Δημοσιεύτηκε στις 14 Μαρτίου 2025
Ένα μοναδικό θέαμα εμπνευσμένο από τη Θεία Κωμωδία του Δάντη, στο οποίο η μαγεία, η ψευδαίσθηση και το τσίρκο συνδυάζονται με μαεστρία, θα παρουσιάσει στην Κύπρο, στο πλαίσιο του 2ου Διεθνούς Φεστιβάλ Θεάτρου Κύπρου (CITF), η παγκοσμίου φήμης ιταλική θεατρική ομάδα, No Gravity.
Μια παράσταση που έχει χαρακτηριστεί από κοινό και κριτικούς ως ένα έργο «Μαγικό, ποιητικό, σουρεαλιστικό, δυνατό, μεστό, έντονο σαν όνειρο από το οποίο δεν θέλαμε να βγούμε».

Η Θεία Κωμωδία του Δάντη, ένα από τα σημαντικότερα αριστουργήματα της παγκόσμιας λογοτεχνίας, αποτελείται από τρία μέρη, Κόλαση, Καθαρτήριο και Παράδεισος και αφηγείται το φανταστικό ταξίδι του Δάντη στο βασίλειο των νεκρών, με οδηγούς τον δάσκαλό του τον ποιητή Βιργίλιο και τη νεανική του αγάπη, τη Βεατρίκη. Ένα συμβολικό ταξίδι, όχι μόνο ενός ανθρώπου, αλλά ολόκληρης της ανθρώπινης ψυχής.

Οι φίλοι του θεάτρου, μεγάλοι και μικροί, θα έχουν την ευκαιρία να ακολουθήσουν αυτό το ταξίδι, μέσα από το υπερεαλιστικό σύμπαν του Ιταλού χορογράφου Emiliano Pellisari, δημιουργού αυτής της μοναδικής χορογραφικής τεχνικής, που συνδυάζει εκπληκτικά τον χορό, τα ακροβατικά και την αισθητική αρτιότητα.
Εμπνευσμένος από την Αναγέννηση και το θέατρο της εποχής του Μπαρόκ και συνδυάζοντας καινοτόμες σκηνικές τεχνικές, με τους χορευτές - ακροβάτες απαλλαγμένους από τη δύναμη της βαρύτητας, ο Pellisari «αιχμαλωτίζει» το κοινό και το οδηγεί σε ένα ονειρικό τοπίο εξαιρετικής ομορφιάς.

No Gravity Theatre
Η ομάδα παραστατικής τέχνης No Gravity Theatre έχει έδρα της τη Ρώμη και ιδρύθηκε από τον Emiliano Pellisari το 2005. Έγινε παγκοσμίως γνωστή για την εξαιρετική χορευτική τεχνική που ονομάζεται «No Gravity» (προστατεύεται με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας). Μια τεχνική που ο σκηνοθέτης Emiliano Pellisari άντλησε από τις έντονες μελέτες του πάνω στην εξαιρετική μηχανική της Αναγέννησης και του Μπαρόκ Θεάτρου με έμφαση στη σχέση ανθρώπου-μηχανής.
Οι παραστάσεις του No Gravity Theatre έχουν ως στόχο να ξεπεράσουν τα καλλιτεχνικά όρια, προκειμένου να δημιουργήσουν πολυθεματικές παραστάσεις και θεάματα μέσα από ψευδαισθήσεις, ζωντανούς πίνακες ζωγραφικής, σύμβολα και υπαινιγμούς. Ο εξαιρετικός αυτός συνδυασμός μαγεύει το κοινό εδώ και αρκετά χρόνια.

