές εκθέσεις: Splendore ô joie, joie, joie…, Fernet-Branca Foundation, Σαιν-Λουί, Γαλλία, επιμέλεια Richard Neyroud (2024), No Self Control, Space52, Αθήνα, Ελλάδα, επιμέλεια Ντίνος Χατζηραφαηλίδης (2023), Under|mining, Καλαβασός, επιμέλεια Γαβριήλ Κουρέας, Herman Bashiron Mendolicchio και Γιώργος Λάζογλου (2022).

>> Vima Art Fair ώρες λειτουργίας Πέμπτη 15 Μάη (Εγκαίνια) 15:00-23:00.
>> Παρασκευή 16 Μάη, 15:00-20:00 Σάββατο 17 Μάη, 15:00-20:00 Κυριακή 18 Μάη, 12:00-19:00

για περισσότερες πληροφορίες 99 522977

Σχετικά

Ατζέντα
May 2025
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close