Δημοσιεύτηκε στις 20 Μαρτίου 2025
Η Ώρα της Γης είναι μια διεθνής πρωτοβουλία του Παγκόσμιου Ταμείου για τη Φύση (WWF) που ξεκίνησε με στόχο τη μείωση της ενέργειας για τον πλανήτη μας. Το τελευταίο Σάββατο του Μαρτίου, όλοι οι πολίτες του πλανήτη καλούνται να σβήσουν τα φώτα των σπιτιών τους για μία ώρα, ώστε με αυτόν τον τρόπο να στείλουν μήνυμα συμμετοχής στην προστασία του περιβάλλοντος.
Στις 22 Μαρτίου, από τις 20:30 έως τις 21:30, καλούμε όλους τους κατοίκους της Λεμεσού, εταιρείες και επιχειρήσεις να συμμετάσχουν σε αυτή τη συμβολική δράση. Ο Δήμος Λεμεσού θα σβήσει τον φωτισμό του Δημοτικού Μεγάρου, ενώ το City Friends Club θα πράξει το ίδιο στα γραφεία του, ενισχύοντας το μήνυμα της πρωτοβουλίας.
«Ο Δήμος Λεμεσού υποστηρίζει ενεργά την Ώρα της Γης 2025 ως μέρος της δέσμευσής μας για βιωσιμότητα και περιβαλλοντική ευθύνη. Ενθαρρύνουμε όλους τους κατοίκους, τις επιχειρήσεις και τους οργανισμούς της πόλης να συμμετάσχουν, επιδεικνύοντας τη συλλογική μας δέσμευση για ένα πιο βιώσιμο μέλλον», δήλωσε ο Δήμαρχος Λεμεσού Γιάννης Αρμεύτης.
Το City Friends Club, γνωστό για τον ενεργό του ρόλο στη βιώσιμη συλλογή απορριμμάτων και την περιβαλλοντική εκπαίδευση, τονίζει ότι μικρές ενέργειες μπορούν να οδηγήσουν σε σημαντικό αντίκτυπο. «Είμαστε περήφανοι που συνεργαζόμαστε με τον Δήμο Λεμεσού σε αυτή την πρωτοβουλία. Η Ώρα της Γης δεν είναι απλώς να σβήνεις τα φώτα – είναι μια υπενθύμιση ότι μικρές ενέργειες μπορούν να οδηγήσουν σε μεγάλες αλλαγές για τον πλανήτη μας», δήλωσε η Anna Gubareva, ιδρύτρια και CEO City Friends Club.
Μαζί, μπορούμε να κάνουμε τη διαφορά!
Σχετικά με το City Friends Club
Το City Friends Club (СFC) συμμετέχει ενεργά στον καθημερινό καθαρισμό δρόμων, οργανώνει κοινοτικούς καθαρισμούς και προωθεί την οικολογική συνείδηση μέσω μιας σειράς εκπαιδευτικών πρωτοβουλιών. Από το 2021, η ομάδα καθαρίζει ενεργά βασικούς χώρους σε όλη τη Λεμεσό με 6 φορτηγά και 15 καθαρίστριες και φιλοξενεί τακτικά μηνιαία καθαρίσματα για εθελοντές και εταιρικές ομάδες σε πάρκα, παραλίες και άλλους δημόσιους χώρους. Με επαγγελματίες καθαριστές και περισσότερους από 3.000 εθελοντές, το CFC έχει συγκεντρώσει 222.690 κιλά σκουπίδια σε όλη την περίοδο εργασίας. Οι εκπαιδευτικές προσπάθειες περιλαμβάνουν την έκθεση οικολογικής τέχνης RE:SOURCE (4000+ επισκέπτες σε 5 ημέρες), δημόσιες ομιλίες και πρωτοβουλίες όπως το Coffee Friends Club και το Graffiti Friends Club, όλα σχεδιασμένα για να εμπνεύσουν βιώσιμες πρακτικές και περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση. Η εφαρμογή City Friends Club, διαθέσιμη σε iOS και Android, δίνει τη δυνατότητα σε 800+ χρήστες να αναφέρουν παράνομες τοποθεσίες χωματερών, να παρακολουθούν την πρόοδο του καθαρισμού και να κερδίζουν ανταμοιβές, βοηθώντας το СFС να σχεδιάζει εκδηλώσεις και να αναλύει τις τάσεις ρύπανσης σε ολόκληρη την Κύπρο. Υποστηριζόμενο από οικολογικούς χορηγούς όπως οι Flintera, Easy Brain, Palta, GDEV, Exness, The Island School, Lumio Private School, Puzzle point, Quadcode, Ecommpay, BSM, Adsterra, The Soul Publishing, Unlimit, Oleg Netepenko και άλλοι, το City Friends Club επεκτείνει συνεχώς τους συνεργάτες του, συμπεριλαμβανομένου της Λάρνακας και της Πάφου.
Σχετικά

Erroneous Encounters: Η Κύπρος στο Φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού με το έργο του Παναγιώτη Τοφή
Το έργο πραγματεύεται τον κατακερματισμό του εαυτού, ο οποίος προκύπτει ως αποτέλεσμα μετατραυματικών εμπειριών

22 υπέροχα πράγματα για να κάνεις αυτό το τριήμερο στην Κύπρο
Γιορτές, συναυλίες, φεστιβάλ, μουσική, θέατρο, τέχνη και χορός.... όλα σε ένα τριήμερο

MAKERS FAIR 2025: Η γιορτή της δημιουργίας επιστρέφει στη Λάρνακα
Το Σάββατο 14 Ιουνίου, ο χώρος του Youth Makerspace δίπλα στο πάρκο Σαλίνα στη Λάρνακα, θα γεμίσει με χρώμα, ιδέες και έμπνευση!

Ένα τετραήμερο αφιερωμένο στον Άγιο Τύχωνα με πλούσιο πρόγραμμα
Ο Δήμος Αμαθούντας μας καλεί να γιορτάσουμε μαζί

Ευρωπαϊκές Ημέρες Αρχαιολογίας στο Πολιτιστικό Κέντρο της Τράπεζας Κύπρου
Μια σειρά δράσεων/εργαστηρίων, εμπνευσμένα από τις συλλογές του Αρχαιολογικού και Νομισματικού Μουσείου του

Το πιο νεανικό beach party επιστρέφει για 2η χρονιά!
Με φιλανθρωπικό χαρακτήρα, πάνω στην χρυσή άμμο
Όλα όσα θα γίνουν το τριήμερο του Κατακλυσμού στον Δήμο Παραλιμνίου - Δερύνειας
Ο Δήμος Παραλιμνίου – Δερύνειας σας προσκαλεί να διασκεδάσετε στο τριήμερο των εκδηλώσεων του Κατακλυσμού, από τις 6 μέχρι και τις 8 Ιουνίου 2025


14 υπέροχα πράγματα για να κάνεις αυτή την βδομάδα στην Κύπρο
Ο Ιούνης φέρνει αγαπημένους καλλιτέχνες, φεστιβάλ, θέατρο και γέλιο

Η αγαπημένη τετράδα του κυπριακού stand-up comedy επιστρέφει
Με μία από τις τέσσερις παραστάσεις να είναι ήδη sold out

Κατακλυσμός 2025: Oδηγός με όλες τις εκδηλώσεις στην Κύπρο
Το τριήμερο με τις περισσότερες εκδηλώσεις είναι εδώ και εμείς δεν θέλουμε να χάσουμε καμία!

Tα παγωτατζίδικα της Αγλαντζιάς το Σάββατο βγαίνουν στους δρόμους
... και κερνούν παγωτό!