Δημοσιεύτηκε στις 04 Μαρτίου 2025
Μια όμορφη εκδήλωση διοργάνωσε το ENAVSMA Foundation, στην παρουσία της Υπουργού Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας, Δρος Αθηνάς Μιχαηλίδου, με σκοπό να τιμηθούν οι χορηγοί, καθώς επίσης και γνωστές προσωπικότητες, για την διαχρονική και πολύτιμή τους στήριξη.
Στον χαιρετισμό της, η Υπουργός Παιδείας, επιβεβαίωσε τη δέσμευση της πολιτείας στη στήριξη της νέας γενιάς, αναγνωρίζοντας το έργο και τις προσπάθειες του Ιδρύματος, σκοπός του οποίου είναι να δώσει ευκαιρίες σε ταλαντούχους νέους που έχουν το πάθος και την ικανότητα να προχωρήσουν ακαδημαϊκά, αλλά στερούνται των οικονομικών πόρων.
«Πιστεύουμε ακράδαντα ότι η εκπαίδευση δεν πρέπει να είναι προνόμιο των λίγων, αλλά δικαίωμα όλων. Έτσι, μέσα από υποτροφίες και στοχευμένες πρωτοβουλίες, διασφαλίζουμε ότι κανένα εμπόδιο δεν μπορεί να σταθεί στη γνώση όταν η θέληση είναι μεγάλη», δήλωσε στο καλωσόρισμα της η Πρόεδρος του ENAVSMA Foundation, Νατάσα Μιχαηλίδου.

Ο Αντιπρόεδρος του Ιδρύματος, Λεόντιος Τσέλεπος, μίλησε μεταξύ άλλων, για την πορεία των φοιτητών, επισημαίνοντας ότι «Σήμερα αρκετοί από τους μεταπτυχιακούς φοιτητές που στηρίξαμε συνεχίζουν να ονειρεύονται μετά το έναυσμα που τους δώσαμε. Άλλοι εργάζονται στο εξωτερικό, σε Ελλάδα, Ολλανδία, Ιρλανδία, σε μεγάλους οργανισμούς, και άλλοι επέστρεψαν και ξεκίνησαν την επαγγελματική τους καριέρα στην Κύπρο. Άλλοι συνεχίζουν τις σπουδές τους με διδακτορικά. Αυτό μας γεμίζει περηφάνια για το τι πετύχαν με τη δική μας συνεισφορά αλλά και ευθύνη να συνεχίσουμε αυτό που κάνουμε».
Στην εκδήλωση βραβεύτηκαν οι χορηγοί του Ιδρύματος. Η Ελληνική Τράπεζα, που από την πρώτη στιγμή στάθηκε δίπλα στο Ίδρυμα ως Μέγας Χορηγός τα τελευταία δύο χρόνια. Εξίσου σημαντική και η συνεργασία με τη Χαραλαμπίδης – Κρίστης, που το 2024, συνδιοργάνωσε με το ENAVSMA τις συναυλίες «Ενώνουμε τη Φωνή μας για τα παιδιά της Κύπρου», χαρίζοντας μαγικές στιγμές στο κοινό και εξασφαλίζοντας 11 νέες υποτροφίες.
Οι διοργανωτές ευχαρίστησαν και βράβευσαν επίσης τις εταιρείες Γ. Χαραλάμπους – AhmadTea, IPH Iakovos Photiades Group, Aspris Quality Fruits & Vegetables, Cyprofruits Citrus Trading Ltd, το ξενοδοχείο Annabelle στην Πάφο, το European University που προσφέρει υποτροφίες, καθώς και τους Alcon, Klinete, La Vinoteque Wine Cellar, Meat4Meat, StMountains, Cyprus Seeds, Human Talks, Leventis Gallery και 3on3 Cyprus Ltd, που με τη δέσμευσή τους κάνουν το όραμά του Ιδρύματος πραγματικότητα.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, έγινε ιδιαίτερη μνεία σε τρεις ξεχωριστούς ανθρώπους, για τη ξεχωριστή τους δράση που αποτελεί αστείρευτη πηγή έμπνευσης: τον ασυμβίβαστο και χαρισματικό Λούη Πατσαλίδη, τον θρυλικό Ολυμπιονίκη Κυριάκο Ιωάννου, και τον ατρόμητο τοξοβόλο Χρίστο Μισό, όλους τους ζωντανά παραδείγματα δύναμης και επιμονής.

