Δημοσιεύτηκε στις 14 Απριλίου 2025
Σήμερα, Μεγάλη Δευτέρα, ο καιρός στις πλείστες περιοχές του νησιού θα είναι κυρίως αίθριος, ενώ κατά διαστήματα θα παρατηρούνται τοπικά αυξημένες νεφώσεις, οι οποίες αναμένεται να δώσουν μεμονωμένη βροχή, κυρίως στα ορεινά και ενδεχομένως και στα νοτιοανατολικά, αναφέρει το Τμήμα Μετεωρολογίας.
Τη Μεγάλη Τρίτη, τη Μεγάλη Τετάρτη αλλά και τη Μεγάλη Πέμπτη, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος.
Η θερμοκρασία μέχρι τη Μεγάλη Πέμπτη θα σημειώσει σταδιακά αισθητή άνοδο, για να βρεθεί πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές της εποχής.
Αναλυτικά η πρόγνωση:
Ασθενής χαμηλή πίεση επηρεάζει το νησί, ενώ ασθενής ψηλή πίεση αρχίζει από την Τρίτη να εγκαθίσταται στην περιοχή.
Σήμερα, Μεγάλη Δευτέρα, ο καιρός στις πλείστες περιοχές του νησιού θα είναι κυρίως αίθριος, ενώ κατά διαστήματα θα παρατηρούνται τοπικά αυξημένες νεφώσεις, οι οποίες αναμένεται να δώσουν μεμονωμένη βροχή, κυρίως στα ορεινά και ενδεχομένως και στα νοτιοανατολικά. Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους, δεν αποκλείεται να πέσει χιόνι ή χιονόνερο. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, αρχικά ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ και σταδιακά μέτριοι μέχρι ισχυροί και τοπικά ισχυροί, 4 με 5 Μποφόρ, ενώ το απόγεμα στα νοτιοδυτικά παράλια, παροδικά θα πνέουν μέχρι πολύ ισχυροί, 5 με 6 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι γενικά λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 20 βαθμούς στο εσωτερικό, στα νότια και τα ανατολικά παράλια, γύρω στους 18 στα δυτικά και τα βόρεια παράλια και γύρω στους 9 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.
Απόψε, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι θα καταστούν κυρίως βορειοδυτικοί ως βόρειοι και αργότερα τοπικά μέχρι βορειοανατολικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι και παροδικά μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί σταδιακά λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα κατέλθει γύρω στους 8 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 10 στα παράλια και γύρω στους 3 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά, όπου τοπικά αναμένεται να σχηματιστεί παγετός.
Τη Μεγάλη Τρίτη, τη Μεγάλη Τετάρτη αλλά και τη Μεγάλη Πέμπτη, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος.
Η θερμοκρασία μέχρι τη Μεγάλη Πέμπτη θα σημειώσει σταδιακά αισθητή άνοδο, για να βρεθεί πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές της εποχής.
Το ύψος του χιονιού κατά την ώρα έκδοσης του δελτίου, ήταν 2 εκατοστά στην πλατεία Τροόδους και 4 στη Χιονίστρα.
Σχετικά
Η παράδοση του Bring Your Child to Work της Pafilia στο Minthis
To Minthis μετατράπηκε σε έναν χώρο εξερεύνησης για μερικούς πολύ ξεχωριστούς επισκέπτες
Γνωστό κτήμα της Λευκωσίας αποκτά νέα εντυπωσιακή αίθουσα για γάμους
Μια νέα εποχή ξεκινά στο Κτήμα Κουσιουμή!
9 μεγάλες εικόνες από την Αφροδίτη της Λευκόλλας που επέστρεψε στον Πρωταρά
Μεγαλειώδης τελετή υποδοχής της Αφροδίτης της Λεύκολλας στον Πρωταρά
Η νέα εβδομάδα ξεκίνησε με πρεμιέρες στο ΣΙΓΜΑ
Τα προγράμματα που κάνουν δυναμική αρχή για τη νέα τηλεοπτική σεζόν.
Lidl και WWF επιτυγχάνουν σημαντικά ορόσημα στη βιώσιμη προμήθεια φοινικέλαιου
Έμπρακτη Δράση για Υπεύθυνη Προμήθεια
Η Ryanair ανακοίνωσε προσφορές για 15 προορισμούς, με τις τιμές να ξεκινούν από μόλις €14.99
Ετοιμάσου για υπέροχα φθινοπωρινά ταξίδια
Το ήσυχο ελληνικό νησί που αναμένεται να γίνει top τουριστικός προορισμός το 2027
Διεθνή μέσα ενημέρωσης επισημαίνουν, ότι μετά την κινηματογραφική επιτυχία της «Οδύσσειας» του Κρίστοφερ Νόλαν, η Ιθάκη θα είναι από τους κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς το 2027
The Deck: Εκεί όπου οι ξεχωριστές βραδιές αποκτούν νόημα
Το ιδανικό περιβάλλον για να απολαύσεις κάθε στιγμή
Η Cyprus Airways βάζει τον κόσμο σε mood ταξιδιού με εισιτήρια από €80 (μετ' επιστροφής)
Ετοιμάσου να ταξιδέψεις σε Ρώμη, Παρίσι, Μόναχο, Ηράκλειο κ.ά. με μόνο €80
5 λόγοι για να κάνεις διακοπές τον Σεπτέμβριο στο AYA Resort
Από το day pass μέχρι μια ονειρεμένη διαμονή