Δημοσιεύτηκε στις 11 Απριλίου 2025
Ασθενής χαμηλή πίεση και ισχυρό δυτικό ρεύμα αέρα επηρεάζουν την περιοχή, φέρνοντας αλλαγές στο σκηνικό του καιρού.
Σήμερα, ο καιρός θα είναι παροδικά μερικώς συννεφιασμένος, ενώ τις απογευματινές ώρες αναμένονται μεμονωμένες βροχές, κυρίως στα δυτικά και τα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί έως βορειοδυτικοί, μέτριοι μέχρι ισχυροί 4 με 5 μποφόρ, ενώ κατά τόπους, κυρίως στα προσήνεμα, θα ενισχυθούν έως και πολύ ισχυροί, φτάνοντας τα 6 μποφόρ.
Η θάλασσα θα παρουσιάζει ταραχή, ενώ στα δυτικά και τα βόρεια παράλια θα είναι μέχρι κυματώδης. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 19 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό και στα δυτικά παράλια, γύρω στους 21 στα υπόλοιπα παράλια και στους 8 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.
Το βράδυ, ο καιρός θα παραμείνει τοπικά μερικώς συννεφιασμένος, με πιθανότητα μεμονωμένων βροχών κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα στραφούν σταδιακά σε βορειοδυτικούς έως βόρειους, ασθενείς μέχρι μέτριοι 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα σταδιακά θα καταστεί ταραγμένη, με τις δυτικές και βόρειες περιοχές να παραμένουν μέχρι κυματώδεις, ενώ στα νότια και τα ανατολικά παράλια θα είναι λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη.
Η θερμοκρασία κατά τη διάρκεια της νύχτας θα πέσει στους 6 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 11 στα δυτικά παράλια, γύρω στους 9 στα υπόλοιπα παράλια και στους 0 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά, όπου ενδέχεται να σχηματιστεί τοπικός παγετός.
Το Σάββατο, ο καιρός αναμένεται κατά διαστήματα μερικώς συννεφιασμένος, με πιθανότητα μεμονωμένων βροχών, κυρίως στα ορεινά.
Την Κυριακή, αναμένονται τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως κατά διαστήματα, ενώ στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους υπάρχει πιθανότητα για χιονόνερο ή ακόμη και χιόνι.
Τη Δευτέρα, το σκηνικό παραμένει άστατο με τοπικά μερικώς συννεφιασμένο καιρό και κατά διαστήματα μεμονωμένες βροχές ή καταιγίδες. Στις κορυφές του Τροόδους, συνεχίζει να υφίσταται πιθανότητα για χιονόνερο ή χιόνι.
Η θερμοκρασία θα παραμείνει στα ίδια επίπεδα, τα οποία είναι χαμηλότερα από τους κλιματικούς μέσους όρους για την εποχή.
Σχετικά
ΑΦΙΕΡΩΜΑ: Καλοκαίρι στη Ριβιέρα του Πρωταρά
Υπάρχουν αμέτρητοι λόγοι για να είσαι εδώ, κάθε μέρα.
AMARA: 7 Χρόνια Αριστείας και Διαχρονικής Φιλοξενίας
Από την πρώτη ημέρα λειτουργίας του, το AMARA καθιερώθηκε ως ένας ξεχωριστός προορισμός πολυτελούς φιλοξενίας
Η Coral Cyprus και τα πρατήρια Shell παρουσιάζουν τη νέα καμπάνια των Shell V-Power & Shell GO+ με μεγάλο έπαθλο 3 Jeep® Avenger
Η νέα καμπάνια συνδέει τα καύσιμα τελευταίας γενιάς Shell V-Power με την εφαρμογή Shell GO+ και ολοκληρώνεται με διαγωνιστικές δοκιμασίες δεξιότητας για την ανάδειξη τριών νικητών
Η Lidl Κύπρου θωρακίζει την εμπιστοσύνη των καταναλωτών με τη νέα εταιρική δέσμευση «Full εγγύηση Lidl»
Η εταιρεία εισάγει πολιτική επιστροφής χρημάτων στα φρέσκα προϊόντα, επιβεβαιώνοντας την υπεροχή της τοπικής εφοδιαστικής της αλυσίδας
Δύο ξενοδοχεία της Louis Hotels στα Best of the Best της Ευρώπης
Μία σημαντική διάκριση πέτυχαν δύο ξενοδοχεία της Louis Hotels, καθώς βρίσκονται στην κορυφή των προτιμήσεων, με βάση τα Travelers’ Choice Awards του Tripadvisor
Το Aphrodite Hills Resort παρουσιάζει το ανανεωμένο The Racket Club
Ένα νέο κεφάλαιο για το κορυφαίο θέρετρο της Κύπρου.
Στους 34 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία με βροχές και καταιγίδες
Πώς θα είναι ο καιρός το σαββατοκύριακο
Η Leonardo Hotels & Resorts Mediterranean εγκαινιάζει το NALU Latchi by Leonardo Limited Edition-Πρώτες εικόνες
Το θέρετρο προσφέρει άμεση πρόσβαση στην παραλία, κεντρική πισίνα και πλωτό υδάτινο πάρκο στη θάλασσα
Στους 36 βαθμούς η θερμοκρασία – Έρχονται βροχές από την Παρασκευή
Εποχική χαμηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή, ενώ ασταθείς καιρικές συνθήκες αναμένονται από αύριο Παρασκευή.
Η Κύπρος έχει τις καθαρότερες θάλασσες για κολύμπι στην Ευρωπαϊκή Ένωση
Πρωτιά για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά
Διεθνής αποθέωση για κυκλαδίτικο νησί μέσα από αφιερώματα των Times
Περιγράφεται ως ένα «χαρακτηριστικό και γοητευτικό σύμπλεγμα» Κυκλαδίτικης αρχιτεκτονικής, ιδανικό για να απολαύσει κανείς το ηλιοβασίλεμα, τη γαστρονομία και τη ζωντανή ατμόσφαιρα του νησιού
Περιδιάβαση στους δρόμους της εντός των τειχών Λευκωσίας μέσα από τις νέες πινακίδες της ΕΤΑΠ
Συνολικά η δράση φιλοδοξεί να καλύψει 150 διαφορετικές ονομασίες δρόμων ενώ κεντρικός πόλος της δράσης είναι η περιοχή γύρω από το νέο δημαρχείο