Δημοσιεύτηκε στις 22 Φεβρουαρίου 2025
Σε ανακοίνωση αναφέρει ότι σύμφωνα με τα νέα προγνωστικά στοιχεία η θερμοκρασία απόψε αναμένεται να πέσει γύρω στον μείον 1 βαθμό στο εσωτερικό, γύρω στους 2 στα πάραλια και γύρω στους μείον 11 βαθμούς Κελσίου στα ψηλότερα ορεινά.
Στα ορεινά, στα ημιορεινά αλλά και τοπικά στα πεδινά αναμένεται να σχηματιστεί παγετός. Για το λόγο αυτό, το Τμήμα Μετεωρολογίας έχει προχωρήσει στην ακύρωση της προειδοποίησης ΕΜΜΑ για εξαιρετικά χαμηλή θερμοκρασία στα ψηλότερα ορεινά που είχε εκδώσει χθες και έχει εκδώσει νέα, στο πορτοκαλί επίπεδο επικινδυνότητας.
Αναλυτικά η πρόγνωση:
Η ψυχρή αέρια μάζα με την ονομασία Coral επηρεάζει την περιοχή.
Το απόγευμα, ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και τοπικά κυρίως συννεφιασμένος ενώ αναμένονται μεμονωμένες βροχές, καθώς και χιονόπτωση στα ορεινά και τα ημιορεινά. Ελαφρά χιονόπτωση ή χιονόνερο δεν αποκλείεται να σημειωθεί και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ αλλά τοπικά μέχρι ισχυροί, 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι μέχρι ταραγμένη.
Απόψε, θα παρατηρούνται κατά διαστήματα τοπικά αυξημένες νεφώσεις, οι οποίες ενδέχεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές, κυρίως στα βόρεια και τα ανατολικά παράλια, χιονόπτωση σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές, αλλά και χιόνι ή χιονόνερο σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βόρειοι ως βορειοανατολικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ και τοπικά μέχρι ισχυροί, 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει στον μείον 1 βαθμό στο εσωτερικό, γύρω στους 2 στα παράλια και στους μείον 11 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά. Στα ορεινά, τα ημιορεινά αλλά και τοπικά στα πεδινά αναμένεται να σχηματιστεί παγετός.
Αύριο, ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και τοπικά κυρίως συννεφιασμένος, ενώ ενδέχεται να σημειωθεί ελαφρά χιονόπτωση στα ορεινά και τα ημιορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ αλλά τοπικά μέχρι ισχυροί, 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 8 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 10 στα παράλια και στους μείον 3 στα ψηλότερα ορεινά. Στα ορεινά και τοπικά στα ημιορεινά θα επικρατεί παγετός.
Τη Δευτέρα, θα παρατηρούνται αρχικά τοπικά αυξημένες νεφώσεις, ενώ σταδιακά ο καιρός θα καταστεί κυρίως αίθριος.
Την Τρίτη, ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και κατά διαστήματα κυρίως συννεφιασμένος. Την Τετάρτη, ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και κατά διαστήματα κυρίως συννεφιασμένος, ενώ το μεσημέρι και νωρίς το απόγευμα αναμένονται μεμονωμένες βροχές και πιθανό μεμονωμένες καταιγίδες, καθώς και χιονόπτωση στα ορεινά.
Η θερμοκρασία τη Δευτέρα δεν αναμένεται να σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα παραμείνει αρκετά πιο κάτω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές, ενώ μέχρι την Τετάρτη θα σημειώσει σταδιακά αισθητή άνοδο. Το ύψος του χιονιού, κατά την ώρα έκδοσης του δελτίου, ήταν 3 εκατοστά στην πλατεία Τροόδους και 4 εκατοστά στη Χιονίστρα.
Σχετικά
Πόσο θα κοστίσει φέτος το χριστουγεννιάτικο τραπέζι-Οι τιμές για κρέατα και εδέσματα
Η Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή ολοκλήρωσε και έδωσε στη δημοσιότητα το Παρατηρητήριο Τιμών Χριστουγέννων
Ρεβεγιόν Πρωτοχρονιάς: Ο απόλυτος προορισμός για να αλλάξεις τον χρόνο
Πώς θα σου φαινόταν να περάσεις την αλλαγή του έτους σε κάποιο εστιατόριο ξενοδοχείου; Αν μας είπες το ναι, τότε σου έχουμε την πιο κομψή πρόταση!
Αυτό η όμορφη ευρωπαϊκή χώρα ανακηρύχθηκε για άλλη μια φορά η ασφαλέστερη στον κόσμο
Επιστρέφοντας στην 19η έκδοσή του, ο Παγκόσμιος Δείκτης Ειρήνης 2025 στέφει την ίδια χώρα πρωταθλήτρια για 17η συνεχόμενη χρονιά!
Έξι πολυτελή καταλύματα στο βουνό, για αξέχαστη διαμονή!
Αν ετοιμάζεσαι για χειμερινές και Χριστουγεννιάτικες διακοπές στην Κύπρο, αυτά είναι τα καταλύματα που πρέπει να τσεκάρεις!
Πώς θα είναι ο καιρός μέχρι το τέλος του 2025 - Πότε θα δούμε «Λευκό» Τροόδος
Χριστούγεννα με συννεφιά - Με τον ερχομό του 2026 θα υπάρξει πιο έντονη χιονόπτωση και πιο αισθητή πτώση της θερμοκρασίας.
Το Mediterranean Beach Hotel γεμίζει με γιορτινή μαγεία
Ο Δεκέμβριος στο Mediterranean έχει κάτι από την ατμόσφαιρα των παιδικών μας γιορτών με εκείνη την ήρεμη, γλυκιά προσμονή
Η μαγεία των γιορτών ζωντανεύει στο Annabelle
Στην Πάφο, το ξενοδοχείο Annabelle υποδέχεται τις γιορτές με μια ατμόσφαιρα ζεστής κομψότητας, προσφέροντας ένα ιδανικό σκηνικό για όσους επιθυμούν λάμψη, ζεστασιά και φιλοξενία
Τα 20 καλύτερα μέρη για ταξίδια το 2026 σύμφωνα με το BBC
Καταπράσινα τροπικά δάση, ρωμαϊκά ερείπια, πολυνησιακές παραλίες και ποικίλη άγρια ζωή, όλα περιλαμβάνονται στη λίστα του ταξιδιωτικού οδηγού για το επόμενο έτος.
Χριστούγεννα στα βουνά της Κύπρου: 80 cozy καταλύματα δίπλα στα Χριστουγεννιάτικα Χωριά
Από τον Καλοπαναγιώτη, την ορεινή Λεμεσό και τα Λεύκαρα μέχρι την ορεινή Πάφο, ανακάλυψε αγροτουριστικά, boutique hotels και παραδοσιακά σπίτια για γιορτινές αποδράσεις με κρασί, φύση και αυθεντικές εμπειρίες
Ένα πιάνο προσγειώθηκε στο Αεροδρόμιο Λάρνακας
Μία πρωτοβουλία του Πολιτιστικού Οργανισμού Avantgarde σε συνεργασία με την Hermes Airports
«Φεγγάρι του Λύκου»: Πότε θα κάνει την εμφάνισή της η πρώτη πανσέληνος του 2026
Όλες οι ημερομηνίες που θα έχουμε πανσέληνο το 2026