Δημοσιεύτηκε στις 06 Φεβρουαρίου 2025
Στις υψηλότερες παρυφές του Τροόδους ο υδράργυρος κατέβηκε στους -7 ενώ ψυχρό σκηνικό θα επικρατεί καθ' όλη τη διάρκεια της μέρας.
Αναλυτικά το δελτίο καιρού
Χαμηλή πίεση σε συνδυασμό με ψυχρή αέρια μάζα και ενισχυμένο βόρειο ρεύμα αέρα επηρεάζουν την περιοχή.
Σήμερα ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και αρχικά πιθανό να πέσουν μεμονωμένες βροχές, κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια, ενώ στα ορεινά θα πέσει ελαφρύ χιόνι. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βόρειοι, μέτριοι μέχρι ισχυροί 4 με 5 μποφόρ και παροδικά στα προσήνεμα, μέχρι πολύ ισχυροί 6 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ταραγμένη αλλά αρχικά στα δυτικά και τα βόρεια θα είναι μέχρι κυματώδης. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 12 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 14 στα παράλια και στον 1 βαθμό στα ψηλότερα ορεινά, όπου θα επικρατεί παγετός.
Το βράδυ ο καιρός θα είναι τοπικά κυρίως συννεφιασμένος και δεν αποκλείεται να πέσουν ελαφρές βροχές στα παράλια, ενώ στα ορεινά ελαφρά χιονόπτωση. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι 3 με 4 μποφόρ και παροδικά στα προσήνεμα, μέχρι ισχυροί 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη στα νότια και τα ανατολικά αλλά στα δυτικά και τα βόρεια θα είναι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 2 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 8 στα βόρεια παράλια, γύρω στους 6 στα υπόλοιπα παράλια και στους -4 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά. Στα ορεινά, τα ημιορεινά και σε περιοχές του εσωτερικού αναμένεται να σχηματιστεί παγετός.
Την Παρασκευή και το Σάββατο ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά κατά διαστήματα θα παρατηρούνται τοπικά αυξημένες νεφώσεις.
Την Κυριακή ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και πιθανό να πέσουν μεμονωμένες βροχές, ενώ στα ψηλότερα ορεινά δεν αποκλείεται να χιονίσει.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα ίδια επίπεδα την Παρασκευή, τα οποία είναι πιο κάτω από τους κλιματικούς μέσους όρους. Το Σάββατο αναμένεται μικρή άνοδος και μη αξιόλογη μεταβολή την Κυριακή.
Το ύψος του χιονιού, κατά την ώρα έκδοσης του δελτίου, ήταν 13 εκατοστά στην πλατεία Τροόδους και 16 εκατοστά στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους.
Σχετικά

Αρχίζουν οι κατασκευαστικές εργασίες στη δυτική λωρίδα της οδού Τσερίου
Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην οδό Τσερίου

Time Out: Οι 15 τοπ προορισμοί στον κόσμο για διακοπές τον Μάιο
Nα γιατί πρέπει να πάτε στην Αθήνα, εξηγεί

Εκεί που το αύριο αγκαλιάζει το χθες
Το The Landmark Nicosia, Autograph Collection by Marriott, ετοιμάζεται να αφηγηθεί ιστορίες πολυτελούς φιλοξενίας και απαράμιλλης κομψότητας στην καρδιά της Λευκωσίας

H Telegraph προτείνει άλλους καλοκαιρινούς προορισμούς αντί για Μύκονο και Βενετία
Οι προτάσεις του πρακτορείου για καλοκαιρινές διακοπές μακριά από τα μέρη που πλήττει ο υπερτουρισμός

Αγίου Πνεύματος 2025: Πότε πέφτει το τριήμερο του Κατακλυσμού φέτος;
Η εορτή του Αγίου Πνεύματος είναι κινητή, εορτάζεται πάντα ημέρα Δευτέρα, 7 εβδομάδες μετά το Πάσχα

Οι καλοκαιρινοί προορισμοί που προτείνει η Telegraph «αντί για Μύκονο και Βενετία»
Οι προτάσεις του πρακτορείου για καλοκαιρινές διακοπές μακριά από τα μέρη που πλήττει ο υπερτουρισμός


Δωρεάν είσοδος για μία ολόκληρη μέρα στο Fasouri Watermania Waterpark
Στο διάσημο υδροπάρκο της Λεμεσού οι μαμάδες μπαίνουν δωρεάν!

Morea Coastal Villas: Ένα πολυτελές παραθαλάσσιο έργο σε μια από τις δημοφιλέστερες ακτές
Επιτάχυνση της ατασκευής καθώς οι πωλήσεις απογειώνονται


Ανοιξιάτικος καιρός με άνοδο της θερμοκρασίας, σκόνη αλλά και βροχές
«Αγγίζει» τους 27 βαθμούς ο υδράργυρος

Κυπριακή πόλη, η πιο ηλιόλουστη της Ευρώπης
Η Λευκωσία είναι η πιο ηλιόλουστη πρωτεύουσα της Ευρώπης, ενώ η Αθήνα βρίσκεται στην 4η θέση, σύμφωνα με την ταξιδιωτική πλατφόρμα Omio