Το ENAVSMA Foundation
Από την ίδρυσή του το 2018, το ENAVSMA Foundation ξεκίνησε ως ένα ταμείο υποτροφιών, μια πρωτοβουλία της Thanos Hotels & Resorts σε συνεργασία με τον Round Table 7 Πάφου. Σήμερα, έχοντας εξελιχθεί σε μια ανεξάρτητη νομική οντότητα, το Ίδρυμα διευρύνει τη δράση του και επεκτείνει το αποτύπωμά του σε ολόκληρη την Κύπρο. Από το 2018 μέχρι σήμερα, έχει χορηγήσει 29 υποτροφίες, συνολικής αξίας άνω των 185.000 ευρώ, προσφέροντας σε νέους τη δυνατότητα να ακολουθήσουν τη μεταπτυχιακή τους πορεία και να φοιτήσουν σε κορυφαία πανεπιστήμια στην Κύπρο και το εξωτερικό, όπως το Harvard, το Imperial College, το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Swiss Hotel Management School και το Πανεπιστήμιο Κύπρου.
Σχετικά

Μικρή ανάσα από τον καύσωνα σήμερα με τη θερμοκρασία στους 36 βαθμούς
Η πρόγνωση της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας

Συνεχίζονται οι μέρες «δροσιάς» στο κατακαλόκαιρο - Αναμένονται βροχές
Η πρόγνωση της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας

Sex and the City: Επιτέλους τελειώνει...
Η συγκινητική ανάρτηση της Σάρα Τζέσικα Πάρκερ για το τέλος του «And Just Like That...» - Το «αντίο» στην Κάρι Μπράντσο

Στους 36°C η θερμοκρασία -Πιθανότητα μεμονωμένων βροχών στα ορεινά
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού για το σαββατοκύριακο

"Η Ναυμαχία της Λεύκολλας" του Φίλιππου Γιαπάνη πήρε της θέση της στην πλατεία
Η εκδήλωση εντάσσεται στο πλαίσιο της θεματικής ενότητας εκδηλώσεων με τίτλο «Η Μουσική συναντά τη Γλυπτική», που περιλαμβάνει τέσσερις μουσικές βραδιές σε τέσσερα νέα γλυπτά στον Πρωταρά

Οι 3 ευρωπαϊκές χώρες που φτιάχνουν την περισσότερη μπύρα
Η μπύρα είναι το ποτό που μπορεί να είναι απλό και καθημερινό, αλλά και ιδιαίτερο, χάρη στη μεγάλη ποικιλία γεύσεων, στυλ και παραδόσεων

Travel+Leisure: Οι καλύτεροι νησιωτικοί προορισμοί της Ευρώπης και το ελληνικό νησί που κέρδισε τις εντυπώσεις
Πέντε ελληνικά νησιά στη λίστα «World’s Best Awards το 2025»

10 προορισμοί στην Ευρώπη για να ταξιδέψεις τον Σεπτέμβριο
Ο Σεπτέμβριος δεν είναι απλώς το τέλος του καλοκαιριού — είναι η αρχή μιας πιο ήρεμης, πιο ουσιαστικής ταξιδιωτικής περιόδου

Ο Τζάστιν Τίμπερλεϊκ αποκάλυψε πως πάσχει από τη νόσο του Lyme
«Το να ζεις με αυτό μπορεί να είναι ασταμάτητα εξουθενωτικό, τόσο ψυχικά όσο και σωματικά»

Βρήκαμε μία υπέροχη παραλία για ηρεμία, βουτιές και SUP
Μία παραλία μακριά από την πολυκοσμία και τη βαβούρα

Στους 36 βαθμούς η θερμοκρασία σήμερα - Έρχονται μεμονωμένες βροχές στα ορεινά
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού

Wednesday 2: Πότε κάνουν πρεμιέρα τα νέα επεισόδια στο Netflix
Παγκόσμια πρεμιέρα της δεύτερης σεζόν της σειράς «Wednesday» στο Λονδίνο