Δημοσιεύτηκε στις 27 Μαρτίου 2025
Στην ατμόσφαιρα θα αιωρείται κατά διαστήματα σκόνη, οι συγκεντρώσεις της οποίας αναμένεται κατά διαστήματα να είναι αυξημένες, αναφέρει το Τμήμα Μετεωρολογίας.
Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 32 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 26 στα νοτιοανατολικά και τα ανατολικά παράλια, γύρω στους 24 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 21 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.
Η θερμοκρασία την Παρασκευή θα σημειώσει μικρή πτώση, παραμένοντας ωστόσο πολύ πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα. Το Σάββατο όμως, η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση και την Κυριακή θα παραμείνει στα επίπεδα αυτά, για να κυμανθεί κοντά στις μέσες κλιματολογικές τιμές της εποχής.
Αναλυτικά η πρόγνωση:
Ασθενής χαμηλή πίεση αρχίζει σταδιακά να επηρεάζει την περιοχή. Στην ατμόσφαιρα θα αιωρείται κατά διαστήματα σκόνη, οι συγκεντρώσεις της οποίας αναμένεται κατά διαστήματα να είναι αυξημένες.
Σήμερα, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ενώ κατά διαστήματα θα παρατηρούνται αυξημένες μέσες και ψηλές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί, ασθενείς, 2 με 3 Μποφόρ, για να καταστούν σταδιακά κυρίως βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ και παροδικά στα προσήνεμα μέτριοι, 4 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι γενικά μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 32 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 26 στα νοτιοανατολικά και τα ανατολικά παράλια, γύρω στους 24 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 21 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.
Απόψε, ο καιρός θα παραμείνει κυρίως αίθριος με αυξημένες μέσες και ψηλές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα συνεχίσουν να πνέουν κυρίως βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί, ασθενείς, 3 Μποφόρ και στα παράλια μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι μέχρι λίγο ταραγμένη, ωστόσο σταδιακά στα δυτικά και τα βόρεια, θα καταστεί τοπικά λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα κατέλθει γύρω στους 12 βαθμούς στο εσωτερικό και τα ψηλότερα ορεινά και γύρω στους 14 βαθμούς στα παράλια.
Την Παρασκευή, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ενώ κατά διαστήματα θα παρατηρούνται αυξημένες μέσες και ψηλές νεφώσεις. Το Σάββατο, θα παρατηρούνται κατά διαστήματα τοπικά αυξημένες νεφώσεις, οι οποίες ενδέχεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές.
Την Κυριακή, ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και κατά διαστήματα κυρίως συννεφιασμένος, ενώ αναμένονται τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες.
Η θερμοκρασία την Παρασκευή θα σημειώσει μικρή πτώση, παραμένοντας ωστόσο πολύ πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα. Το Σάββατο όμως, η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση και την Κυριακή θα παραμείνει στα επίπεδα αυτά, για να κυμανθεί κοντά στις μέσες κλιματολογικές τιμές της εποχής.
Σχετικά

Το Χριστουγεννιάτικο Χωριό του Φικάρδου έρχεται φέτος πιο εντυπωσιακό από ποτέ!
Εκπλήξεις, καινούριες ιδέες και ένα πρόγραμμα γεμάτο μαγεία

Αυτή είναι η νέα λίστα με τα ονόματα των ακραίων καιρικών φαινομένων: Ζορμπάς, Κορνάρο και Ελίνα…
Για την περίοδο Οκτωβρίου 2025-Σεπτεμβρίου 2026, η λίστα με τα ονόματα που επιλέχθηκαν και θα χρησιμοποιούνται με αλφαβητική σειρά, καταρτίστηκε από κοινού μεταξύ των τριών Εθνικών Μετεωρολογικών Υπηρεσιών (Κύπρου, Ελλάδας, Ισραήλ)

Οι Μικρές Κυκλάδες στα 10 πιο αγαπημένα «μικροσκοπικά νησιά»
Οι μη τετριμμένοι αυτοί προορισμοί προσφέρουν αυθεντικές εμπειρίες που δεν συγκρίνονται με τα μεγαλύτερα νησιά της Μεσογείου

Southwest Airlines: Αλλάζει την πολιτική της – θα απαιτεί από τους υπέρβαρους ταξιδιώτες να πληρώνουν 2 θέσεις
Πώς λειτουργούσε προηγουμένως – και τι αλλάζει

Οι 20 πιο φθηνοί παραθαλάσσιοι προορισμοί στην Ευρώπη για διακοπές
Στη λίστα περιλαμβάνονται και 7+1 ελληνικές επιλογές!

Καιρός: Μεμονωμένες βροχές αναμένονται στα ορεινά - Στους 37 βαθμούς η θερμοκρασία
Αναλυτικά η πρόγνωση

Κυπριακή παραλία στην κορυφή των 10 πιο ηλιόλουστων φθινοπωρινων προορισμών της Ευρώπης
Η αεροπορική εταιρεία Wizz Air αποκάλυψε μια λίστα με τους top 10 ηλιόλουστους προορισμούς της Ευρώπης

Το νέο τραγούδι της Lady Gaga για την «Wednesday»
Ετοιμαστείτε να χορέψετε τον Χορό των Νεκρών

Το Ράδιο Πρώτο γιόρτασε τα 35α του γενέθλια [εικόνες]
Ο πρώτος μουσικός σταθμός της Κύπρου γιορτάζει

Η Ryanair ανακοίνωσε νέα προσφορά για ταξίδια σε 26 προορισμούς (μόνο για 2 μέρες)
Με τιμές που αρχίζουν από €17.84

Οι νέοι πρωταγωνιστές του τουρισμού – Ποιες χώρες σημειώνουν τη μεγαλύτερη άνοδο
Οι 10 ταχύτερα αναπτυσσόμενοι ταξιδιωτικοί προορισμοί στον κόσμο

Έρχεται νέα πτώση της θερμοκρασίας και μεμονωμένες βροχές στα ορεινά
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού