Δημοσιεύτηκε στις 02 Μαΐου 2025
Κίτρινη προειδοποίηση για έντονα καιρικά φαινόμενα εξέδωσε το Τμήμα Μετεωρολογίας την Παρασκευή (2/5).
Η προειδοποίηση τίθεται σε ισχύ από τις 11:00 το πρωί μέχρι τις 18:00 το απόγευμα της ίδιας μέρας.
Σύμφωνα με την προειδοποίηση, μεμονωμένες ισχυρές καταιγίδες αναμένεται να επηρεάσουν περιοχές κυρίως στα ορεινά, στο εσωτερικό και στα βόρεια. Σε καταιγίδα αναμένεται να σημειωθεί χαλαζόπτωση ενώ οι άνεμοι θα μεταβάλλονται και θα ενισχύονται.
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού:
Ασθενής χαμηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή.
Σήμερα, ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και κατά διαστήματα συννεφιασμένος, ενώ τις πρωινές ώρες αναμένεται να σημειωθούν μεμονωμένες βροχές αλλά και μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως στα δυτικά τα νότια αλλά και τα βόρεια παράλια. Προοδευτικά και ιδιαίτερα κατά το μεσημέρι και μετά, αναμένονται τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες και στις υπόλοιπες περιοχές, ιδιαίτερα όμως στα ορεινά, τα βόρεια και το εσωτερικό. Σε καταιγίδα αναμένεται να πέσει χαλάζι. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ και παροδικά στα προσήνεμα παράλια μέχρι ισχυροί, 4 με 5 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι γενικά μέχρι λίγο ταραγμένη και το απόγευμα τοπικά λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 23 βαθμούς στο εσωτερικό και τα παράλια και γύρω στους 12 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.
Απόψε, ο καιρός θα παραμείνει μερικώς συννεφιασμένος και κατά τόπους παροδικά συννεφιασμένος, ενώ αναμένονται μεμονωμένες βροχές ή και μεμονωμένη καταιγίδα, κυρίως στα δυτικά, τα νότια και τα βόρεια παράλια. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί και στα βόρεια παράλια νοτιοανατολικοί, ασθενείς, 3 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα κατέλθει γύρω στους 12 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 14 στα παράλια και γύρω στους 5 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.
Το Σάββατο και την Κυριακή, ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και κατά διαστήματα συννεφιασμένος, ενώ αναμένονται τοπικές βροχές αλλά και μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως μετά το μεσημέρι και ιδιαίτερα σε περιοχές στα ορεινά και το εσωτερικό. Σε καταιγίδα αναμένεται να πέσει χαλάζι
Τη Δευτέρα, θα παρατηρούνται τοπικά αυξημένες νεφώσεις, οι οποίες αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές και πιθανό και μεμονωμένη καταιγίδα, κατά το μεσημέρι και μετά, ιδιαίτερα στα ορεινά και το εσωτερικό.
Η θερμοκρασία το Σάββατο δεν αναμένεται να σημειώσει αξιόλογη μεταβολή, για να συνεχίσει να κυμαίνεται πιο κάτω από τις εποχικές τιμές, ενώ μέχρι τη Δευτέρα θα σημειώσει σταδιακά μικρή άνοδο, για να βρεθεί κοντά στις μέσες κλιματολογικές τιμές της εποχής.
Σχετικά
Ισχυρές καταιγίδες, άνεμοι και... χαλάζι - Σε ισχύ κίτρινη προειδοποίηση
Aναλυτικά η πρόγνωση του καιρού
Ανακοινώθηκαν τα 50 καλύτερα ξενοδοχεία του κόσμου – Ποιο αθηναϊκό ξεχώρισε στη λίστα
Η Μπανγκόκ, το Παρίσι και το Λονδίνο έχουν από τέσσερα ξενοδοχεία στη λίστα. Η Ελλάδα εκπροσωπείται από το Four Seasons Astir Palace Athens, στη θέση 27
Έντονη καιρική μεταβολή απόψε - Ποιες περιοχές θα πληγούν έντονα (video)
Κίτρινη προειδοποίηση 20 ωρών – Έρχονται καταιγίδες και άνεμοι 8 μποφόρ
Νωρίτερα φέτος η αλλαγή ώρας: Πότε θα γυρίσουμε τα ρολόγια μια ώρα πίσω
Πλησιάζει η αλλαγή της ώρας που θα σημάνει την έναρξη της χειμερινής περιόδου. Ποια Κυριακή θα γυρίσουμε τα ρολόγια μας μια ώρα πίσω
Μια ελληνική γειτονιά στις πιο κουλ του κόσμου για το 2026
Τις πιο κουλ γειτονιές του κόσμου για το 2026 ανακοίνωσε το Time Out. Ποια ελληνική γειτονιά κατέκτησε την 3η θέση
Η πόλη που μυρίζει Χριστούγεννα από τον Σεπτέμβριο
Στην Εστέπα της Ισπανίας 18 εργαστήρια ετοιμάζουν περίπου 20.000 τόνους γλυκισμάτων μέχρι τον Δεκέμβριο και αποφέρουν έσοδα 80 εκατ. ευρώ
Άστατος καιρός με βροχές, καταιγίδες και χαλάζι – Ποιες περιοχές επηρεάζονται
Aναλυτικά η πρόγνωση του καιρού
Βαρομετρικό χαμηλό «χτυπάει» αύριο την Κύπρο – Έρχονται τα πρωτοβρόχια
Aναλυτικά η πρόγνωση του καιρού
«Back to Travel» της Cyprus Airways – Πτήσεις με επιστροφή από €80 (μόνο για 2 μέρες)
Στην προσφορά περιλαμβάνονται και οι νέες, όλο τον χρόνο, συνδέσεις της Cyprus Airways με Ρώμη, από τις 11 Δεκεμβρίου, και Μόναχο, από τις 17 Δεκεμβρίου.
Simba Animal Aid: Ένας Σεπτέμβριος γεμάτος δράσεις για τους τετράποδους φίλους μας
Κάθε βοήθεια είναι απαραίτητη
Αλλάζει το σκηνικό του καιρού – Έρχονται βροχές και καταιγίδες
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού