Δημοσιεύτηκε στις 15 Μαρτίου 2025
Η «Νόρα», το κλασικό αριστούργημα του Χένρικ Ίψεν παρουσιάζει η Θεατρική Ομάδα Tabula Rasa σε σκηνοθεσία της Όλγας Παραπραστανίτη και μετάφραση της Αύρας Σιδηροπούλου στο Θέατρο Ανεμώνα στις 12 και 13 Απριλίου.
Ένα διαχρονικό έργο, που συνομιλεί με τον αναγνώστη για την κοινωνία και τους νόμους που τη διέπει. Η αυλαία ανοίγει με την Νόρα, σύζυγο του δικηγόρου Τόρβαλντ Χέλμερ παραμονή Χριστουγέννων στο σπίτι τους, κάνοντας σχέδια για το ευτυχές προδιαγεγραμμένο μέλλον τους. Μέχρι που η πόρτα του σπιτιού τους θα χτυπήσει και η ευτυχία τους θα αρχίσει να απειλείται. Κάθε επισκέπτης φέρνει πιο κοντά στο φως ένοχα μυστικά, που παγιδεύουν τους χαρακτήρες και τους οδηγούν στη δυστυχία ή στην απόλυτη απελευθέρωση.
Συντελεστές
Συγγραφέας: Χένρικ Ίψεν
Μετάφραση: Αύρα Σιδηροπούλου
Σκηνοθεσία: Όλγα Παραπραστανίτη
Σχεδιασμός Φωτισμού: Κυριακός Σιαμπτάνης
Ήχος: Αγάθη Μέλιου
Κατασκευή σκηνικού: Λοϊζος Ποσείδιας
Σχεδιασμός αφίσας: Ντομένικα Βαρβαλούκα
Ηθοποιοί:
Μαριάννα Αγγελή -ΝΟΡΑ ΧΕΛΜΕΡ
Λάμπρος Θεοδώρου -ΔΡ. ΡΑΝΚ
Μάριος Κέρκες -ΝΙΛΣ ΚΡΟΓΚΣΤΑΝΤ
Άντρη Παύλου -ΚΡΙΣΤΙΝ ΛΙΝΤΕ / ΑΝΝ ΜΑΡΙ
Αντρέας Τσακκιστός -ΤΟΡΒΑΛΝΤ ΧΕΛΜΕΡ
>> Σάββατο 12 & Κυριακή 13 Απριλίου, Θέατρο Ανεμώνα, Λευκωσία, 20:00
Κρατήσεις: 96339797
Είσοδος: €10
-
Θέατρο Ανεμώνα
12 Απριλίου - 13 Απριλίου 2025
Σχετικά
Ο Νοέμβριος επί σκηνής: 20 παραστάσεις σε όλη την Κύπρο
Πρεμιέρες, επαναλήψεις και παραγωγές από την Ελλάδα γεμίζουν τις σκηνές της Κύπρου με κωμωδίες, δυνατά δράματα και ιστορίες που αξίζει να ανακαλύψουμε
Η Οικογένεια Άνταμς – The Musical έρχεται σε Λεμεσό και Λευκωσία για να μας χαρίσει μια μοναδική θεατρική εμπειρία!
Άρχισε η προπώληση εισιτηρίων
Η Κοκκινοσκουφίτσα του ΘΟΚ τον Νοέμβριο ταξιδεύει σε Πάφο, Λεμεσό και Λάρνακα
Η Κοκκινοσκουφίτσα ανεβαίνει σε μια σύγχρονη διασκευή της Άνδρης Θεοδότου και σκηνοθεσία Φώτη Νικολάου
«Τάκκουνοι εν δράσει»: Η Λυσιστράτη μιλά κυπριακά στη Λεμεσό
Η κωμωδία των Θεατρικών Παραγωγών Φοίνικας έρχεται στο Θέατρο Συνεργείο στις 31 Οκτωβρίου, σε διασκευή και σκηνοθεσία Νικολέττας Μήτσιου.
«Ημερολόγιο Φρανκενστάιν»: Πέντε γυναίκες μέσα στο ίδιο μυαλό, για 3 μόνο παραστάσεις
Το έργο της Λένας Κιτσοπούλου ανεβαίνει στην Πάνω Σκηνή του Σατιρικού Θεάτρου, σε διασκευή και σκηνοθεσία Ελένης Αναστασίου.
All of It: Μια ολόκληρη ζωή μέσα από την καθηλωτική ερμηνεία της Αντωνίας Χαραλάμπους
Ο απαιτητικός μονόλογος του Άλιστερ ΜακΝτάουαλ, σε σκηνοθεσία Μαρίας Ιόλης Καρολίδου, γίνεται μια παράσταση που ταράζει με την απλότητα της ιστορίας της και τη δύναμη της πρωταγωνίστριάς της Αντωνίας Χαραλάμπους
Η «Οικογένεια Άνταμς» έρχεται στην Κύπρο με τον Νίκο Μουτσινά και τη Μαρία Σολωμού
Το μιούζικαλ σε σκηνοθεσία Θέμιδας Μαρσέλλου ανεβαίνει σε Λεμεσό και Λευκωσία τον Φεβρουάριο του 2027, με πολυμελή θίασο και ζωντανή ορχήστρα.
«Το Όνειρο ενός Γελοίου» του Ντοστογιέφσκι στη Λευκωσία για δύο παραστάσεις
Ο Βασίλης Λάβρικωφ ερμηνεύει τον μονόλογο σε σκηνοθεσία Τάκη Χριστοφάκη, στις 30 και 31 Οκτωβρίου στο Θεατράκι ΡΙΚ — μια διαδρομή από την απόγνωση στην ελπίδα και τη δύναμη της αγάπης.
«Για πάντα δικός μου», μια διασκευή του έργου «Μητέρα» του Φλοριάν Ζελέρ.
Στο Flea Theatre τον Νοέμβριο
Μαραθώνιος Θεατρικών Αναγνώσεων…της Αλεξίας
12 νέα θεατρικά έργα παρουσιάζονται για πρώτη φορά στο κοινό
«Το Παπούτσι το Μονό» για τη στήριξη του TELETHON Κύπρου
Μια τρυφερή και διαδραστική παιδική θεατρική παράσταση, γεμάτη φαντασία, μουσική και χιούμορ, παρουσιάζεται στο πλαίσιο των φιλανθρωπικών εκδηλώσεων του TELETHON 2026.
«Με Δύναμη από την Κηφισιά»: Δύο βραδιές θεάτρου με ελεύθερη είσοδο στη Λεμεσό
Το Θέατρο Versus παρουσιάζει το έργο των Δημήτρη Κεχαΐδη και Ελένης Χαβιαρά σε μορφή θεατρικού αναλογίου, σε σκηνοθεσία Λουκά Ζήκου.