Δημοσιεύτηκε στις 27 Μαρτίου 2025
Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος το χωριό Πολέμι της Πάφου, διοργανώνει το καθιερωμένο Φεστιβάλ Άγριας Τουλίπας.
Η κοινότητα έχει το προνόμιο να αποτελεί τη μοναδική παγκυπρίως περιοχή όπου φύεται η τουλίπα.
Το «Φεστιβάλ της Άγριας Τουλίπας Πολεμίου» ξεκινά στις 11:00 π.μ. με χαιρετισμούς και ομιλίες, ενώ ακολουθεί ποίημα από τα παιδιά του Δημοτικού Σχολείου Πολεμίου. Στη συνέχεια, ο παιδικός χορευτικός όμιλος του Κοινοτικού Συμβουλίου Πολεμίου, με χοροδιδάσκαλο την κ. Αστέρω Κροταλία, παρουσιάζει παραδοσιακούς χορούς.
Η χορωδία του Γυμνασίου-Λυκείου Πολεμίου, υπό την καθοδήγηση του μουσικού κ. Σπύρου Σπύρου, ερμηνεύει τραγούδια, ενώ το Λαογραφικό Όμιλο Γιόλους «Στ’ Αχνάρκα της Παράδοσης» συμμετέχει με χορευτικές παραστάσεις.
Επίσης, θα γίνει η απαγγελία του βραβευμένου ποιήματος από τον Διαγωνισμό Ποίησης του Γυμνασίου-Λυκείου Πολεμίου με θέμα «Η Τουλίπα του Πολεμιού». Το φεστιβάλ ολοκληρώνεται με μουσικοχορευτικό πρόγραμμα από το Πολιτισμικό Λαογραφικό Εργαστήρι Κονιών ΠΟ.ΛΑ.ΕΚ., με τη λήξη του προγράμματος να είναι προγραμματισμένη για τις 4:00 μ.μ.
Η Έκθεση Τουλίπας περιλαμβάνει ένα πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα με τραγούδια, χορούς και ζωντανή μουσική, δημιουργώντας μια γιορτινή ατμόσφαιρα. Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν κρασί και λουκουμάδες, ενώ μπορούν να συμμετάσχουν σε έναν όμορφο περίπατο ανάμεσα στις τουλίπες. Παράλληλα, στον χώρο θα υπάρχουν περίπτερα με παραδοσιακά προϊόντα και χειροποίητες κατασκευές.
Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν στα τηλέφωνα 26632736 και 99853999.
>> Κυριακή 30 Μαρτίου, Πολιτιστικό Κέντρο «Μετόχι», Πολέμι, 11:00.
Σχετικά
Τα 13 πολύχρωμα παραδοσιακά φεστιβάλ "ανθίζουν" την άνοιξη στην Κύπρο
Από τις ανθισμένες αμυγδαλιές και τις άγριες τουλίπες μέχρι τα αρώματα τριαντάφυλλου και τις αυθεντικές γεύσεις της υπαίθρου, η κυπριακή άνοιξη γεμίζει παράδοση, μουσική και γιορτινή διάθεση
Μάθαμε πότε θα γίνει το Φεστιβάλ Άγριας Τουλίπας στο Πολέμι
Σημείωσε την ημερομηνία και επισκέψου μια πανέμορφη περιοχή που έχει το προνόμιο να αποτελεί τη μοναδική παγκυπρίως όπου φύεται η τουλίπα αυτή
Το Φεστιβάλ Μπίρας επιστρέφει και φέτος στο χωριό της Πιτσιλιάς
Ανακοινώθηκαν οι ημερομηνίες του φετινού 9ου Beer Phelstival στο Πελέντρι
5ο Femme Fest Cyprus σε 5 χώρους, σε 5 διαφορετικές πόλεις (για πρώτη φορά)
Την Κυριακή 26 Απριλίου 2026, η Λευκωσία, η Λεμεσός, η Λάρνακα, η Πάφος και η Αγία Νάπα θα φιλοξενήσουν ταυτόχρονα το 5ο Φεστιβάλ για την Προώθηση της Ισότητας των Φύλων.
Η Σαλαμιού γιορτάζει και φέτος την ανθισμένη αμυγδαλιά - Αναλυτικά το πρόγραμμα
Μουσική, λόγος, παράδοση και φύση συναντιούνται στην 4η Γιορτή Ανθισμένης Αμυγδαλιάς, την Κυριακή 15 Φεβρουαρίου
Αυτό είναι το πρόγραμμα για το Φεστιβάλ Μανταρινιού στη Διερώνα
Καλλιτεχνικό πρόγραμμα, εργαστήρια, δωρεάν μανταρίνια και πολλά ακόμα
Η Βασιλική Χατζηαδάμου τραγουδά στη Γιορτή της Αμυγδαλιάς στο Λιμνάτη
Μάθε ολόκληρο το πρόγραμμα της γιορτής
Όλα όσα θα γίνουν στο 7ο Φεστιβάλ Ανθισμένης Αμυγδαλιάς - Αναλυτικά το πρόγραμμα
Το 7ο Φεστιβάλ Ανθισμένης Αμυγδαλιάς επιστρέφει με μουσική, γεύσεις και παράδοση σε μια ολοήμερη γιορτή στο χωριό.
Αυτό είναι το πρόγραμμα για την 3η Γιορτή του Μανταρινιού στον Αρακαπά
Καλλιτεχνικό πρόγραμμα, εργαστήρια, κεράσματα και πολλά ακόμα
Τα πρώτα παραδοσιακά φεστιβάλ του 2026 στην Κύπρο
Μανταρίνι, αμυγδαλιά και άγρια τουλίπα δίνουν το σύνθημα για μια χρονιά γεμάτη γιορτές και παράδοση
Ανακοινώθηκε η ημερομηνία για το 3ο Φεστιβάλ Μπύρας και Μουσικής στην Τεμβριά
Όλα όσα πρέπει να ξέρεις