DIVINA COMMEDIA
Χορογραφία: Emiliano Pellisari & Mariana/P
Χορευτές: Mariana/P (κύρια χορεύτρια), Eva Campanaro, Francesco Saverio Cifaldi, Giada Inserra, Leila Ghiabbi, Mario Consolazio
Σκηνογραφία, σκηνικά, κοστούμια, φωτογράφος: Emiliano Pellisari
Μουσική σχεδίαση: Mariana/P
Σκηνοθεσία φωτός: Giacomo Cursi
Σκηνοθεσία: Luca Tienforti
Το Divina Commedia, όπως και όλες οι παραστάσεις του Διεθνούς Φεστιβάλ Θεάτρου Κύπρου (CITF) 2025, είναι μη λεκτικές, καθιστώντας τις προσιτές σε όλους.
Περισσότερες πληροφορίες για τις παραστάσεις και εισιτήρια μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του Διεθνούς Φεστιβάλ Θεάτρου Κύπρου (CITF).
-
Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο Λεμεσού
20 Μαρτίου - 21 Μαρτίου 2025
-
Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας
24 Μαρτίου 2025
Σχετικά
Ο Τσούβι επιστρέφει με εξωγήινο Stand up comedy, επίκαιρο όσο ποτέ…
Ο Αλέξανδρος Τσουβέλας επιστρέφει στο νησί μας για τρεις παραστάσεις, με ένα ολοκαίνουριο σόου
Βραβεία Θεάτρου ΘΟΚ για το έτος 2025: Οι υποψηφιότητες
Θα απονεμηθεί για πρώτη φορά, σύμφωνα με την εξαγγελία του Διοικητικού Συμβουλίου, το Βραβείο «Νίκος Χαραλάμπους»
Αντικριστό: Η νέα καλοκαιρινή θεατρική παράσταση του Φώτη Γεωργίδη
Μετά την περσινή ΦΟΥΚΟΥ, ο Φώτης Γεωργίδης επανέρχεται με τη νέα του κοινωνική σάτιρα
Ο Μάιος μάς πάει θέατρο: 15 παραστάσεις που αξίζει να δεις
Κωμωδίες, δυνατά δράματα, κλασικά έργα, σύγχρονες φωνές και μουσικοθεατρικές παραγωγές γεμίζουν τις σκηνές της Κύπρου με ιστορίες που συγκινούν, προβληματίζουν και ψυχαγωγούν
Ο Δήμος Πάφου παρουσιάζει τον νέο κύκλο εκδηλώσεων «Ημέρες Θεάτρου»
O Δήμος στηρίζει και φιλοξενεί αξιόλογες θεατρικές παραγωγές από την Κύπρο και την Ελλάδα
Ίων του Ευριπίδη: Ξεκίνησε η προπώληση εισιτηρίων για την καλοκαιρινή παραγωγή του ΘΟΚ
Σκηνοθεσία - Μετάφραση - Δραματουργική επεξεργασία Θωμάς Μοσχόπουλος
«Ο τόπος εν οι άνθρωποι»: Παρουσίαση Θεατρικών Εργαστηρίων στις Ορεινές Κοινότητες: Φοινί, Κυπερούντα και Λάνια
Με πρωτοβουλία του Θεατρικού Οργανισμού Κύπρου
Οι Sooshi Mango, το viral φαινόμενο των social media, έρχονται για πρώτη φορά στη Λεμεσό
Η Λεμεσός υποδέχεται ένα από τα πιο viral φαινόμενα της σύγχρονης κωμωδίας
Η Φάλαινα: Μόλις άνοιξαν νέες καλές θέσεις για να παρακολουθήσετε τη συγκλονιστική παράσταση στο Παττίχειο Θέατρο Λεμεσού
Είναι η παράσταση που εδώ και δυο χρόνια είναι sold out στην Αθήνα.
Συνεχίζονται οι παραστάσεις στη Λευκωσία της παραγωγής της Κεντρικής Σκηνής του ΘΟΚ Μεταφράσεις
Η παραγωγή θα περιοδεύσει σε Πάφο, Λάρνακα και Λεμεσό
Τιμοκύπρο: Μια παράσταση γεμάτη από Κύπρο ζωντανεύει επί σκηνής
Η εμβληματική παράσταση που συγκίνησε χιλιάδες θεατές, έρχεται επιτέλους στη Λάρνακα
«Κόντρα στον Άνεμο: η ιπτάμενη περιπέτεια της Τίρα» των Hippo Theatre Group έρχεται Κύπρο
Η επιτυχημένη παιδική παράσταση αποτελεί μια σουρεαλιστική περιπέτεια μυστηρίου για παιδιά, με κωμικά αλλά και λυρικά στοιχεία