Δημοσιεύτηκε στις 05 Απριλίου 2025
Το πολύ αγαπημένο μας, νεανικό και δημοφιλές Street Life Festival επιστρέφει δυναμικά το Σάββατο 3 Μαΐου στην Πλατεία Σαριπόλου! Graffiti και τοιχογραφίες, εργαστήρια, light installations, fashion show, market, DJs και skatepark είναι μόνο μερικά απ' όσα θα περιλαμβάνει το φετινό φεστιβάλ, που έρχεται να γεμίσει με χρώμα τους δρόμους της Λεμεσού.
Πρόκειται για το πρώτο event στο είδος του και έχει καταφέρει να δημιουργήσει μια εναρμονισμένη ατμόσφαιρα μεταξύ της κουλτούρας και της τέχνης του δρόμου με τον υπόλοιπο κόσμο και την ντόπια αντίληψη και νοοτροπία. Όσο τα χρόνια περνούσαν το Street Life κατάφερε να κάνει το graffiti/street art - που είναι η βάση του φεστιβάλ - πιο αποδεκτό στο ευρύ κοινό και παράλληλα να χρωματίσει προκαθορισμένα κτίρια και περιοχές που το είχαν ανάγκη.

Με αυτό τον τρόπο, οι καλλιτέχνες και το φεστιβάλ προσφέρουν όμορφες εικόνες στους καθημερινούς επισκέπτες και εργαζόμενους του κέντρου της πόλης κάνοντας τον κόσμο να αναθεωρήσει ως προς το τι είναι τέχνη και τι βανδαλισμός αλλά και για το πώς θα μπορούσαν να είναι οι δημόσιοι χώροι που μας περιβάλουν καθημερινά. Καλλιτέχνες από όλη την Κύπρο και το εξωτερικό, αναγνωρισμένοι και μη, βάζουν κάθε χρόνο το λιθαράκι τους και όλοι μαζί μετατρέπουν λευκούς ή και λερωμένους τοίχους σε έργα τέχνης και έμπνευσης!
Σχετικά
Γλυκό καρυδάκι, ζαμπούκος, αγκινάρα, χαλεπιανό, γκότζι μπέρι… Ποιο γλυκό λείπει από τη συλλογή;
Αν νομίζεις ότι έχεις δοκιμάσει όλα τα γλυκά του κουταλιού, μάλλον ήρθε η ώρα για μια νέα πρόκληση!
14 φεστιβάλ για να απολαύσεις το πρώτο σαββατοκύριακο του Σεπτεμβρίου
Από μπίρα, κολοκάσι και παλουζέ μέχρι τζαζ, όπερα, συναυλίες και οικογενειακές γιορτές σε ολόκληρη την Κύπρο.
Ολα όσα θα ζήσουμε στο 4ο Showcase Χορογραφίας Κύπρου
Τρεις ημέρες αφιερωμένες στη σύγχρονη χορογραφική δημιουργία της Κύπρου, με εννέα έργα που αναδεικνύουν τη δυναμική και την πολυφωνία της τοπικής σκηνής
Μόλις ανακοινώθηκε το 2ο Φεστιβάλ Αβοκάντο Αργάκας
Η ξεχωριστή γιορτή επιστρέφει, αναδεικνύοντας ένα από τα πιο χαρακτηριστικά προϊόντα της περιοχής.
Το Φεστιβάλ «Κυπριακά & Αυθεντικά» επιστρέφει για δεύτερη χρονιά
Ακόμη πιο μεγάλο, ακόμη πιο πλούσιο και ακόμη πιο αυθεντικό.
42ο Διεθνές Φεστιβάλ Αγίας Νάπας: Οι καλλιτέχνες που θα απολαύσουμε επί σκηνής
Τρεις ημέρες γεμάτες μουσική, πολιτισμό και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις στην Κεντρική Πλατεία «Γιώργος Σεφέρης», με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.
Το Mitsikouri 2026 μεγαλώνει και ταξιδεύει σε ολόκληρη την Κύπρο
14 παραγωγές από 11 χώρες, για παιδιά και νεαρά άτομα 0-18 ετών, καθώς και ένα πλούσιο παράλληλο πρόγραμμα
Το Τσέρι ετοιμάζεται για το 55ο Φεστιβάλ Τσακκιστής Ελιάς
Η καρδιά του Τσερίου χτυπά και φέτος στον ρυθμό της παράδοσης!
Ο παλουζές του Κάμπου-Τσακίστρας κατεβαίνει στη Λευκωσία για μια αυθεντική κυπριακή γιορτή
H Λευκωσία για μία και μόνο Κυριακή θα απολαύσει παλουζέ του Κάμπου-Τσακίστρας