Δημοσιεύτηκε στις 17 Μαρτίου 2025
Η Βαλέτα, η πρωτεύουσα της Μάλτας είναι από τους ευρωπαϊκούς προορισμούς που τα τελευταία χρόνια γνωρίζει σημαντική τουριστική ανάπτυξη. Κι εκεί που δύσκολα κάποιος την επέλεγε για ταξίδι στο εξωτερικό, τώρα έχει γίνει σχεδόν must, ειδικά αν ψάχνεις μια διαφορετική ταξιδιωτική πρόταση.
Είναι χτισμένη πάνω σε χερσόνησο και φημίζεται για τα ιστορικής σημασίας αξιοθέατά της, ενώ είναι γνωστή και ως η πιο «ηλιόλουστη πόλη της Ευρώπης».
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πορίσματα που είχαν δημοσιευτεί στη βρετανική εφημερίδα Daily Telegraph, η Βαλέτα απολαμβάνει 2.957 ώρες λιακάδας τον χρόνο! Αυτό σίγουρα έχει τα θετικά του, όμως, έχει και μια αρνητική πλευρά, καθώς το καλοκαίρι η ζέστη είναι σε υψηλά επίπεδα και θα σας δυσκολέψει. Γι’ αυτό και η άνοιξη θεωρείται καλή περίοδος για να επισκεφτείτε την πρωτεύουσα της Μάλτας.
Η Βαλέτα με ιστορία που ξεδιπλώνεται στα βάθη των αιώνων, αναβιώνει με μια βόλτα στα σοκάκια της την αυθεντική αύρα μιας άλλης εποχής. Περιβάλλεται από θάλασσα από τρεις πλευρές, ενώ τα τείχη της χρονολογούνται από τον 16ο αιώνα. Μάλιστα, έχει αναγνωριστεί ως Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO από το 1980.
Οι βόλτες στα γραφικά σοκάκια της μικρής πόλης που οφείλει το όνομά της στον Μεγάλο Γάλλο Μάγιστρο Λα Βαλέτ, έχουν να σας «διηγηθούν» ιστορίες των ιπποτών, μιας άλλης εποχής. Αξίζει να επισκεφθεί κανείς τον καθεδρικό του Αγίου Ιωάννη όπου φυλάσσονται οι περίφημοι πίνακες του ιταλού ζωγράφου Καραβάτζιο, όπως ο «Αποκεφαλισμός του Ιωάννη».
Στη Βαλέτα θα δείτε από κοντά το πρώην παλάτι των προβηγκιανών Ιπποτών, το παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου που χρονολογείται από το 1580 και το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο που φιλοξενεί τα αγάλματα της Αφροδίτης της Μάλτας.
Το Grand Master’s Palace με τις χρυσοποίκιλτες οροφές και τις πανοπλίες αποτελεί επίσης ένα από τα βασικά αξιοθέατα της πόλης. Από εκεί ο ιδρυτής της Βαλέτα με την ιδιότητα του διοικητή της πόλης, απευθυνόταν στο λαό της Μάλτας.
Πηγή: newsbeast.gr
Σχετικά
Βαρομετρικό χαμηλό «χτυπάει» αύριο την Κύπρο – Έρχονται τα πρωτοβρόχια
Aναλυτικά η πρόγνωση του καιρού
«Back to Travel» της Cyprus Airways – Πτήσεις με επιστροφή από €80 (μόνο για 2 μέρες)
Στην προσφορά περιλαμβάνονται και οι νέες, όλο τον χρόνο, συνδέσεις της Cyprus Airways με Ρώμη, από τις 11 Δεκεμβρίου, και Μόναχο, από τις 17 Δεκεμβρίου.
Simba Animal Aid: Ένας Σεπτέμβριος γεμάτος δράσεις για τους τετράποδους φίλους μας
Κάθε βοήθεια είναι απαραίτητη
Αλλάζει το σκηνικό του καιρού – Έρχονται βροχές και καταιγίδες
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού
Η παράδοση του Bring Your Child to Work της Pafilia στο Minthis
To Minthis μετατράπηκε σε έναν χώρο εξερεύνησης για μερικούς πολύ ξεχωριστούς επισκέπτες
Γνωστό κτήμα της Λευκωσίας αποκτά νέα εντυπωσιακή αίθουσα για γάμους
Μια νέα εποχή ξεκινά στο Κτήμα Κουσιουμή!
9 μεγάλες εικόνες από την Αφροδίτη της Λευκόλλας που επέστρεψε στον Πρωταρά
Μεγαλειώδης τελετή υποδοχής της Αφροδίτης της Λεύκολλας στον Πρωταρά
Η νέα εβδομάδα ξεκίνησε με πρεμιέρες στο ΣΙΓΜΑ
Τα προγράμματα που κάνουν δυναμική αρχή για τη νέα τηλεοπτική σεζόν.
Lidl και WWF επιτυγχάνουν σημαντικά ορόσημα στη βιώσιμη προμήθεια φοινικέλαιου
Έμπρακτη Δράση για Υπεύθυνη Προμήθεια
Η Ryanair ανακοίνωσε προσφορές για 15 προορισμούς, με τις τιμές να ξεκινούν από μόλις €14.99
Ετοιμάσου για υπέροχα φθινοπωρινά ταξίδια