Δημοσιεύτηκε στις 19 Φεβρουαρίου 2025
Πτώση της θερμοκρασίας και μεμονωμένες βροχές αναμένονται την Τσικνοπέμπτη, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Παναγιώτης Γεωργίου, Μετεωρολογικός Λειτουργός στο Τμήμα Μετεωρολογίας, ενόψει της ψυχρής αέριας μάζας "Coral", που αναμένεται να επηρεάσει την Κύπρο τις επόμενες μέρες. Ωστόσο, κληθείς να δώσει πρόγνωση για την επόμενη βδομάδα, κατά την οποία θα υπάρχουν πολλές εκδηλώσεις καρναβαλιών, είπε ότι μέχρι στιγμής δεν αναμένονται βροχές.
Ο κ. Γεωργίου ανέφερε ότι σήμερα, μέχρι το απόγευμα, αναμένεται να σημειωθούν κάποιες μεμονωμένες βροχές, με μικρή πιθανότητα για καταιγίδα. Σημείωσε ότι, αν σημειωθεί καταιγίδα, είναι πιθανό να πέσει και χαλάζι, ενώ μπορεί να σημειωθούν και κάποια χιόνια στα ορεινά. Οι άνεμοι φαίνεται ότι ενισχύονται για τα δυτικά παράλια και τα βόρεια σε 4-5 μποφόρ, ενώ στα υπόλοιπα 3-4 μποφόρ.
Απόψε υπάρχει ένα ενδεχόμενο για μεμονωμένες βροχές και λίγα χιόνια στα ορεινά, ενώ οι άνεμοι ενισχύονται βορειοδυτικοί, 4-5 μποφόρ. Οι θερμοκρασίες για απόψε θα κυμαίνονται 6 βαθμούς στο εσωτερικό, 9 στα παράλια και 0 στα ψηλότερα ορεινά.
Περιορισμένη βροχόπτωση την Τσικνοπέμπτη
Μεμονωμένες βροχές και χιόνια στα ορεινά ή και ημιορεινά αναμένονται την Τσικνοπέμπτη, όπως είπε ο κ. Γεωργίου, αναφέροντας ότι οι άνεμοι αναμένονται ενισχυμένοι 4-5 μποφόρ, που παροδικά μπορεί να φτάνουν μέχρι πολύ ισχυροί 5-6 μποφόρ, ενώ οι θερμοκρασίες αναμένονται αρκετά πιο κάτω από τις μέσες τιμές της εποχής, μπορεί 4 ίσως και 5°C. "Από τους 18-19 βαθμούς θα πάμε στους 13-14", για το εσωτερικό, 15 στα παράλια και 5 στα ψηλότερα ορεινά.
Ερωτηθείς σε ποιες περιοχές αναμένονται οι βροχές την Πέμπτη, απάντησε ότι «μπορεί σε παραλιακές περιοχές ή και στο εσωτερικό, αλλά μιλάμε για λίγα φαινόμενα σήμερα και αύριο, δεν είναι όπως τα χθεσινά».
Περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας αναμένεται από την Παρασκευή, ενώ περισσότερα φαινόμενα ίσως σημειωθούν το Σάββατο, με κάποιες τοπικές βροχές ή και καταιγίδα και χιόνια στα ορεινά και ημιορεινά. Ερωτηθείς για το μέγεθος της χιονόπτωσης που αναμένεται, είπε ότι δεν αναμένεται να έχει μεγάλη έκταση το φαινόμενο.
«Την Κυριακή δεν αναμένεται κάτι», σημείωσε, αναφέροντας ότι θα είναι κυρίως συννεφιασμένος ο καιρός, αλλά δεν αναμένεται βροχή, με τη θερμοκρασία, ωστόσο να παραμένει σε χαμηλά επίπεδα, κοντά στους 10 βαθμούς για τα παράλια, ενώ στο εσωτερικό η μέγιστη θερμοκρασία της ημέρας μπορεί να φτάσει μέχρι τους 7-8 βαθμούς.
