Δημοσιεύτηκε στις 03 Νοεμβρίου 2021
Βρισκόμαστε στις αρχές του 1931 στην ισπανική επαρχία, όπου οι αντιθέσεις μεταξύ των δημοκρατικών και των βασιλοφρόνων μαίνονται.
Ο Fernando, ένας νεαρός στρατιώτης δημοκρατικών πεποιθήσεων από τη Μαδρίτη, εγκαταλείπει το στρατό και καταφεύγει στην επαρχία. Εκεί συλλαμβάνεται από δύο χωροφύλακες, που σε μια διαμάχη τους για τα πολιτικά ο ένας σκοτώνει τον άλλο και μετά αυτοκτονεί. Ο Fernando, ελεύθερος πια από τους χωροφύλακες, καταφεύγει στο διπλανό χωριό, όπου βρίσκει στέγη για το βράδυ στο σπίτι του Manolo, ενός ευσεβούς ανθρώπου με όνομα στο χωριό.
Την επομένη, καταφτάνουν στο σταθμό οι κόρες του Monolo και ο Fernando μόλις τις βλέπει τις ερωτεύεται και δικαιολογούμενος ότι έχασε το τρένο, επιστρέφει στο σπίτι του. Παράλληλα, και οι τέσσερις κόρες ερωτεύονται τον Fernando με το δικό τους τρόπο, όμως υπάρχει κάποιο πρόβλημα πάντα στη μέση.
Απολαυστική ισπανική ταινία του Fernando Trueba που εξασφάλισε πολλά βραβεία ανάμεσα στα οποία και το Όσκαρ καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας. Με ένα εκλεκτό επιτελείο ηθοποιών ανάμεσα στους οποίους ξεχωρίζει η παρουσία της Penelope Cruz.
-
Ρίο 1-6 Λεμεσός
08 Νοεμβρίου 2021
Σχετικά

Οδύσσεια: «Αψήφησε τους θεούς» - Η πρώτη αφίσα της ταινίας του Κρίστοφερ Νόλαν
Με φόντο, στο κάτω μέρος, το κεφάλι ενός αρχαιοελληνικού αγάλματος η λιτή αφίσα συνοδεύεται από το σύνθημα «Αψήφησε τους Θεούς» τονίζοντας μαζί με τον τίτλο και το όνομα του σκηνοθέτη ότι η ταινία γυρίστηκε «εξ ολοκλήρου με κάμερες IMAX»

Το Πάνθεον προβάλει την νέα παραγωγή του καταξιωμένου Ιταλού σκηνοθέτη Nani Moreti
Η "Βιττόρια" σε 5 καλοκαιρινές προβολές στην Κύπρο

Οι καλύτερες και χειρότερες επιδόσεις στο φετινό box office
Οι πωλήσεις εισιτηρίων έχουν αυξηθεί κατά 18% από το 2024 αλλά η κινηματογραφική βιομηχανία απέχει ακόμη πολύ από τη δυναμική της προ-κορονοϊού εποχής.

Αυτές είναι οι 100 καλύτερες ταινίες του 21ου αιώνα για τους New York Times
Από το "In the Mood for Love" μέχρι το "Get Out" και το "Mad Max: Fury Road", η λίστα που παρουσίασαν οι New York Times συγκεντρώνει τις πιο επιδραστικές ταινίες των τελευταίων 24 ετών, όπως τις ψήφισαν εκατοντάδες δημιουργοί, ηθοποιοί και κριτικοί σε όλο τον κόσμο

Μετά το «Avatar» ο Τζέιμς Κάμερον κάνει ταινία για τη Χιροσίμα
«Θέλω να γυρίσω μια ταινία που θα υπενθυμίζει στους ανθρώπους τι κάνουν αυτά τα όπλα και πόσο εντελώς ανεπίτρεπτο είναι έστω και να σκεφτόμαστε τη χρήση τους». Η έντονη κριτική του για το «Οπενχάιμερ» του Νόλαν.

Ο Ματ Ριβς ανακοίνωσε ότι ολοκλήρωσε το σενάριο της νέας ταινίας Batman
Το πολυαναμενόμενο σίκουελ του «The Batman» θα κάνει πρεμιέρα τον Οκτώβριο του 2027

50 χρόνια "Τα σαγόνια του καρχαρία" - Η επιστροφή ενός θρύλου στον κινηματογράφο
Με αφορμή τα 50 χρόνια από την πρώτη κυκλοφορία της το Πάνθεον προβάλει στις 9 Ιουλίου στις την ταινία του Steven Spielberg – ‘Jaws Τα σαγόνια του καρχαρία’

Ο Ααρον Σόρκιν επιστρέφει με το «The Social Network Part II» και η ιστορία του Facebook συνεχίζεται
Ο βραβευμένος με Οσκαρ σεναριογράφος της πρώτης ταινίας του Ντέβιντ Φίντσερ επιστρέφει αυτή την φορά όχι μόνο στο σενάριο της δεύτερης ταινίας αλλά και στην σκηνοθεσία της.

Γιώργος Λάνθιμος: Πρώτο τρέιλερ του «Bugonia» - Η απαγωγή της Έμμα Στόουν
«Αυτό είναι το σχέδιο τους. Να γίνουμε σαν τις μέλισσες. Μα δεν το ελέγχουν πια. Εμείς το ελέγχουμε».

Μαραθώνιος Θερινών Προβολών: Σινεμά κάτω απ’ τ’ άστρα στο Κωνστάντια
Οι ταινίες που θα δούμε από τις 9 Ιουλίου μέχρι τις 7 Σεπτεμβρίου

Τζέιμς Μποντ: Βρέθηκε ο σκηνοθέτης, όχι ο πρωταγωνιστής
Ο Ντενί Βιλνέβ δήλωσε «φανατικός οπαδός του Τζέιμς Μποντ» που σκοπεύει να «τιμήσει την παράδοση» της σειράς

Οι κινηματογραφικές πρεμιέρες στις κυπριακές αίθουσες για αυτή την βδομάδα
Με Brad Pitt και Jenna Davis