Δημοσιεύτηκε στις 03 Μαρτίου 2025
Η τραγουδίστρια Charli XCX, της οποίας το άλμπουμ «Brat» είχε τεράστια απήχηση το περασμένο καλοκαίρι, ήταν η θριαμβεύτρια των φετινών βρετανικών μουσικών βραβείων Brit Awards που απονεμήθηκαν το Σάββατο 1 Μαρτίου στο Λονδίνο, κερδίζοντας σε πέντε κατηγορίες.
Το «Brat» κέρδισε το βραβείο για το καλύτερο άλμπουμ της χρονιάς έχοντας εμπνεύσει τους θαυμαστές της Charli XCX να κινηματογραφήσουν τους εαυτούς τους την ώρα που χόρευαν στους ρυθμούς των επιτυχιών της, ενώ το λαχανί εξώφυλλό του υιοθετήθηκε στην προεκλογική διαδικτυακή εκστρατεία της Κάμαλα Χάρις μετά την αναφορά της τραγουδίστριας σε εκείνη σε μια ανάρτησή της στα κοινωνικά δίκτυα.
Η Charli XCX αναδείχθηκε επίσης καλλιτέχνης της χρονιάς και κέρδισε το βραβείο καλύτερης χορογραφίας. Το σινγκλ «Guess», με τη συμμετοχή της Μπίλι Άιλις, κέρδισε το βραβείο καλύτερου τραγουδιού.
Η 32χρονη ποπ σταρ είχε ήδη εξασφαλίσει το πρώτο της Brit νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα, αφού αναδείχθηκε τραγουδοποιός της χρονιάς.
«Ανέκαθεν ένιωθα περιθωριακή… ιδίως στη βρετανική μουσική βιομηχανία και έτσι είναι πολύ ωραίο να τυγχάνω αναγνώρισης με αυτό το άλμπουμ», είπε η Charli XCX παραλαμβάνοντας το βραβείο για το άλμπουμ της χρονιάς. «Θα ήθελα να το μοιραστώ με όλους τους καλλιτέχνες που ένιωσαν κάποτε ότι έπρεπε να συμβιβαστούν προκειμένου να τύχουν αναγνώρισης… γιατί νομίζω ότι είμαι ζωντανή απόδειξη πως ενδεχομένως να χρειάζεται πολύς χρόνος, αλλά δεν χρειάζεται να συμβιβαστείτε με κάτι διαφορετικό από το όραμά σας», συμπλήρωσε.
Το βραβείο για το καλύτερο συγκρότημα της χρονιάς κέρδισε το τζαζ κουιντέτο Ezra Collective.
Η αμερικανίδα τραγουδίστρια Τσάπελ Ρόουν βραβεύθηκε στην κατηγορία για τον καλύτερο καλλιτέχνη εκτός Ηνωμένου Βασιλείου και η επιτυχία της «Good Luck, Babe» αναδείχθηκε καλύτερο ξένο τραγούδι.
Η αμερικανίδα Σαμπρίνα Κάρπεντερ βραβεύτηκε για τη διεθνή απήχηση που είχε το τραγούδι «Espresso» – διάκριση που απονέμεται σε καλλιτέχνες με «εκπληκτικές πωλήσεις σε παγκόσμια κλίμακα» – ακολουθώντας έτσι τα χνάρια των One Direction, Αντέλ, Εντ Σίραν και Σαμ Σμιθ.
Σχετικά
«Τα Χριστούγεννα του Σκρουτζ»: Μία μοναδική συναυλία με ζωντανή μουσική, 100μελή χορωδία και ηθοποιούς
μοναδική διασκευή και αφήγηση στα Ελληνικά του γνωστού παραμυθιού, για καλό σκοπό
Eurovision 2026 Ελλάδα: Στις 4 Ιανουαρίου η ανακοίνωση των 28 φιναλίστ
Η ανακοίνωση των τραγουδιών θα γίνει από την εκπομπή «Sing for Greece – Ελληνικός Τελικός 2026 – Οι φιναλίστ»
Η πιο cool ελληνική μπάντα κατεβαίνει Λευκωσία τις γιορτές
Ο Ηλίας Μπόγδανος μαζί με το συγκρότημά του, τους INCO, έρχονται Κύπρο
Η Ειρήνη Παπαδοπούλου έρχεται τις γιορτές στη Λευκωσία
Μία ανεβαστική εμφάνιση, με πολλές επιτυχίες
Γιάννης Διονυσίου και Γιάννης Παπαγεωργίου μαζί επί σκηνής
Γιορτάζουν την κυκλοφορία του δίσκου με τίτλο «Λακούβα» με μία εμφάνιση στη Λευκωσία
Χριστουγεννιάτικη μαγεία με Κωστή Μαραβέγια στη Λευκωσία
Ζούμε τον πιο γιορτινό ρυθμό των Χριστουγέννων με live μουσική, χορό και μαγεία για μικρούς και μεγάλους
Dani Gambino: Βάζει φωτιά στις γιορτές! Η πιο εκρηκτική συναυλία στην Κύπρο την Κυριακή 28 Δεκεμβρίου!
Οι Γιαγκίνηδες θα στήσουν μία μεγάλη (λαϊκορεμπέτικη) γιορτή στην Αγία Βαρβάρα
Το πιο φρέσκο ρεμπετολαϊκό σχήμα, έρχεται Κύπρο
Eurovision 2026: Αυτές είναι οι 35 χώρες που θα συμμετάσχουν στον διαγωνισμό
Η επίσημη ανακοίνωση της διοργάνωσης - Πρόκειται για τον χαμηλότερο αριθμό συμμετοχών στην ιστορία του διαγωνισμού
Λούκας Γιώρκας, στο Maestro Live Stage!
Ένα αλλιώτικο μουσικό ταξίδι, που δεν πρέπει να χάσεις!
Τα πρώτα στοιχήματα για τον νικητή της Eurovision 2026
Φαβορί το Ισραήλ, σε ποια θέση είναι η Ελλάδα και η Κύπρος;
Νίκος Κουρκούλης και Χριστίνα Σάλτη σε μια μεγάλη live βραδιά
Μια εκρηκτική μουσική βραδιά που θα γράψει τον Δεκέμβρη με ένταση και παλμό