Χωρίς βροχές τα καρναβάλια
Ερωτηθείς για τον καιρό που αναμένεται την επόμενη βδομάδα, ο κ. Γεωργίου, σημειώνοντας ότι είναι δύσκολο να πούμε από τώρα δήλωσε ότι από ό,τι φαίνεται «δεν υπάρχει κάτι, κάποιες παροδικές νεφώσεις. Δεν φαίνεται βροχή ή οτιδήποτε». Σημείωσε, ωστόσο, ότι η θερμοκρασία από τη Δευτέρα αναμένεται να σημειώσει άνοδο, για να φτάσει μέσα στη βδομάδα σε πιο φυσιολογικά επίπεδα, δηλαδή στις μέσες τιμές για την εποχή.
Στο 65% η βροχόπτωση για το υδρολογικό έτος
Ο κ. Γεωργίου ανέφερε, επίσης, ότι η βροχόπτωση για το υδρολογικό έτος που διανύουμε, από 1η Οκτωβρίου μέχρι σήμερα, βρίσκεται μόλις στο 65% της κανονικής. Σημείωσε ότι η βροχόπτωση τον Ιανουάριο ήταν αρκετά χαμηλή, στο 14%, ενώ μέχρι σήμερα ο Φεβρουάριος βρίσκεται στο 26%.
Σχετικά
Επιχορηγημένες διακοπές για χαμηλοσυνταξιούχους σε ορεινά θέρετρα και Πύργο Τυλληρίας
Στους δικαιούχους θα χορηγείται τετραήμερη διαμονή (τρεις διανυκτερεύσεις), με πλήρη διατροφή,
Αυτές είναι οι καλύτερες πόλεις-αφετηρίες στην Ευρώπη για ημερήσιες αποδράσεις
Νέα έρευνα αποκάλυψε τις πόλεις στην Ευρώπη που οι ταξιδιώτες χρησιμοποιούν ως ορμητήρια για ημερήσιες εκδρομές, από αποδράσεις από το Λονδίνο στο Στόουνχεντζ έως επισκέψεις σε νησιά από την Αθήνα
Ποιοι είναι οι δημοφιλέστεροι ελληνικοί προορισμοί το 2026 για Αμερικανούς, Βρετανούς, Γάλλους και Γερμανούς επισκέπτες
9 στους 10 επισκέπτες σχεδιάζουν να διατηρήσουν ή να αυξήσουν τον προϋπολογισμό του ταξιδιού τους
Σταθερά πρώτη η Κρήτη στον θεσμό της Γαλάζιας Σημαίας και το 2026
Με 154 Γαλάζιες Σημαίες διατηρεί την πρωτιά στις βραβευμένες ακτές 2026
Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 12ο Graphic Stories ConFest στη Λάρνακα
Διαλέξεις, εργαστήρια, βραβεύσεις και εγκαίνια της διεθνούς έκθεσης αφίσας “Poetry Speaks Loud” στο Alexander College
Ισχυροί άνεμοι και πιθανές βροχές σήμερα-Άνοδος θερμοκρασίας το σαββατοκύριακο
Αναλυτικά το δελτίο καιρού
FIFA WORLD CUP PREVIEW SERIES:Πρεμιέρα σήμερα Πέμπτη 14 Μαΐου και κάθε Πέμπτη με Σάββατο στις 21.00
Το κορυφαίο αθλητικό γεγονός του πλανήτη, η διοργάνωση που ενώνει χώρες, γενιές και συναισθήματα, γίνεται φέτος εμπειρία ΣΙΓΜΑ
«ΚΥΠΡΙΑ 2026»: Αυτά είναι τα 17 φεστιβάλ που παίρνουν το «πράσινο φως» για χρηματοδότηση
Το Υφυπουργείο Πολιτισμού ανακοινώνει τα αποτελέσματα του Προγράμματος «ΚΥΠΡΙΑ 2026» για τη χρηματοδότηση φεστιβάλ τεχνών που θα πραγματοποιηθούν το 2026
Η νέα λειτουργία στο Instagram: Τι άλλαξε στα DMs
Πώς λειτουργεί - Πρόκειται για έναν νέο τρόπο για να μοιράζονται οι χρήστες τις στιγμές τους
Το «La Casa de Papel» επιστρέφει - «Η επανάσταση δεν τελείωσε ακόμη»
«Tο επόμενο σχέδιο είναι ήδη σε κίνηση» αναφέρει χαρακτηριστικά η Netflix
Το ENAVSMA γέμισε το Amyth of Nicosia με γεύσεις και μουσική
Ένα βράδυ γεμάτο λάμψη και ξεχωριστές στιγμές για καλό σκοπό