Δημοσιεύτηκε στις 28 Μαρτίου 2025
Η Ελλάδα και η Κύπρος διαγωνίζονται και φέτος στην Eurovision σε ξεχωριστές προκριματικές βραδιές. Η Klavdia διεκδικεί την πρόκριση στον Β’ Ημιτελικό (15 Μαΐου) και ο Theo Evan δύο ημέρες νωρίτερα (13 Μαΐου) στον Α’ Ημιτελικό της διοργάνωσης.

Όπως ανακοίνωσε η EBU, η Klavdia για την Ελλάδα θα εμφανιστεί στην 7η θέση του Β’ Ημιτελικού της Eurovision, ενώ η Κύπρος με τον Theo Evan θα κλείσει τον Α’ Ημιτελικό στην 15η θέση.
Οι «Big 5» χώρες και η Ελβετία θα εμφανιστούν, επίσης, «ζωντανά» κατά τη διάρκεια των δύο ημιτελικών, χωρίς να διαγωνίζονται.
Σχετικά
Ο Νικόδημος Καβάρνος παρουσιάζει τη συναυλία «Νύχτα Αγία» στη Λευκωσία
Μια κατανυκτική συναυλία βυζαντινής μουσικής
Δημήτρης Μπάσης & Σοφία Παπάζογλου σε μία βιωματική και αφηγηματική μουσική παράσταση
Τρίχορδο – Το μεγάλο ταξίδι: Από τις βυζαντινές υμνωδίες στο ρεμπέτικο και το λαϊκό έντεχνο τραγούδι.
Οι Sonic Punishment φέρνουν στην Πάφο τζαζ με φολκ και ροκ επιρροές
Το τρίο με έδρα την Ολλανδία παρουσιάζει πρωτότυπες συνθέσεις του Άδωνη Ντέιβιντ Χρήστου στο Τεχνόπολις 20, την Πέμπτη 5 Νοεμβρίου.
Το «Piaf! The Show» έρχεται για πρώτη φορά στην Κύπρο με 3 παραστάσεις
Η Nathalie Lermitte ζωντανεύει τον κόσμο της Εντίτ Πιαφ σε Πάφο, Λευκωσία και Λεμεσό, τον Ιανουάριο του 2027.
Μια βραδιά γεμάτη Βασίλη Παπακωνσταντίνου στο Neverland Rock Bar
Την Τετάρτη 11 Νοεμβρίου, ο DJ Charitos επιλέγει τραγούδια από τη δισκογραφία και τις συνεργασίες του αγαπημένου ερμηνευτή, με ελεύθερη είσοδο.
Eurovision 2027: Αντίστροφη μέτρηση για τον καλλιτέχνη που θα εκπροσωπήσει την Κύπρο
Η απόφαση του ΡΙΚ αναμένεται μέσα στις επόμενες 48 ώρες, με έξι γνωστά ονόματα να διεκδικούν την εκπροσώπηση.
Από τον Χέντελ στον Ρουμί: Μια μουσική συνάντηση Ανατολής και Δύσης στη Λευκωσία
Η μεσόφωνος Anousha Nazari και ο κιθαρίστας Antoine Morinière συνδέουν την ευρωπαϊκή παλαιά μουσική με την περσική παράδοση, σε ένα ρεσιτάλ του Ιδρύματος Τεχνών Φάρος, στις 19 Νοεμβρίου στο The Shoe Factory.
Αυτός είναι ο καλλιτέχνης που θα τραγουδήσει στη φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου στον Στρόβολο
Μια ξεχωριστή συναυλία, γεμάτη μουσική και γιορτινή διάθεση.
Ο Κώστας Μακεδόνας και Κύπριοι καλλιτέχνες σε ένα αφιέρωμα στον Γιώργο Ζαμπέτα και το μπουζούκι του, στη Λευκωσία
Ένας από τους μεγαλύτερους θρύλους του ελληνικού πενταγράμμου ζωντανεύει στο DownTown Live!
Η Μαρία Παπαγεωργίου επιστρέφει δυναμικά μετά από τρία χρόνια στη Λεμεσό,
Μία συναυλία – πρόσκληση σε ακρόαση, παρουσία και συμμετοχή.
«Το Βιβλίο της Ζούγκλας»: Οικογενειακές συναυλίες από τη ΣΟΚ
Η μέτζο σοπράνο Μαριλένα Νησίδη ερμηνεύει το πανέμορφο νανούρισμα για τον Μόγλη!
Eurovision 2027: Έξι ηχηρά ονόματα διεκδικούν το χρίσμα του εκροσώπου μας στον μεγάλο διαγωνισμό
Γνωστές φωνές της ελληνικής ποπ σκηνής και μια κυπριακή παρουσία βρίσκονται ανάμεσα στις προτάσεις που συζητούνται για το εισιτήριο του διαγωνισμού.